با ۱۱ مورد از سریع ترین قطارهای جهان آشنا شوید!

شیوا خسروی
  • شیوا خسروی
  • 1403/11/23
  • 0 دیدگاه
{{selectedRate}}

سریع ترین قطارهای جهان، مانند شانگهای مگلو، با سرعت در حدود۴۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت می کنند.

فهرست مطالب

    بنر تورهای نوروزی

    خطوط ریلی پرسرعت یکی از کارآمدترین و سریع‌ترین روش‌های سفر در دنیای امروز است. روشی که در بعضی سفرها با توجه به مسیر حرکت، مقرون‌به‌صرفه‌تر و سریع‌تر از سفرهای هوایی است. قطارهای سریع‌السیر قدمتی طولانی در خطوط حمل‌ونقل ریلی دارند و از نظر قیمت، یک رقیب جدی برای حمل‌ونقل هوایی محسوب می‌شود. از دهه ۱۹۸۰ صدها میلیارد دلار برای ساخت و تجهیز سریع ترین قطارهای جهان و خطوط ریلی در سراسر اروپا و آسیا سرمایه‌گذاری شده است. یکی از گزینه‌های جابه‌جایی پرسرعت و مقرون‌به‌صرفه در کشورهایی مانند آلمان، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، چین و ژاپن که سرعت بعضی از این قطارها به ۳۰۰ کیلومتر در ساعت هم می‌رسد. با پیشرفت فناوری امروزه شاهد قطارهایی هستیم که با سرعت چشم‌گیر و همچنین راحتی که در اختیار مسافران قرار می‌دهند، لذت سفری خاطره‌انگیز را به جای می‌گذارند. برای آشنایی با فهرستی از سریع ترین قطارهای جهان تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

    سریع ترین قطارهای جهان

    ۱. قطار مگلو شانگهای چین، ۴۶۰ کیلومتر بر ساعت

    قطار مگلو شانگهای (Shanghai Maglev) که در فهرست سریع ترین قطارهای جهان جایگاه اول را کسب کرده، یکی از منحصربه‌فردترین ساخته‌های دست بشر در سیستم حمل‌ونقل ریلی در دنیا است. قطاری که با استفاده از نیروی الکترومغناطیسی بر روی خطوط ریلی به صورت شناور حرکت می‌کند و حداکثر سرعتی در حدود ۴۶۰ کیلومتر دارد. قطار مگلو شانگهای فعالیت خود را در ماه آوریل سال ۲۰۰۴ آغاز کرده است و مسیر ۳۰ کیلومتری فرودگاه بین‌المللی پودونگ شانگهای چین به ایستگاه جاده لانگ یانگ را در کمتر از ۸ دقیقه طی می‌کند. این سرویس که بر اساس یک فناوری آلمانی ساخته شده، در امتداد یک مسیر مرتفع حرکت کرده و آهنرباهای قدرتمندی که در بخش پایینی این قطار قرار گرفته، سفری آرام و بدون اصطکاک را فراهم می‌کند.

    قطار مگلو شانگهای چین از سریع ترین قطار های جهان

    ۲. قطار سی آر هارمونی چین، ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت

    کشور چین علاوه‌بر داشتن طولانی‌ترین شبکه خطوط پرسرعت جهان، سریع‌ترین قطارهای دنیا را هم در اختیار دارد. قطارهای سی آر هارمونی (CR Harmony) یکی دیگر از بهترین قطارهای سریع السیر جهان است که با وجود داشتن حداکثر سرعت ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت، با ثبت سرعت ۴۲۰ کیلومتر بر ساعت، عملکردی سریع‌تر از قطارهای فاکسینگ (Fuxing) دارد. قطارهای گروه سی‌آر هارمونی که از سال ۲۰۱۱ در مسیرهای شانگهای به هانگژو و شانگهای به نانجینگ فعال است، در سال ۲۰۱۰ در یک آزمایش سرعت، برای بعضی از مدل‌های آن سرعتی در حدود ۴۸۶ کیلومتر بر ساعت به ثبت رسیده است.

