کلیسای قلب مقدس پاریس، یادگاری از خشم و هیاهو

رقیه عینلو
  • رقیه عینلو
  • 1403/11/23
  • 0 دیدگاه
{{selectedRate}}

کلیسای ساکره کور که به کلیسای قلب مقدس نیز مشهور است، در منطقه ۱۸ پاریس قرار گرفته و از پربازدیدترین یادمان های تاریخی این شهر است.

فهرست مطالب

    بنر تورهای نوروزی

    اگر اهل دیدن فیلم‌های فرانسوی باشید، حتما «کلیسای قلب مقدس پاریس» (Sacred Heart of Montmartre) را در فیلم‌‌های مختلفی مثل «بوسه فرانسوی» (French Kiss) یا «سرنوشت شگفت‌انگیز املی پولن» (Amélie) دیده‌اید. ساختمانی سفید و زیبا بر بلندای تپه‌ای سبز که پر از جزئیات است و چشم‌اندازی بی‌نظیر از شهر پاریس را ارائه می‌دهد. این کلیسا دومین مقصد گردشگری پاریس پس از برج ایفل است و سالانه یک میلیون گردشگر از آن بازدید می‌کنند. اگر مسافر تور پاریس هستید، این مقاله برای شما است تا حتما به محله معروف مونمارتر بروید و سری به کلیسای قلب مقدس پاریس یا همان کلیسای ساکره کور بزنید.

    کلیسای قلب مقدس پاریس کجاست

    «کلیسای قلب مقدس پاریس» در شمال مرکزی شهر پاریس و در منطقه «مونمارتر» (Montmartre)، منطقه ۱۸، قرار دارد. این کلیسا بالای تپه معروف مونمارتر گرفته است. کلیسای قلب مقدس پاریس به زبان فرانسوی «سکره‌کر دو مونمارتر» (Sacré Cœur de Montmartre) نامیده می‌شود اما با کمی تغییر در تلفظ، در بین گردشگران با نام «کلیسای ساکره کور پاریس» (Paris' Sacré Coeur) مشهور است. «ساکره کور» به‌معنی «قلب مقدس» است که استعاره‌ای از قلب مسیح و عشق او به بشریت است.

    کلیسای قلب مقدس کمی بیشتر از یک قرن قدمت دارد و در مقایسه با دیگر کلیساهای فرانسه یک کودک نوپا است. اما این کودک نوپا که گنبد سفیدش از همه‌جای شهر پیدا است، علاوه‌بر اینکه یک بنای مذهبی و یک اثر معماری ارزشمند است، یک بنای سیاسی بحث‌برانگیز است که تا همین چند سال پیش، بسیاری قصد تخریب آن را داشتند!

    کلیسای قلب مقدس پاریس کجاست

    معنی نام کلیسای ساکره کور

    نام این کلیسا، ساکره کور یعنی قلب مقدس و به قلب مسیح اشاره دارد که نمایان‌گر عشق الهی او به بشریت است.

    نحوه دسترسی به کلیسای قلب مقدس پاریس

    همانطور که پیش از این اشاره کردیم، کلیسای قلب مقدس پاریس در محله مونمارتر و در منطقه ۱۸ پاریس قرار دارد. این منطقه به‌راحتی از طریق مترو قابل‌دسترسی است و دو خط ۲ و ۱۲ مترو پاریس از این منطقه عبور می‌کنند. نزدیکترین ایستگاه مترو به محله مونمارتر و کلیسای قلب مقدس، «ایستگاه آنوِر» (Anvers) در خط ۲ یا «ایستگاه پیگال» (Pigalle) در خطوط ۲ و ۱۲ مترو پاریس است. اگر می‌خواهید از سمت پارک مجاور کلیسا و از پایین تپه به سمت کلیسای قلب مقدس بروید، بهتر است سوار خط ۲ مترو پاریس شده و در «ایستگاه آنوِر» (Anvers) پیاده شوید. حالا باید چند دقیقه پیاده‌روی کنید تا خود را به «خیابان سن پیر» (Place Saint-Pierre) برسانید.

