راهنمای کامل بازدید درباره قلعه واول در شهر کراکوف

    سوگند صفری
    • سوگند صفری
    • 1403/12/26
    • 0 دیدگاه
    {{selectedRate}}

    قلعه واول که در شهر کراکوف قرار دارد، نمادی از هویت تاریخی لهستان است و برای قرن ها محل زندگی پادشاهان، سیاستمداران و هنرمندان برجسته بوده است.

    فهرست مطالب

      تورهای بهار و تابستان 1404

      قلعه واول یکی از برجسته‌ترین جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی لهستان است که در کرکوف، قلب تاریخ این کشور، قرار دارد. این قلعه با معماری خیره‌کننده و چشم‌اندازهای فوق‌العاده، نه تنها نماد قدرت و تاریخ لهستان است، بلکه مکانی است که هر بازدیدکننده‌ای را به دل داستان‌های قرون وسطی می‌برد. اگر شما هم به تاریخ، فرهنگ و زیبایی‌های بی‌نظیر علاقه دارید، سفر به قلعه واول می‌تواند تجربه‌ای فراموش‌نشدنی برای شما باشد. همراه با تور لهستان، فرصت خواهید داشت تا از این جاذبه تاریخی شگفت‌انگیز دیدن کنید و در کنار آن، دیگر نقاط دیدنی لهستان را هم کشف کنید. برای اطلاعات بیشتر درباره قلعه واول، دعوت می‌کنیم ادامه مطلب را بخوانید.

       

      قلعه واول کجاست؟

      قلعه واول (Wawel Royal Castle) در شهر کراکوف، دومین شهر بزرگ و یکی از تاریخی‌ترین شهرهای لهستان، قرار دارد. این قلعه در تپه واول که ارتفاع آن به ۲۲۸ متر از سطح دریا می‌رسد، ساخته شده است و در کنار رود ویستولا (Vistula) قرار دارد. این مکان نه‌تنها از نظر تاریخی اهمیت دارد، بلکه یکی از پربازدیدترین جاذبه‌های گردشگری لهستان نیز محسوب می‌شود. قلعه واول از سال ۱۹۷۸ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و سالانه میلیون‌ها گردشگر از سراسر جهان برای تماشای شکوه و عظمت آن به این منطقه سفر می‌کنند.

      قلعه واول کجاست؟

      چطور به قلعه واول برویم؟

      رسیدن به قلعه واول کار سختی نیست و خوشبختانه چندین روش راحت برای رسیدن به این جاذبه تاریخی در کراکوف وجود دارد. بسته به اینکه در کجای شهر باشید یا از فرودگاه مستقیم به قلعه بروید، می‌توانید با تراموا، اتوبوس، قطار، تاکسی یا حتی پیاده خود را به آنجا برسانید. در ادامه، ساده‌ترین راه‌ها را برای رسیدن به قلعه توضیح می‌دهیم. یکی از بهترین راه‌ها برای رسیدن به قلعه واول استفاده از تراموا و اتوبوس‌های شهری است. سیستم حمل‌ونقل عمومی کراکوف کارآمد و مقرون‌به‌صرفه است و بسیاری از مسیرها شما را با کمترین هزینه و سریع‌ترین زمان ممکن به قلعه می‌رسانند.

      استفاده از تراموا: اگر از مرکز شهر یا دیگر مناطق کراکوف می‌آیید، تراموا سریع‌ترین و راحت‌ترین گزینه است. کافی است در یکی از ایستگاه‌های نزدیک به قلعه پیاده شوید و با چند دقیقه پیاده‌روی خود را به ورودی قلعه برسانید.

      ایستگاه‌های نزدیک تراموا به قلعه واول:

      • ایستگاه تراموا واول (Wawel) در خیابان Św. Gertrudy (فاصله: ۵ دقیقه پیاده‌روی تا قلعه)
      • ایستگاه استرادوم (Stradom) در خیابان Dietla (فاصله: ۵ دقیقه پیاده‌روی تا قلعه)

      استفاده از اتوبوس: اگر ایستگاه تراموا در نزدیکی شما وجود ندارد، می‌توانید با اتوبوس به قلعه واول بروید. این گزینه کمی کندتر از تراموا است اما همچنان مسیر آسان و ارزانی برای رسیدن به قلعه محسوب می‌شود.

