موزه آینده دبی و دروازه ای به جهانی ناشناخته
- ندا علیخانی
- 1403/5/14
- 0 دیدگاه
موزه آینده در دبی با معماری خاص و منحصر به فرد خود به یکی از زیباترین سازه های جهان تبدیل شده است.
موزه آینده دبی یکی از شگفتانگیزترین جاهای دیدنی دبی است. موزهای که با قدم گذاشتن در آن، سفری به آینده غیرقابل پیشبینی در این دنیا را تجربه میکنید. تمامی بخشهای این موزه به شکلی طراحی شدهاند که تصویری از آینده را به نمایش میگذارند. ساختمان این موزه در مقابل آسمانخراشهای شهر دبی، ساختار کاملا متفاوتی دارد و چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند. برای آشنایی بیشتر با یکی از جذابترین موزههای دبی با این مطلب همراه شوید.
فهرست مطالب
- نگاهی کلی به موزه آینده دبی
- موزه آینده دبی کجاست
- چگونگی دسترسی به موزه آینده دبی
- ساعات کاری و قیمت بلیط موزه آینده دبی
- شعر روی موزه آینده دبی
- طراحی و معماری موزه آینده دبی
- داخل موزه آینده دبی
- گشتی در بخش های مختلف موزه آینده دبی
نگاهی کلی به موزه آینده دبی
موزه آینده در دبی (Museum of the Future) یکی از شگفتیهای فرهنگی دبی است. برخلاف بسیاری از موزههای دنیا که آثاری از گذشته را به نمایش میگذارند، در این موزه ایدئولوژی، آینده به تصویر کشیده میشود. موزه آینده با شعار ««آینده را ببین، آینده را خلق کن» طیف گستردهای از تجربیاتی خاص و متفاوت را در بخشهای مختلف خود ارائه میدهد که هر کدام، سفری به آینده و سال ۲۰۷۱ است!
موزه آینده که توسط بنیاد آینده دبی در تاریخ ۲۲ فوریه ۲۰۲۲ افتتاح شد، به بررسی چگونگی تکامل جامعه در دهههای آتی با استفاده از علم و فناوری میپردازد. موزهای که با ترکیب سنت و مدرنیته تجربههایی مانند هوش مصنوعی تا واقعیت افزوده (AR,VR) را در دل خود جای داده است و فرصتی را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند تا به دنیای ۵۰ سال آینده قدم بگذارند. این موزه همچنین یکی از مراکز مهم در دبی است که هدف آن شناسایی ۱۰۰۰ شخصیت با استعداد عرب است.
موزه آینده دبی کجاست
- موقعیت موزه آینده دبی بر روی نقشه
- وب سایت موزه آینده دبی
- شماره تماس: ۲۰۷۱ ۸۰۰ ۹۷۱+
موزه آینده در امتداد خیابان شیخ زاید و در مقابل ساختمان جمیرا واقع شده است. یکی از مهمترین خیابانهای دبی که ساختمانهایی مانند برج خلیفه و بسیاری از هتلهای این شهر مانند برج نسیما هم در آن قرار دارند.
چگونگی دسترسی به موزه آینده دبی
برای رفتن به موزه آینده دبی میتوانید از سیستم حملونقل عمومی مانند مترو و اتوبوس استفاده کنید.
- مترو دبی: اگر میخواهید از طریق مترو به موزه آینده بروید، میتوانید سوار خط قرمز مترو دبی شوید که مقصد آن برجهای امارات است. سپس آن جا پیاده میشوید و از طریق یک پل خودتان را به موزه میرسانید. برای دسترسی مستقیم از فرودگاه بینالمللی دبی (DXB) به موزه هم میتوانید از ترمینال شماره ۱ یا شماره ۳ استفاده کنید که از طریق خط قرمز به ایستگاه مترو EXPO متصل میشود؛
- اتوبوس: مسیرهای اتوبوسرانی در خطوط ۲۷، ۲۹ و ۲۲X منتهی به برجهای امارات هستند. همچنین میتوانید از طریق مناطقی مانند سیتی واک (City Walk) و خطوط اتوبوسرانی شماره ۲۸ به دبی مال (Dubai Mall) بروید و سپس سوار خط ۲۹ شوید تا به موزه برسید.
با خودروی شخصی هم میتوانید به موزه آینده بروید. در صورت تهیه بلیط موزه میتوانید از پارکینگ موزه که ساعتی ۱۰ درهم است، برای پارک خودروی خود استفاده کنید و تجربهای جذاب از حضور در یکی از متفاوتترین موزههای جهان را داشته باشید.
ساعت کاری و قیمت بلیط موزه آینده دبی
ساعت کاری موزه دبی همه روزه از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۹ شب است.
با توجه به اعلام سایت رسمی موزه، از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۷ غروب میتوانید برای تهیه بلیط اقدام کنید. قیمت بلیط موزه آینده دبی ۱۴۹ درهم است که توصیه میشود به صورت اینترنتی آن را خریداری کنید. هزینه بلیط ورودی برای کودکان کمتر از ۴ سال رایگان است و تنها با ورود به موزه و مراجعه به قسمت پذیرش اجازه ورود آنها داده میشود.