    اکنون دو گزینه پیش رو دارید؛ می‌توانید ۲۷۰ پله را به سمت کلیسا بالا بروید یا سوار قطار فونیکولار «مونمارتر ساکره کور» (Montmartre-Sacre Coeur) شوید که از  ایستگاه «گار بس فونیکولار» (Gare Basse Funiculaire) به سمت کلیسا می‌رود. این سفر حدود ۲ دقیقه طول می کشد. قیمت بلیط این قطار، معادل یک بلیط مترو پاریس است.

    علاوه‌بر دو ایستگاه آنور و پیگال، مترو پاریس در چند ایستگاه دیگر مثل «ایستگاه بلانژ» (Blanche)، «ابیس» (Abbesses) یا «لامارک - کوالان کورت» (Lamarck-Caulaincourt) نیز در محله مونمارت توقف می‌کند. بنابراین بسته به اینکه قصد بازدید از چه جاذبه‌هایی در این محله را دارید، می‌توانید در ایستگاه‌های مختلف پیاده شوید.

    نحوه دسترسی به کلیسای قلب مقدس پاریس

    ارتفاع کلیسای ساکره کور

    این کلیسا در بالای تپه‌ی مونمارتر در ارتفاع ۱۳۰ متری از سطح دریا قرار دارد. برج ناقوس و گنبد هر دو به ارتفاع ۸۳ متری می‌رسند. این کلیسا با ۲۱۳ متر ارتفاع از سطح دریا، پس از برج ایفلِ ۳۲۴ متری، دومین بنای مرتفع پاریس است. برج مونپارناس با ۲۱۰ متر در رتبه سوم قرار دارد.

    ارتفاع کلیسای ساکره کور

    ساعت کاری کلیسای ساکره کور

    کلیسای قلب مقدس پاریس، همه روزه، از جمله روزهای تعطیل، از ساعت ۰۶:۰۰ الی ۲۲:۳۰ باز است. کلیسای ساکره کور یک محل عبادی است و برای حفظ آرامش عبادت‌کنندگان هیچ تور با راهنمایی در این کلیسا برگزار نمی‌شود. البته یک راهنمای تور صوتی رایگان به بازدیدکنندگان ارائه می‌شود که می‌توانید آن را دانلود کنید و با هدفون گوش دهید.

    ساعت کاری کلیسای ساکره کور

    هزینه بازدید از کلیسای قلب مقدس

    بازدید از کلیسای ساکره کور رایگان است و نیازی به رزرو گروهی نیست. علاوه‌بر بازدید از نمای بیرونی و داخل کلیسا، بازدیدکنندگان می‌توانند به بالای گنبد کلیسا نیز صعود کنند. لازم به ذکر است، بازدید از گنبد و پشت‌بام کلیسا رایگان نیست و مستلزم پرداخت هزینه است. هزینه بلیط نیز بسته به بازدید از گنبد یا پشت‌بام متفاوت است.

    هزینه بازدید از کلیسای قلب مقدس

    تاریخچه کلیسای قلب مقدس پاریس

    بررسی منابع تاریخی نشان می‌دهد حتی پیش از رواج مسیحیت در فرانسه، تپه مونمارتر در بین اهالی این سرزمین مقدس بوده است. رومی‌ها بالای این تپه چند معبد ساخته و آن را به خدایان «مارس» و «مرکوری» تقدیم کرده بودند.

    ۱۹ قرن بعد در اواخر سال ۱۸۷۰ میلادی، با شکست ناپلئون دوم در جنگ «فرانسه» و «پروس» امپراتوری دوم فرانسه پایان یافت. شورشی‌ها که مترصد فرصتی برای کنارزدن ناپلئون دوم بودند، از این فرصت کمال استفاده را برده و جمهوری سوم فرانسه را آغاز کردند. حکومت سوسیالیستی‌ای که «کمون پاریس» نام داشت. کمون پاریس تنها از ۱۸ مارس تا ۲۸ می ۱۸۷۱ میلادی بر پایتخت فرانسه حکومت کرد اما پایان این دوران حکمرانی کوتاه مملو از خونریزی بود! با شکست شورشیان، حکومت کمون پاریس ظرف ۲ ماه پایان یافت. ۷۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ نفر از طرفداران کمون اعدام شدند و ارتش فرانسه شهر را پس گرفت. بسیاری از رهبران و طرفداران کمون از پاریس گریختند. رویدادی که فرانسوی‌ها آن را «هفته خونین» نامگذاری کردند.