      ایستگاه‌های نزدیک اتوبوس به قلعه:

      • ایستگاه یوبیلات (Jubilat) در Aleja Krasińskiego (فاصله: ۱۰ دقیقه پیاده‌روی تا قلعه)
      • ایستگاه استرادوم (Stradom) در Dietla (فاصله: ۵ دقیقه پیاده‌روی تا قلعه)

      چطور به قلعه واول برویم؟

      از فرودگاه به قلعه واول چگونه برویم؟

      اگر مستقیماً از فرودگاه جان پل دوم کراکوف-بالیس (John Paul II Kraków-Balice Airport) می‌خواهید به قلعه واول بروید، چند گزینه پیش رو دارید:

      قطار: یکی از سریع‌ترین و راحت‌ترین روش‌ها برای رسیدن از فرودگاه به مرکز شهر کراکوف قطار است. این قطارها در ایستگاه مرکزی شهر، یعنی Kraków Główny توقف دارند و از آنجا می‌توانید با تراموا یا پیاده‌روی کوتاه به قلعه واول بروید.

      اتوبوس: اتوبوس‌های شهری نیز از فرودگاه به سمت مرکز شهر حرکت می‌کنند. اگر نمی‌خواهید زیاد هزینه کنید، می‌توانید با اتوبوس به مرکز شهر و سپس با تراموا یا پیاده به قلعه واول بروید.

      اتوبوس‌های فرودگاه به مرکز شهر:

      • خط ۲۵۲ (روزانه) و ۹۰۲ (شبانه) → نزدیک‌ترین ایستگاه به قلعه: Jubilat
      • خط ۲۰۸ (روزانه) → نزدیک‌ترین ایستگاه: Dworzec Główny Wschód

      تاکسی یا اوبر: اگر چمدان‌های زیادی دارید یا نمی‌خواهید از حمل‌ونقل عمومی استفاده کنید، می‌توانید با تاکسی یا اوبر به قلعه واول بروید. این گزینه سریع و راحت است اما کمی گران‌تر خواهد بود.

      از فرودگاه به قلعه واول چگونه برویم؟

      هزینه ورودی به قلعه واول کراکوف

      برای ورود به بخش‌های مختلف قلعه، باید بلیط تهیه کنید. هزینه‌های ورودی بر اساس بخش‌های مختلف به شرح زیر است:

      • بازدید از کل قلعه: ۸۹ زلوتی
      • اتاق‌های سلطنتی (طبقه اول): ۴۹ زلوتی
      • سالن‌های تشریفاتی (طبقه دوم): ۵۳ زلوتی
      • گنجینه و زرادخانه: ۴۳ زلوتی
      • غار اژدها: رایگان

      هزینه ورودی به قلعه واول کراکوف

      ساعات بازدید از قلعه واول

      ساعات بازدید از قلعه واول به شرح زیر است:

      • دوشنبه‌ها: ۱۰:۰۰ تا ۱۶:۰۰ (ورود رایگان)
      • سه‌شنبه تا یکشنبه: ۹:۰۰ تا ۱۷:۰۰
      • تعطیلی خاص: ۱۹ و ۲۰ آوریل ۲۰۲۵

      نگاهی به تاریخچه قلعه واول

      قدمت تپه واول به میلیون‌ها سال پیش بازمی‌گردد، اما نخستین شواهد از سکونت انسان در این منطقه مربوط به دوران پارینه‌سنگی است. اولین ساختارهای دفاعی و حکومتی در قرن نهم میلادی در اینجا ایجاد شدند و با گذشت زمان، قلعه‌ای مستحکم برای پادشاهان لهستان ساخته شد.