برای در امان ماندن از شلوغی موزه، صبحها زمان بهتری برای بازدید است. پیشنهاد میکنیم اگر تصمیم دارید بازدید کاملی از بخشهای مختلف موزه داشته باشید، زمانی در حدود ۲ تا ۳ ساعت را برای آن در نظر بگیرید. با تهیه بلیط موزه امکان استفاده از تمامی خدمات و امکانات موزه آینده را در اختیار دارید.
شعر روی موزه آینده دبی
این خوشنویسی ماهرانه را هنرمند اماراتی «مطر بن لاحج» (Mattar bin Lahej) انجام داده و اشعار الهامبخشی را از «شیخ محمدبن راشد»، حاکم دبی، به زبان عربی نوشته است. نوشتههایی که به خوبی میتوانند هدف از ساخت موزه آینده را منعکس کنند. معنی نوشتههای بر روی موزه به شرح زیر است:
«آینده متعلق به کسانی است که میتوانند آن را تصور کنند، آن را طراحی و اجرا کنند.»
«ما ممکن است صدها سال زندگی نکنیم، اما دستاوردها و محصولاتی که نتیجهی خلاقیتهای ما هستند میتوانند به عنوان میراثی ماندگار پس از مرگ ما به جای بمانند.»
«آینده منتظر نمیماند، آینده را میتوان امروز طراحی کرد و ساخت.»
معماری موزه آینده دبی
موزه آینده در دبی که دارای ساختاری نامتقارن با روکش فولادی و شیشه بوده، توسط نشریه نشنال جئوگرافیک در فهرست ۱۴ موزه زیبا در جهان قرار گرفته است. اعتباری که به لطف معمار موزه آینده دبی، «شاون کیلا» (Shaun Killa)، کسب شد. نمای بیرونی و داخلی موزه به شکلی طراحی شده که هر بینندهای را شگفتزده میکند. سازهای بیضیشکل که هیچ ستونی در هیچ بخشی از آن ایجاد نشده است.
موزه آینده که با الهام از فنگشویی چینی ساخته شده، از سه بخش اصلی تشکیل شده است: بخش اول که ساختمان اصلی آن را شامل میشود، نمایی به شکل بیضی است که آن را نشانهای از بشریت میدانند. بخش دوم، فضای خالی یا «خلاء» در میان بیضی است که نمایانگر آینده ناشناخته و بخش سوم تپهای پوشیده از چمن است که سازه اصلی بر روی آن قرار گرفته و نمادی از زمین انسانها است.
برای ساخت نمای بیرونی موزه آینده در حدود ۱۰۲۴ قطعه شیشه استفاده کردهاند. جنس بدنه بیرونی استیل بوده که نوشتهای به زبان عربی بر روی آن حکاکی شده است.
داخل موزه آینده دبی
داخل موزه آینده، دنیایی رویایی در انتظار شما است. این موزه که در هفت طبقه طراحی و هر طبقه به مفهومی متفاوت اختصاص داده شده است؛ از سفرهای فضایی و تغییرات آب و هوایی گرفته تا پیشرفتهای تکنولوژیکی و بسیاری موارد دیگر. با قدم گذاشتن در این موزه، گویی وارد آیندهای شدهاید که تا پیش از این تنها در رویاهایتان تصور میکردید. ساختمان موزه آینده در دبی (به اختصار MOTF) از ۷ طبقه و ۵ فصل موضوعی تشکیل شده است. موضوعات مهمی که هر کدام تصویری از آینده بشریت را به نمایش میگذارند. آیندهای که نتیجه استفاده درست از پتانسیلهای انسانی در ترکیب با فناوری و تکنولوژيهای مدرن و پیشرفته است. یکی از طبقات این موزه برای برگزاری کارگاههای آموزشی، جلسات و همایشها طراحی شده است.
در قسمت لابی این موزه که طبقه همکف و اصلی است، مسئولین پذیرش هستند که برای راهنمایی بازدیدکنندگان حضور دارند. یکی از قسمتهای جذاب این طبقه که در همان ابتدای ورود خود با آن روبهرو میشوید، سگ رباتیک (Robodog) است که با ترکیب فناوریهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین ساخته شده است. این سگ خانگی رباتیک به صورت آزادانه در محیط حرکت میکند و با بازدیدکنندگان تعامل دارد. در ادامه آنچه را که در سایر طبقات اتفاق میافتد، بررسی میکنیم:
فصل اول؛ تجربه حضور در ایستگاه فضایی
طبقه پنجم موزه آینده دبی روایتگر فصل اول داستان است که در یک ایستگاه فضایی میگذرد و با نام (OSS Hope) شناخته میشود. در این طبقه با سوار شدن بر سفینه فضایی هوپ (Hope) یک تور مجازی به ایستگاه فضایی مداری (OSS) در فاصله ۶۰۰ کیلومتری زمین را تجربه میکنید. تمامی محیط این طبقه شبیهسازی شده، مانند یک سفینه با تمام صداها و فرآیندهای واقعی این سفر طراحی و اجرا شده است. در ابتدای سفر و شروع حرکت، مناظر خیرهکننده شهر دبی را میبینید. در ادامه و با دور شدن از زمین و ورود به فضا، سیارهها و سایر اجرام آسمانی را مشاهده میکنید که نمایشی شگفتانگیز و نفسگیر است. با رسیدن به ایستگاه فضایی OSS Hope که مرکز فرماندهی ایستگاه است، میتوانید بر ماموریتها و پروژههای انجامشده توسط فضانوردان نظارت کنید. تجربهای که تصویری از سال ۲۰۷۰ را به نمایش میگذارد.