    شکست از پروس و هفته خونین تاثیر منفی زیادی بر افکار عمومی اهالی پاریس داشت. برای همین کلیسای کاتولیک فرانسه دستور ساخت کلیسای جدیدی را داد که از همه نقاط پاریس دیده شود. این کلیسا قرار بود شکرانه‌ای برای جان‌به‌در بردن فرانسه از دست ارتش پروس و کفاره گناهان کومن پاریس باشد. طراحی کلیسا نیز به «پل ابدی» (Paul Abadie)، معمار معروف فرانسوی، سپرده شد. ساخت کلیسا در سال ۱۸۷۵ میلادی آغاز شد و بیش از ۴۰ سال طول کشید تا کلیسا تکمیل شود! ابدی نیز چند سال پس از آغاز پروژه ساخت کلیسا از دنیا رفت و در طول سال‌ها، پنج معمار دیگر کار را ادامه دادند.

    تاریخچه کلیسای قلب مقدس پاریس

    مخالفت با ساخت کلیسا قلب مقدس پاریس

    اگر کلیسا را از نزدیک ببینید، حتما تعجب خواهید کرد که چرا ساخت این بنا ۴۰ سال طول کشیده است! در واقع هرچه مقامات کلیسای کاتولیک بر ساخت این کلیسا اصرار داشتند، روشنفکران، روزنامه‌نگاران و رهبران اپوزیسیون پاریس، مخالف این کار بودند. این مخالفت که تا قرن ۲۱ نیز ادامه دارد، به‌دلیل احتمال ارتباط کلیسا با کشتار کمون پاریس بود.

    امیل زولا، نویسنده معروف فرانسوی، در مخالفت با ساخت این بنای تاریخی نوشته بود: «فرانسه مقصر است و باید توبه کند! اما توبه برای چه؟ برای انقلاب، برای یک قرن آزادی بیان و علم. به‌همین دلیل، این بنای عظیم را ساختند که می‌توان از همه خیابان‌های پاریس آن را دید که مملو از احساس سوء‌تفاهم و زخم است.»

    با پیروزی ائتلاف چپ فرانسه به رهبری ژرژ کلمانسو در انتخابات پارلمانی در سال ۱۸۸۲ میلادی،  کلمانسو به‌سرعت کار ساخت کلیسا را متوقف کرد و پارلمان نیز بودجه ساخت پروژه را مسدود کرد. با این حال، لغو پروژه موجب بدهی هنگفت دوازده میلیون فرانک می‌شد و دولت به اجبار اجازه داد ساخت‌ کلیسا ادامه پیدا کند.

    کلمانسو بار دیگر در سال ۱۸۹۷ میلادی تلاش کرد تا ساخت کلیسا را متوقف کند اما توقف این پروژه مستلزم پرداخت سی‌میلیون فرانک غرامت به هشت میلیون نفری بود که در ساخت کلیسا مشارکت داشتند. در نهایت کار ساخت کلیسای قلب مقدس پاریس در سال ۱۹۱۴ میلادی به پایان رسید.

    کلمانسو که هنوز از ساخت کلیسا خشمگین بود، در سال ۱۹۲۷ میلادی و در جشن افتتاحیه میدان مجاور کلیسا، این میدان را «میدان ویلت» (Square Willette) نامگذاری کرد. این نام برگرفته از نام «آدولف لئون ویلت» (Adolphe Léon Willette)، نقاش و کاریکاتوریست فرانسوی بود که معماری کاباره معروف «مولن روژ» و میدان کلیسا را برعهده داشت. ویلت نیز هنگام ورود به مراسم فریاد زد: «زنده باد شیطان!»