      یکی از جذاب‌ترین افسانه‌های مرتبط با این مکان، داستان اژدهای واول است. بر اساس یک افسانه محلی، اژدهایی ترسناک در غاری زیر تپه واول زندگی می‌کرد و مردم شهر را تهدید می‌کرد. شاهزاده‌ای به نام کراکوس (Krakus) که بنیان‌گذار شهر کراکوف محسوب می‌شود، با هوش و ذکاوت خود توانست این اژدها را شکست دهد و آرامش را به شهر بازگرداند. امروزه، در نزدیکی قلعه، مجسمه‌ای از اژدهای واول قرار گرفته است که هر چند دقیقه یک بار آتش از دهانش خارج می‌شود!

      نگاهی به تاریخچه قلعه واول

      دوران طلایی قلعه واول

      با رسیدن قرن ۱۴، قلعه واول به یکی از مهم‌ترین مراکز حکومتی و فرهنگی لهستان تبدیل شد. کازیمیر سوم کبیر (Casimir III the Great) در بین سال‌های ۱۳۳۳ تا ۱۳۷۰ این قلعه را گسترش داد و آن را به یک اقامتگاه سلطنتی باشکوه تبدیل کرد.

      اما دوران اوج این قلعه به قرن ۱۶ میلادی بازمی‌گردد، زمانی که زیگسموند اول (Sigismund I) دستور داد تا یک کاخ رنسانسی مجلل در محل اقامتگاه پادشاهی ساخته شود. معماران ایتالیایی و آلمانی برای اجرای این طرح به کار گرفته شدند و نتیجه‌ی آن، یکی از زیباترین نمونه‌های معماری رنسانس در لهستان شد.

      دوران طلایی قلعه واول

      سقوط قلعه واول و احیای دوباره

      با آغاز قرن ۱۷، شرایط برای قلعه واول تغییر کرد. زیگسموند سوم واسا (Sigismund III Vasa) پایتخت لهستان را از کراکوف به ورشو منتقل کرد و این اتفاق، باعث شد که اهمیت سیاسی این قلعه کاهش پیدا کند. در طول قرن‌های بعدی، این مکان چندین بار توسط ارتش‌های بیگانه اشغال شد:

      • در سال ۱۷۹۵، پس از فروپاشی لهستان، ارتش‌های روسیه، پروس و اتریش کنترل این قلعه را در دست گرفتند.
      • در دوران اشغال ناپلئونی، ساختمان‌های زیادی در داخل قلعه تخریب شدند.
      • در جنگ جهانی دوم، قلعه به اقامتگاه هانس فرانک (Hans Frank)، فرماندار کل لهستان تحت اشغال نازی‌ها، تبدیل شد.

      با این حال، در قرن ۲۰، پروژه‌های گسترده‌ای برای بازسازی و حفاظت از قلعه واول اجرا شد و این مکان دوباره به عنوان یکی از میراث‌های ارزشمند لهستان شناخته شد.

      سقوط قطعه واول و احیای دوباره

      جاهای دیدنی دیدنی قلعه واول

      پس از آشنایی با تاریخچه‌ی قلعه واول، وقت آن رسیده که نگاهی دقیق‌تر به جاذبه‌های دیدنی این مجموعه بیندازیم. این قلعه تنها یک ساختمان تاریخی نیست، بلکه مجموعه‌ای از کاخ‌های سلطنتی، کلیساها، موزه‌ها و حتی افسانه‌های جذاب را در خود جای داده است. در ادامه، بخش‌های مهمی که هنگام بازدید از این قلعه نباید از دست بدهید را معرفی می‌کنیم:

      ۱. اتاق های سلطنتی؛ نگاهی به زندگی اشراف لهستان

      وقتی وارد بخش اتاق‌های سلطنتی در قلعه واول می‌شوید، انگار که به قرن‌های گذشته سفر کرده‌اید. این اتاق‌ها محل زندگی پادشاهان لهستان و خانواده‌های سلطنتی بودند و هنوز هم با تزئینات باشکوه، تابلوهای نقاشی ارزشمند و مبلمان قدیمی، روح گذشته را در خود حفظ کرده‌اند. در میان این اتاق‌ها، برخی از مهم‌ترین بخش‌هایی که باید ببینید عبارتند از:

      • اتاق پذیرایی بزرگ که در آن مهم‌ترین جلسات سیاسی و دیپلماتیک برگزار می‌شد.
      • اتاق تخت شاهی که تخت پادشاهان لهستان در آن قرار دارد.
      • گالری نقاشی‌های سلطنتی که مجموعه‌ای از نقاشی‌های رنسانس ایتالیایی را شامل می‌شود.