فصل دوم؛ موسسه شفا و تصویری از جنگل دیجیتال
با پایان یافتن سفر در فصل ۱، به زمین برگشته و وارد فصل ۲ از طبقه چهارم در موزه آینده میشوید. جایی که موسسه شفا (Heal Institute) تصویری از آینده دبی در ۵۰ سال آینده را به نمایش میگذارد. این فصل فرصتی برای شناخت عمیقتر طبیعت و اکوسیستم محیط زیست است. در قدم اول، یک نمایشگری در مقابل چشمان شما قرار دارد که از طریق تکنولوژی واقعیت مجازی سفری به درون جنگلهای آمازون را تجربه میکنید. تمامی صداها و منظرههای واقعی جنگل شنیده و دیده میشود. هدف از این سفر، آشنایی با تغییرات آبوهوایی، تاثیرات انسان بر گرمایش زمین، جنگلزدایی و عواقبی است که برای سرنوشت کره زمین و محیطزیست به دنبال خواهد داشت.
پس از پایان سفر به آمازون، موسسه هیل شما را با بانک دیانای (DNA) آشنا میکند. جایی که بیش از ۲۴۰۰ کد ژنتیکی از انواع گونههای جانوری مانند پستانداران، حشرات و سایر گونههای حاضر در طبیعت در یک محیط شیشهای جای گرفتهاند. هدف از آشنایی با این بانک که «کتابخانه زندگی» (Library of Life) هم نامیده میشود، شناخت گونههای در خطر انقراض است. در این طبقه میتوانید درک کنید که هر گونه جانوری و انسانها چه تاثیری بر تغییرات اکوسیستم و محیطزیست میگذارند.
فصل سوم؛ تجربه شفابخش در واحه
در فصل سوم از طبقه سوم موزه آینده دبی، از فناوری و دنیای بیرون جدا میشوید و به درون خود بازمیگردید. جایی که هدف آرامش روح و روان شما است. فصل سوم که «واحه» (Al Waha) نام دارد به درمان روح و روان میپردازد. در بخشی از این طبقه، استخری کوچک قرار گرفته که بخار از آن خارج میشود و جایی برای مدیتیشن است. در بخش دیگری از این فصل، اتاقی قرار دارد که از طریق فناوری واقعیت مجازی تجربیاتی خواهید داشت که حواس مختلف انسانها را به چالش میکشد. تجربیاتی که سعی در تغذیه روح و روان دارد.
فصل چهارم؛ آینده در اکنون و جشن دنیای فناوری
فصل چهارم از طبقه دوم موزه آینده در دبی، جایی برای عاشقان فناوری و تکنولوژیهای آینده است. نمایشگاهی که نسل جدیدی از وسایل الکترونیکی و خودروها را خواهید دید. فصل چهارم که آینده در اکنون (Tomorrow Today) نام دارد، جشنی برای محصولات مدرن و پیشرفته دنیای فناوری است. محصولاتی که نتیجه استفاده از علومی همچون هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و واقعیت مجازی است.
اگر میخواهید با زندگی مدرن در ۵۰ سال آینده آشنا شوید، سری به طبقه دوم بزنید. تکنولوژیهایی را میبینید که در دنیای امروز وجود دارند و میتوانند تغییرات بزرگی را در آینده ایجاد کنند. در این بخش و در عرشه تماشا فرصتی در اختیار شما قرار میگیرد که بخش میانی ساختمان موزه آینده دبی که «خلاء» نام دارد را هم از نزدیک ببینید.
فصل پنجم؛ همراهی با قهرمانان آینده زمین
اگر با کودکان خود برای بازدید از موزه آینده میروید، فصل پنجم در طبقه اول را از دست ندهید. جایی که فرصتی برای پرورش خلاقیت فرزندانتان است. فصل پنجم موزه آینده را «قهرمانان آینده» (Future Heroes) مینامند و اشاره به نسلهای آینده دارد. در طبقه اول فضایی تعاملی و بازی برای کودکان ۳ تا ۱۰ سال طراحی و اجرا شده است که جنبه آموزشی دارد. یک فضای بازی که با استفاده از تکنولوژی و فناوری به سبک آینده احتمالی طراحی شده و تلاش میکند کودکان را برای آینده آماده کند. بازیها و پروژههایی که تلاش میکند مهارتهای مختلف کودکان مانند مهارت حل مسئله را بهبود بخشد.
پرسشهای متداول
{{totalCount}} دیدگاه