    مخالفت با ساخت کلیسا قلب مقدس پاریس

    تغییر نام میدان مجاور کلیسا

    اگرچه سال‌ها از واقعه کشتار کمون پاریس گذشته است اما این کلیسا هنوز هم در چشم مخالفانش یادآور روزهای سیاه آزاد در فرانسه است. لیونل ژوسپین، نخست‌وزیر سوسیالیست فرانسه بین سال‌های ۱۹۹۷ و ۲۰۰۲ میلادی بارها ابراز تمایل کرده بود که کلیسای ساکره‌کور به‌عنوان نماد ارتجاع، تخریب شود.

    در سال ۲۰۰۴ میلادی نیز شهردار وقت پاریس نام میدان ویلت را به «میدان سن میشل» (Square Louise-Michel)، یکی از چهره‌های کلیدی کمون پاریس، تغییر داد.

    در سال ۲۰۲۱ میلادی و همزمان با صد و پنجاهمین سالگرد کمون پاریس، اعضای چپ پارلمان فرانسه، از قرارگرفتن این کلیسا در فهرست بناهای تاریخی ملی فرانسه جلوگیری کردند و این کار تا سال ۲۰۲۲ میلادی به تعویق افتاد. این کلیسا در نهایت با رای کمیسیون ملی میراث و معماری فرانسه در ۸ دسامبر ۲۰۲۲ میلادی به‌عنوان یک بنای تاریخی ملی به ثبت رسید.

    تغییر نام میدان مجاور کلیسا قلب مقدس پاریس

    معماری کلیسای قلب مقدس

    برخلاف «کلیسای نوتردام پاریس» که به سبک گوتیک ساخته شده است، سبک معماری کلیسای ساکره کور رومی-بیزانسی است. بسیاری این کلیسا را با بناهایی مثل «کلیسای سن مارکو ونیز» (Venice's San Marco Basilica) مقایسه می‌کنند. نمای بیرونی کلیسا «سنگ لایمستون سفید» (Limestone) است. لایمستون نوعی سنگ آهک است که به‌خاطر داشتن کانی کلسیت (Calcite) در آب‌وهوای بارانی مثل یک سفیدکننده عمل می‌کند و ظاهری یک‌دست به نمای بیرونی کلیسا می‌دهد. این سنگ‌ها از معادن شاتو لاندون در نزدیکی کلیسا استخراج می‌شده است. این نمای سفید برای پاریسی‌ها اهمیت زیادی دارد تا جایی‌که به آن «مرنگ بزرگ» (Big Meringue) می‌گویند.

    گنبد سفید کلیسای قلب مقدس یکی از بخش‌های قابل‌توجه این کلیسا است. این گنبد بعد از برج ایفل مرتفع‌ترین نقطه پاریس است و چشم‌اندازی پانورامایی از شهر را ارائه می‌دهد. در نمای بیرونی کلیسا همچنین دو مجسمه سوار بر اسب‌ را می‌بینید که یکی «ژاندارک» (Joan of Arc) و دیگری «شاه لوئیس» (King Louis) است. دو شخصیت محبوب که فرانسوی‌ها احترام زیادی برای آن‌ها قائل هستند.

    ناقوس کلیسای ساکره کور دیگر جاذبه دیدنی این کلیسا است. این ناقوس با ۱۹ تن وزن یکی از سنگین‌ترین ناقوس‌های کلیسا در جهان است که در سال ۱۸۹۵ میلادی ساخته شده است. البته این ناقوس در شهر آنسی (Annecy) واقع در رشته کوه های آلپ فرانسه ساخته شده و سپس به پاریس منتقل شده است.

    معماری کلیسای قلب مقدس

    فضای داخلی کلیسای قلب مقدس

    وقتی قدم در داخل کلیسا بگذارید، پنجره‌های رنگی توجهتان را جلب خواهد کرد. متاسفانه این شیشه‌ها نمونه اولیه نیستند و بازسازی شده‌اند. در واقع پنجره‌های اصلی در جریان بمباران کلیسا در جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۴ میلادی از بین رفتند و پس از پایان جنگ بازسازی شدند.