    قطار سی آر هارمونی چین‌از سریع ترین قطار های چین

    ۳. قطار سی آر فاکسینگ چین، ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت

    قطار سی آر فاکسینگ (CR Fuxing) یکی دیگر از سریع ترین قطارهای جهان بوده که توسط شرکت راه‌آهن کشور چین توسعه داده شده است. اولین سری قطارهای سریع‌السیر در چین با سرعت ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت که بدون کمک تولیدکنندگان و متخصصان خارجی ساخته و تجهیز شده‌اند. قطارهای گروه سی‌آر فاکسینگ با ظرفیتی بیش از ۵۰۰ مسافر، مسیر پکن تا شانگهای را در زمانی کمتر از ۵ ساعت طی می‌کنند. این مجموعه در بیش از ۷ مسیر دیگر در چین فعال هستند.

    قطار سی آر فاکسینگ چین از سریع ترین قطار های جهان

    ۴. قطار آی سی ای آلمان، ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت

    قطارهای آی سی ای (DB ICE) که نام کامل آن (InterCity Express) است، مجموعه‌ای متعلق به کشور آلمان بوده که خانواده بزرگی از قطارهای سریع‌السیر را در مسیرهای مختلف پوشش می‌دهد. قطارهای پرسرعت و قدرتمندی که توسط شرکت‌های «زیمنس» (Siemens) و «بمباردیر» (Bombardier) ساخته شده‌اند. قطار ICE3 سریع‌ترین عضو این خانواده بزرگ بوده که با سرعت ۳۳۰ کیلومتر بر ساعت از سال ۱۹۹۹ مشغول به کار است و در مسیرهای خارجی از آلمان به کشورهایی مانند هلند، بلژیک و فرانسه هم فعالیت می‌کند.

    قطار آی سی ای آلمان از سریع ترین قطار های جهان

    ۵. قطار تی جی وی فرانسه، ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت

    قطار تی جی وی (SCNCF TGV) یکی دیگر از سریع ترین قطارهای جهان بوده که در اروپا فعال است. اولین مجموعه قطارهای سریع‌السیر در اروپا که در دهه ۱۹۸۰ در فرانسه به بهره‌برداری رسید. قطارهای شبکه ریلی SCNCF TGV امروزه به خارج از مرزهای فرانسه هم متصل شده‌اند و سفری مستقیم به کشورهایی مانند بلژیک، ایتالیا، اسپانیا، لوکزامبورگ و آلمان را اجرا می‌کنند. از بهترین قطارهای پرسرعت در اروپا که حداکثر سرعت ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت دارند و سفری ایمن، راحت و سریع را برای مسافران خود به ارمغان می‌آورند.

    قطار تی جی وی فرانسه از سریع ترین قطار های جهان

    ۶. قطار جی آر شینکانسن ژاپن، ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت

    ژاپن اولین کشوری بود که سیستم خطوط ریلی پرسرعت را توسعه داد و هدف از این کار دسترسی آسان‌تر مناطق دوردست ژاپن به پایتخت این کشور، توکیو، بود. این شبکه ریلی در سال ۱۹۶۴ به مسافت ۵۱۵ کیلومتر راه‌اندازی شد و امروزه مسیری در حدود ۳۰۰۰ کیلومتر را پوشش می‌دهد. قطار جی‌آر شینکانسن (JR Shinkansen) که به عنوان ستاره ژاپنی در جهان شناخته می‌شود، سال ۱۹۶۴ وارد شبکه راه‌آهن پرسرعت ژاپن شد. در ابتدا با سرعتی در حدود ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت فعالیت خود را آغاز کرد و با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، امروزه به سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت دست یافته است. بعضی از مدل‌های مجموعه قطارهای جی‌آر شینکانسن هم در آزمایش‌ها سرعتی در حدود ۴۴۳ کیلومتر بر ساعت را به ثبت رسانده‌اند.