      این بخش‌ها باعث می‌شوند بازدیدکنندگان حس زندگی در دوران سلطنت لهستان را تجربه کنند و به درک بهتری از تاریخ سیاسی و فرهنگی کشور برسند.

      اتاق های سلطنتی درقلعه واول

      ۲. گنجینه سلطنتی و زرادخانه

      یکی دیگر از بخش‌های جذاب قلعه واول، گنجینه سلطنتی و زرادخانه آن است. اینجا محلی است که ثروت‌های پادشاهان لهستان نگهداری می‌شدند و هنوز هم برخی از آن‌ها در معرض نمایش هستند. در این موزه، می‌توانید موارد زیر را از نزدیک ببینید:

      • شمشیر ژچربیچ (Szczerbiec) که در تمامی مراسم تاج‌گذاری پادشاهان لهستان استفاده می‌شد.
      • جواهرات سلطنتی که شامل تاج‌ها، گردنبندها و انگشترهای پادشاهی است.
      • زره‌ها و سلاح‌های تاریخی که توسط پادشاهان و شوالیه‌های لهستانی در نبردها استفاده می‌شدند.

      حتی اگر به تاریخ جنگ و سلاح‌های باستانی علاقه‌ای ندارید، دیدن این اشیای باشکوه و آشنا شدن با داستان‌های پشت آن‌ها می‌تواند تجربه‌ای هیجان‌انگیز باشد.

      گنجینه سلطنتی و زرادخانه در قلعه واول

      ۳. هنر شرقی؛ مجموعه ای از خیمه های عثمانی

      شاید تصور کنید که قلعه واول فقط به تاریخ لهستان و اروپا مربوط می‌شود، اما در این مجموعه، یکی از بزرگ‌ترین کلکسیون‌های خیمه‌های عثمانی در اروپا نیز نگهداری می‌شود. این خیمه‌ها، غنیمت‌های جنگی هستند که در جنگ‌های تاریخی بین لهستان و امپراتوری عثمانی به دست آمده‌اند. این نمایشگاه، ترکیبی از:

      • پرچم‌های جنگی عثمانی
      • خیمه‌های ابریشمی و دست‌دوز
      • سلاح‌های شرقی از جمله شمشیرهای دوتیغه عثمانی

      را به نمایش می‌گذارد و نشان می‌دهد که چگونه فرهنگ شرق و غرب در طول تاریخ با یکدیگر درآمیخته‌اند.

      ۴. واول گمشده؛ نمایش آثار کشف شده از گذشته

      برای علاقه‌مندان به باستان‌شناسی، نمایشگاه واول گمشده یکی از جذاب‌ترین بخش‌های این مجموعه است. این نمایشگاه، مجموعه‌ای از آثار باستانی کشف‌شده در حفاری‌های انجام‌شده در قلعه را به نمایش می‌گذارد. برخی از اشیای ارزشمندی که در این نمایشگاه خواهید دید عبارتند از:

      • کاشی‌های رنسانسی که برای تزئین دیوارهای قلعه استفاده می‌شدند.
      • سکه‌های قرون‌وسطایی که نشان‌دهنده تاریخ اقتصادی لهستان هستند.
      • مجسمه‌های سنگی و کتیبه‌های تاریخی که قدمت برخی از آن‌ها به قرن ۱۰ میلادی بازمی‌گردد.

      این نمایشگاه فرصتی عالی است تا با جنبه‌های پنهان تاریخ قلعه آشنا شوید و اطلاعاتی جدید درباره گذشته این مکان افسانه‌ای کسب کنید.