    اما جاذبه اصلی کلیسای قلب مقدس پاریس، موزاییک بزرگ عیسی مسیح است که در بالای محراب قرار دارد. این تابلوی زیبا یکی از بزرگ‌ترین موزاییک‌های جهان است که در سال ۱۹۲۲ میلادی تکمیل شده است.

    موزاییک بزرگ عیسی مسیح در کلیسای قلب مقدس

    چشم انداز زیبای پاریس از بلندای کلیسای قلب مقدس

    چشم‌انداز رمانتیک پاریس از تپه مونمارتر یکی از دلایلی است که همیشه این تپه شلوغ است. اهالی پاریس اغلب عصرانه خود را به این تپه می‌آورند تا با تماشای چشم‌انداز شهر و غروب خورشید روز خود را به پایان برسانند. حالا اگر می‌خواهید چشم‌انداز متفاوت‌تری را ببینید، باید از گنبد کلیسا بالا بروید.

    کلیسای قلب مقدس بر بام پاریس قرار دارد و چشم‌اندازی بی‌نظیر از شهر نورها ارائه می‌دهد.  ارتفاع گنبد کلیسا و برج ناقوس آن نیز به ۸۳ متر می‌رسد. وقتی به‌بالای برج بروید در ارتفاع ۲۱۳ متری از سطح دریا قرار دارید که پس از برج ایفل با ۳۲۴ متر ارتفاع، دومین بنای مرتفع پاریس است. این چشم‌انداز دلیلی است که بسیاری از گردشگران را به محله مونمارتر و کلیسای قلب مقدس می‌کشاند.

    برای دیدن این چشم‌انداز زیبا باید از ۳۰۰ پله بالا بروید تا به‌بلندای گنبد کلیسا برسید.  دسترسی به این پله‌ها از خارج از کلیسا نیز امکان‌پذیر است و هزینه ورودی متفاوتی دارد. گنبد کلیسا بین ماه‌های می تا سپتامبر از ساعت ۰۸:۳۰ تا ۲۰:۰۰ و در ماه‌های اکتبر تا آوریل از ساعت ۰۹:۰۰ الی ۱۷:۰۰ باز است. لازم به ذکر است در صورت نامساعدبودن اوضاع جوی، گنبد کلیسا تعطیل می‌شود و امکان دسترسی به تراس بالای گنبد وجود ندارد. اگر قصد بالارفتن از پله‌ها را دارید، بهتر است در ساعات اولیه صبح و در روزهای وسط هفته این کار را انجام دهید تا در میان انبوه گردشگران گرفتار نشوید.

    چشم انداز زیبای پاریس از بلندای کلیسای قلب مقدس

    مراسم عشای ربانی کلیسای ساکره کور

    کلیسای قلب مقدس پاریس یک کلیسای فعال است و هر روز مراسم عشای ربانی در آن برگزار می‌شود. شرکت در این مراسم برای عموم آزاد است. اگر دوست دارید این مراسم را از نزدیک ببینید، می‌توانید در این ساعت‌ها به کلیسا مراجعه کنید:

    • روزهای دوشنبه تا جمعه در ساعات‌ ۰۷:۰۰ صبح، ۱۱:۱۵ صبح، ۱۵:۰۰ و فقط روزهای جمعه ساعت ۱۸:۳۰ و ۲۲:۰۰
    • شنبه‌ها ساعت ۰۷:۰۰ و ۱۱:۰۰ صبح
    • یکشنبه‌ها ساعت ۰۷:۰۰ و ۱۱:۰۰ صبح و ساعت ۱۸:۳۰ و ۲۲:۰۰ شب

    مراسم عشای ربانی ساعت ۰۷:۰۰ صبح در «نمازخانه مریم باکره» (Chapel of the Virgin Mary) واقع در پشت کلیسا برگزار می شود. باقی مراسم در بخش کر کلیسا برگزار می‌شود. همچنین در مراسم روز یکشنبه و روزهای جشن، سرودهای دسته‌جمعی خوانده می‌شود که این سرودها به زبان‌های انگلیسی، اسپانیایی، آلمانی و ایتالیایی ترجمه می‌شود.