    قطار سریع اسیر جی آر شینکانسن ژاپن

    ۷. قطار البراق مراکش، ۱۰۳:۳۰۳ کیلومتر بر ساعت

    اولین و تنها راه‌آهن پرسرعت آفریقا در ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ افتتاح شد. قطارهای البراق (ONCF Al Boraq) به عنوان اولین قطارهای این شبکه راه‌آهن و یکی از سریع ترین قطارهای جهان، مسیر شهر بندری طنجه را به کازابلانکا در مراکش متصل می‌کند. در این شبکه پرسرعت ریلی ۱۲ مجموعه قطار فعال هستند که ظرفیت حمل مسافر در آن‌ها در حدود ۵۳۳ نفر بوده و حداکثر سرعت قطارهای البراق مراکش هم ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت گزارش شده است. پروژه تجهیز و راه‌اندازی راه‌آهن پرسرعت البراق که هزینه‌ای در حدود ۲ میلیارد دلار دربرداشته است، توانسته زمان سفر از کازابلانکا به رباط را به نصف کاهش دهد؛ به طوری‌که زمان سفر در این مسیر که در گذشته ۵ ساعت بوده، امروزه به زمانی در حدود ۲ ساعت رسیده است. از سوی دیگر، در آزمایش‌های بررسی سرعت این قطارها حداکثر سرعت ۳۵۷ کیلومتر بر ساعت هم ثبت شده است که سرعتی بیش از دو برابر سرعت قطارهای پرسرعت فعلی در آفریقا هستند.

    قطار سریع السیر البراق مراکش

    ۸. قطار AVE رنف اسپانیا، ، ۱۰۳:۳۱۰ کیلومتر بر ساعت

    راه‌آهن سریع‌السیر اسپانیا در سال ۱۹۹۲ افتتاح شد و در ابتدا شهرهای مادرید، کوردوبا و سویا را به هم متصل می‌کرد. در این شبکه راه‌آهن، مجموعه قطارهای پرسرعت رنف (Renfe AVE) به عنوان اولین قطارهای سریع‌السیر در اسپانیا با سرعت حداکثری ۳۱۰ کیلومتر مشغول به کار هستند. این قطارها در سری ۱۰۳ توسط شرکت زیمنس (Siemens) تولید شده و برای اتصال شهرهای بزرگ اسپانیا و همچنین ارتباطات خارج از مرزها توسعه یافته‌اند. در شبکه ریلی پرسرعت اسپانیا، ۲۶ قطار از مجموعه رنف با ظرفیت ۴۰۴ مسافر در مسیر بارسلون به مادرید فعال بوده که هر کدام دارای طراحی ویژه‌ای برای راحتی و ایمنی مسافران هستند.

    قطار رنف اسپانیا

    ۹. قطار کوریل سنشون کره جنوبی، ۳۰۵ کیلومتر بر ساعت

    کره جنوبی در سال ۲۰۰۴ شبکه راه‌‌آهن سریع‌السیر خود با نام کوریل (Korail) را راه‌اندازی کرد. قطارهای کوریل سنشون (Korail KTX-Sancheon) که با نام KTX هم شناخته می‌شوند، از سریع ترین قطارهای جهان هستند که با سرعت ۳۰۵ کیلومتر بر ساعت، برای اولین‌بار در سال ۲۰۰۴ فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. مجموعه قطارهای شبکه ریلی پرسرعت کره جنوبی در خانواده KTX دارای ۷۱ قطار هستند که با میانگین سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت با گنجایش ۳۶۳ مسافر در مسیرهای مختلف این کشور مشغول به کار هستند.

    کره جنوبی در طول سال‌های فعالیت خود در عرصه توسعه و گسترش ناوگان ریلی سریع‌السیر، نسل جدید نمونه اولیه قطار HEMU-430X را در سال ۲۰۱۳ ساخت که توانست به حداکثر سرعت ۴۲۱.۴ کیلومتر بر ساعت دست یابد و رکورد قبلی سرعت قطارهای KTX-Sancheon HSR-350x که ۳۵۲.۴ کیلومتر بر ساعت ثبت شده بود را بشکند. بنابراین، کره در کنار کشورهای فرانسه، ژاپن و چین توانست قطارهای سریع‌السیر با سرعت بیش از۴۲۰ کیلومتر بر ساعت را توسعه دهد. امروزه، قطارهای KTX با جابه‌جایی بیش از صد میلیون مسافر در سال، در مسیرهای مختلفی مانند سئول به گوانگجو، موکپو و یئوسو مشغول به کار هستند.