      واول گمشده در قلعه واول

      ۵. غار اژدهای واول؛ ورود به دنیای افسانه ها

      درست در زیر قلعه واول، غار معروف اژدها قرار دارد. این غار در داستان‌های فولکلور لهستان جایگاه ویژه‌ای دارد و گفته می‌شود محل زندگی اژدهای واول بوده است. هنگامی که به این غار وارد می‌شوید، حس عجیبی از هیجان و کنجکاوی شما را فرا می‌گیرد. فضای داخلی غار به شکل تونل‌های سنگی و پیچ‌درپیچ است و در انتهای مسیر، مجسمه معروف اژدها قرار دارد که هر چند دقیقه یک بار آتش از دهانش خارج می‌شود.

      ۶. کلیسای جامع واول؛ آرامگاه پادشاهان و زنگ افسانه ای زیگسموند

      کلیسای جامع واول یکی از مهم‌ترین اماکن مذهبی لهستان است که نه‌تنها یک مکان مقدس، بلکه آرامگاه پادشاهان لهستان نیز محسوب می‌شود.

      مهم ترین بخش های کلیسای جامع واول:

      • زنگ زیگسموند (Sigismund Bell): این زنگ بزرگ در برج کلیسا قرار دارد و یکی از سنگین‌ترین زنگ‌های کلیسایی در اروپا محسوب می‌شود. مردم محلی اعتقاد دارند که شنیدن صدای این زنگ خوش‌شانسی می‌آورد.
      • مقبره پادشاهان لهستان: پادشاهانی چون کازیمیر سوم کبیر و زیگسموند اول در اینجا دفن شده‌اند.
      • معماری فوق‌العاده کلیسا: ترکیبی از سبک‌های گوتیک، باروک و رنسانس که هر بخش از آن داستانی متفاوت را روایت می‌کند.

      کلیسای جامع واول در قلعه واول

      نکات ضروری برای بازدید از قلعه واول

      بازدید از قلعه واول می‌تواند تجربه‌ای هیجان‌انگیز و فراموش‌نشدنی باشد، اما بهتر است چند نکته مهم را قبل از رفتن در نظر بگیرید تا سفر شما راحت‌تر و لذت‌بخش‌تر شود.

      • بهترین فصل بازدید: اگر قصد دارید از تمام بخش‌های قلعه دیدن کنید، بهار و تابستان بهترین زمان هستند، زیرا آب‌وهوا معتدل است و امکان بازدید از باغ‌ها و برج‌های قلعه نیز وجود دارد.
      • خرید بلیط از قبل: به دلیل شلوغی زیاد، توصیه می‌شود بلیط خود را به‌صورت آنلاین تهیه کنید تا در صف‌های طولانی منتظر نمانید.
      • تورهای راهنما: اگر می‌خواهید تاریخ قلعه را به‌طور کامل درک کنید، پیشنهاد می‌شود از تورهای راهنما (با زبان‌های مختلف از جمله انگلیسی و حتی فارسی) استفاده کنید.
      • لباس مناسب: اگر در فصل زمستان یا پاییز به قلعه می‌روید، لباس گرم و کفش مناسب بپوشید زیرا بخش‌هایی از قلعه در فضای باز قرار دارند.

      پرسش‌های متداول

      قلعه واول کجاست؟
      قلعه واول در شهر کرکوف، جنوب لهستان، بر روی تپه‌ای مشرف به رود ویستولا قرار دارد.
      بهترین زمان بازدید از قلعه واول چه زمانی است؟
      بهترین زمان بازدید از قلعه واول در فصل بهار و تابستان است، زیرا هوا معتدل بوده و امکان بازدید از بخش‌های فضای باز مانند باغ‌های سلطنتی و برج‌ها فراهم است. با این حال، اگر قصد دارید از شلوغی گردشگران دور بمانید، اوایل پاییز نیز گزینه مناسبی خواهد بود.
      سوگند صفری سوگند صفری
      {{selectedRate}}
      پاریس

      تور فرانسه (پاریس)

      • 8 روز
      • هتل 5 و 4 ستاره
      • ترکیش
      قیمت از
      2,490

      بنر بلیط هواپیما ایوار

      تورهای بهار و تابستان 1404 ایوار

      {{totalCount}} دیدگاه

      {{nameError}}
      {{emailError}}
      {{commentViewData.commentLength - commentMessage.length}} کاراکتر باقی مانده
      {{commentMessageError}}
      {{responseMessage.text}}