    مراسم عشای ربانی کلیسای ساکره کور

    جاهای دیدنی نزدیک کلیسای قلب پاریس

    محله مونمارتر مملو از جاذبه‌های دیدنی است که کلیسای قلب مقدس پاریس تنها یکی از آن‌ها است. در ادامه به شما خواهیم گفت که کدام جاذبه‌های مونمارتر ارزش بازدید دارند و باید برای دیدن آن‌ها برنامه‌ریزی کنید:

    میدان پلاس دُو ترت

    «میدان پلاس دُو ترت» (Place du Tertre) درست روبه‌روی کلیسای ساکره کور قرار دارد. این میدان قبلا تالار شهر محله مونمارتر بود. امروزه این میدان یکی از مراکز توریستی معروف فرانسه است. دورتادور میدان پر از رستوران‌ها و کافه‌های مختلف است که می‌توانید انواع غذاها و نوشیدنی‌های فرانسوی را تجربه کنید. یکی دیگر از نقاط جالب توجه این میدان حضور پرتعداد نقاشانی است که سه‌پایه‌های خود را برپا کرده‌اند و سرگرم نقاشی پرتره هستند. البته یادتان باشد، رستوران‌ها و همچنین نقاش‌های این میدان ممکن است پول زیادی از شما طلب کنند. هرچه باشد این میدان یک نقطه توریستی است و اغلب مراجعان آن گردشگران هستند.

    میدان پلاس دُو ترت نزدیک به کلیسای قلب مقدس پاریس

    موزه دالی

    «موزه دالی» (Dali Museum) کمتر از ۵۰ متر با میدان پلاس دو ترت فاصله دارد. این موزه که در «خیابان پولبوت» (Rue Poulbot) قرارگرفته است، محل نمایش آثار «سالوادور دالی»، نقاش معروف اسپانیایی، است.

    موزه دالی پاریس نزدیک کلیسا قلب مقدس پاریس

    تقاطع رو دس سولا و رو نورون

    تقاطع دو خیابان «رو دس سولا» (Rue des Saules) و خیابان «رو نورون» (Rue Norvins) نام خاصی ندارد اما این میدان کوچک یکی از زیباترین میادین پاریس است. گالری «بوت مونمارتر» (Galerie Butte Montmartre) که پوسترهای قدیمی مونمارتر را می‌فروشد، در این میدان قرار دارد. رستوران «لابون فرانکت» (La Bonne Franquette) با نمای زیبایش در بین گردشگران بسیار محبوب است.

    کمی پایین‌تر از خیابان رو دس سولا، رستوران صورتی «لامیزون رز» (La Maison Rose) جلب توجه می‌کند. این رستوران بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد. پاریسی‌ها می‌گویند دختری که عاشق پابلو پیکاسو شده بود این رستوران را افتتاح کرده بود و از قضا پیکاسو نیز زیاد به این رستوران رفت‌وآمد می‌کرد. این رستوران معمولا شلوغ است اما حتما می‌توانید یک عکس خوب بگیرید. لازم به ذکر است که رستوران لامیزون رز روزهای دوشنبه و سه‌شنبه تعطیل است.

    تقاطع رو دس سولا و رو نورون در پاریس

    اولاپن اجایل

    «اولاپن اجایل» (Au Lapin Agile Cabaret) یکی دیگر از بناهای تاریخی مونمارتر است که در طول سال‌ها میزبان هنرمندان، موسیقی‌دانان و نویسندگان مشهور فرانسوی بوده است. این کافه امروزه نیز پاتوق افراد مشهور است. اگر به اجرای زنده موسیقی و شب شعر علاقه دارید، هر شب از ساعت ۲۱:۰۰ هنرمندان فرانسوی اینجا دور هم جمع می‌شوند. البته این برنامه به زبان فرانسوی برگزار می‌شود.