    قطار کوریل سنشون کره جنوبی از سریع ترین قطار های جهان

    ۱۰. قطار ترنیتالیا فرچیاروسا ایتالیا، ۱۰۰۰:۳۰۰ کیلومتر بر ساعت

    قطارهای سریع‌السیر ترنیتالیا فرچیاروسا (Trenitalia Frecciarossa) که به «پیکان قرمز» هم شهرت دارند، در سال ۲۰۱۷ در ایتالیا به بهره‌برداری رسیده‌اند. قطارهایی به طول ۲۰۰ متر، گنجایش ۴۵۷ مسافر و با حداکثر سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت که در طول آزمایش‌های بررسی سرعت، حداکثر سرعتی در حدود ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت را هم به ثبت رسانده‌اند. این قطارها چهار کلاس اکونومی، بیزنس، پرمیوم و executive را در اختیار مسافران قرار می‌دهند که شهرهای تورین، میلان و ونیز در شمال ایتالیا را به بولونیا، فلورانس، رم و ناپل متصل می‌کنند. از سال ۲۰۲۲ قطارهای ترنیتالیا فرچیاروسا با همکاری قطارهای پرسرعت فرانسه، سفر در مسیر میلان تا پاریس را هم امکان‌پذیر کرده‌اند.

    قطار ترنیتالیا فرچیاروسا ایتالیا از سریع ترین قطار های دنیا

    ۱۱. قطار حرمین عربستان سعودی، ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت

    یکی دیگر از سریع ترین قطارهای جهان در کشور عربستان سعودی قرار گرفته است. شبکه راه‌آهن پرسرعت حرمین (Haramain High Speed Railway) که با قطارهای سریع‌السیری با حداکثر سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت شهرهای مکه را به مدینه متصل می‌کند. در این شبکه ریلی ۳۵ قطار ساخت کشور اسپانیا فعال هستند که مناسب برای شرایط دمایی ۵۰ درجه سانتی‌گراد تجهیز شده‌اند و با سرعت بالای خود، سفر در مسافت ۴۵۰ کیلومتری را تنها در ۲ ساعت امکان‌پذیر می‌کنند. قطارهای مجموعه حرمین دارای ۱۳ واگن با مجموع گنجایش ۴۱۷ مسافر در کلاس اکونومی و بیزنس بوده که سالانه ۶۰ میلیون مسافر را در کشور عربستان جابه‌جا می‌کنند. این شبکه ریلی در سال ۲۰۱۸ افتتاح شد.

    قطار سریع السیر حرمین عربستان سعودی

    پرسش‌های متداول

    سریع ترین قطار های جهان کدام است؟
    از سریع ترین قطار های جهان می‌توان به قطار مگلو شانگهای چین، قطار سی آر هارمونی چین، قطار سی آر فاکسینگ چین، قطار آی سی ای آلمان، قطار تی جی وی فرانسه، قطار جی آر شینکانسن ژاپن و قطار البراق مراکش اشاره کرد.
    سرعت سریع ترین قطار جهان چقدر است؟
    قطارهای مگلو شانگهای که سریع‌ترین قطار در دنیا محسوب می‌شود، حداکثر سرعت ۴۶۰ کیلومتر بر ساعت را دارد.
    شیوا خسروی شیوا خسروی
    {{selectedRate}}
    زوریخ، لوگانو

    تور سوئیس (زوریخ و لوگانو)

    • 8 روز
    • هتل 4 و 5 ستاره
    • ترکیش
    قیمت از
    69,900,000
    2,190
    پاریس

    تور فرانسه (پاریس)

    • 8 روز
    • هتل 5 و 4 ستاره
    قیمت از
    مادرید، بارسلونا

    تور اسپانیا (مادرید و بارسلونا)

    • 8 روز
    • هتل 4 و 5 ستاره
    • ترکیش
    قیمت از
    69,900,000
    2,290

    بنر بلیط هواپیما ایوار

    {{totalCount}} دیدگاه

    {{nameError}}
    {{emailError}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessageError}}
    {{responseMessage.text}}