    موزه مونمارتر

     «موزه مونمارتر» (Montmartre Museum) واقع در منطقه «بوت» (Butte) محله مونمارتر، یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های این منطقه است. این موزه مجموعه‌های مهمی را در خود جای داده است که ارزش دیدن دارند. علاوه‌بر این منطقه بوت، خانه «باغ‌های معروف رنوار» (Renoir Gardens) است که به بهشتی سرسبز در قلب پاریس شباهت دارد.

    قبرستان مونمارتر

    «قبرستان مونمارتر» (Montmartre Cemetery) آرامگاه بسیاری از شخصیت‌های بزرگ تاریخ فرانسه است.  از جمله این افراد می‌توان به «ادگار دگا» (Edgar Degas) نقاش و مجسمه‌ساز معروف دوران زیبا و «فرانسوا تروفو» (Francois Truffaut) فیلمساز قرن بیستم، اشاره کرد.

    قبرستان مونمارتر در نزدیکی کلیسا قلب مقدس پاریس

    چرا باید از محله مونمارتر بازدید کنیم

    محله مونمارتر یا «مونت‌مارتر» یکی از قدیمی‌ترین محلات پاریس است. مونمارت قلب جنبش بوهمی فرانسه است که روزگاری برای خودش یک شهر کوچک جدا بود. در سال ۱۸۷۱ میلادی مردم مونمارتر علیه دولت وقت قیام کردند و یک حکومت جدید پایه‌گذاری کردند که آن را «کمون پاریس» (Commune) نامیدند. حکومتی که تنها دو ماه دوام داشت اما آنقدر تاثیرگذار بود که حتی امروزه نیز افرادی که در اینجا به دنیا می‌آیند خود را «مونتمارتروا» (Montmartrois) یا «بوبو» (Bobos) می‌نامند.

    مونمارتر در اواخر قرن نوزدهم و تا قرن بیستم درست مثل «گرینویچ ویلیج» (Greenwich Village) نیویورک در دهه ۱۹۷۰ میلادی بود. محله‌ای آزاد که محل کار و زندگی هنرمندان بزرگی مثل «آنری دو تولوز-لوترک» (Henri de Toulouse-Lautrec)، «رنوار» (Renoir)، «آمادئو مودیلیانی» (Amedeo Modigliani)، «گیوم آپولینر» (Guillaume Apollinaire) و پیکاسو (Picasso) بود. مونمارتر کاباره‌های قدیمی نیز داشت که پاتوق هنرمندان بود. مثل کاباره لاپولین که بعدها در قرن بیستم، صحنه هنرنمایی بازیگران مشهور آمریکایی مثل چارلی چاپلین و ویوین لی بود.

    «مولن روژ» (Moulin Rouge) معروف‌ترین کاباره فرانسوی، نیز در بلوار کلیشی (Boulevard de Clichy) مونمارتر قرار دارد. این کاباره الهام‌بخش پوستر افسانه‌ای «مولن روژ: لا گولو» (Moulin Rouge: La Goulue) اثر آنری دو تولوز-لوترک و همچنین فیلم «مولن روژ» در سال ۲۰۰۱ میلادی بود. این محله هنوز هم جذاب است؛ البته کمی گران‌تر از روزگار بوهمی آن و حالا با رستوران‌ها و فروشگاه‌های مختلف که گردشگران را هدف قرار داده‌اند. مانند بسیاری از نقاط توریستی جهان، اگر به‌دنبال یک تجربه بوهمی در محله مونمارتر  هستید، بهتر است کمی از خیابان‌های اصلی و نقاط توریستی فاصله بگیرید.

    در نهایت نگین تاج محله مونمارتر، کلیسای قلب مقدس پاریس است. اگر به محله مونمارتر می‌روید اجازه ندهید تجربیات توریستی رایج تمرکزتان را به‌هم بزند. از میان رستوران‌ها، دستفروش‌ها و نقاش‌ها عبور کنید و خودتان را به بالای تپه برسانید و از تماشای چشم‌انداز شهر و نمای کلیسا لذت ببرید.

    چرا باید از محله مونمارتر بازدید کنیم

    تفریحات محله مونمارتر

    همانطور که بارها در این مقاله اشاره کردیم، کلیسای قلب مقدس پاریس بر فراز تپه مونمارتر قرار دارد. محله مونمارتر یکی از جذاب‌ترین محلات پاریس است که تجربیات زیادی را به گردشگران ارائه می‌دهد. اگر اهل پیاده‌روی هستید، پیشنهاد می‌کنیم از فرصت حضور در مونمارتر استفاده کنید و قبل یا بعد از بازدید از کلیسا، کمی در این محله پیاده‌روی و این گزینه‌ها را تجربه کنید:

    • یک نقاش در میدان پلاس دُو ترت پیدا کنید تا پرتره شما را نقاشی کند.
    • به موزه دالی بروید و از تماشای آثار شگفت‌انگیز «سالوادور دالی» (Salvador Dali) لذت ببرید.
    • سری به گورستان مونمارتر بزنید که آرامگاه هنرمندان مشهور فرانسوی است.
    • در رستوران «له مولان دلا گلت» (Le Moulin de la Galette) توقف کنید تا در یکی از قدیمی‌ترین آسیاب‌های بادی پاریس، طعم غذاهای فرانسوی را بچشید.

    تفریحات محله مونمارتر

    حقایق جالب درباره کلیسای قلب مقدس

    • تماشای چشم‌انداز زیبای شهر پاریس از بالای گنبد کلیسا، دلیل اصلی محبوبیت کلیسای ساکره کور است.
    • کلیسا به سبک رومی- بیزانسی طراحی شده و ساخت آن بیش از ۴۰ سال طول کشیده است. این در حالی است که ساخت پارتنون فقط حدود ۱۰ سال طول کشید.
    • جبران گناهان کمون پاریس و شکرگزاری برای عدم اشغال شهر توسط ارتش پروس، دلیل اصلی ساخت این کلیسا است.
    • «آریستید کاوایه-کل» (Aristide Cavaillé-Coll) ارگ بزرگ این کلیسا را ساخته است. کاوایه-کل یکی از برجسته‌ترین ارگ‌سازان قرن نوزدهم میلادی در اروپا بود.
    • در طول جنگ جهانی دوم، سیزده بمب به کلیسا اصابت کرد اما این حادثه هیچ تلفاتی نداشت. این اتفاق به کلیسا جایگاهی افسانه‌ای در بین مردم پاریس داد.
    • ناقوس این کلیسا، بزرگ‌ترین ناقوس کلیسا در فرانسه است. قطر این ناقوس ۳ متر و وزن آن بیش از ۱۸ هزار کیلوگرم است و می‌توان صدای آن را از ۱۰ کیلومتری شنید.

    پرسش‌های متداول

    کلیسای قلب مقدس پاریس کجاست؟
    کلیسای قلب مقدس پاریس در منطقه ۱۸ پاریس و بر فراز تپه معروف مونمارتر قرار دارد.
    کلیسای ساکره کور به چه معناست؟
    نام این کلیسا، ساکره کور یعنی قلب مقدس و به قلب مسیح اشاره دارد که نمایان‌گر عشق الهی او به بشریت است.
    رقیه عینلو رقیه عینلو
    {{selectedRate}}
    زوریخ، لوگانو

    تور سوئیس (زوریخ و لوگانو)

    • 8 روز
    • هتل 4 و 5 ستاره
    • ترکیش
    قیمت از
    69,900,000
    2,190
    پاریس

    تور فرانسه (پاریس)

    • 8 روز
    • هتل 5 و 4 ستاره
    قیمت از
    مادرید، بارسلونا

    تور اسپانیا (مادرید و بارسلونا)

    • 8 روز
    • هتل 4 و 5 ستاره
    • ترکیش
    قیمت از
    69,900,000
    2,290

    بنر بلیط هواپیما ایوار

    {{totalCount}} دیدگاه

    {{nameError}}
    {{emailError}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessageError}}
    {{responseMessage.text}}