ویزای شینگن چیست؟ لیست کشورهای عضو و شرایط دریافت
- مریم براتی
- 1403/3/12
- 0 دیدگاه
اگر می خواهید بدانید کشورهای شینگن یا راحت ترین کشور برای ویزای شینگن کدامند؟ در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
کشورهای شینگن (یا به صورت صحیحتر شنگن) شامل فهرستی از ۲۹ کشور اروپایی است. بر اساس پیمان شینگن ۱۹۸۵، رسماً پروتکلهای کنترلی را در مرزهای مشترک خود لغو کردهاند. یعنی اگر بهعنوان شهروند یا مقیم یک کشور عضو منطقه شینگن بخواهید به کشور دیگری که این توافقنامه را امضا کرده بروید، نیازی به ویزا و گذراندن مراحل کنترل رسمی ندارید.
فهرست مطالب
- ویزای شینگن چیست؟
- لیست کشورهای شینگن (آپدیت ۲۰۲۴)
- شرایط ویزای شینگن چیست؟
- راحت ترین کشور برای ویزای شینگن
- کشورهای اروپایی غیر شینگن
- اهداف پیمان شینگن
ویزای شینگن چیست؟
پیمان شینگن (Schengen Agreement) توافقنامهای میان ۲۹ کشور اروپایی است که سال ۱۹۸۵ با هدف حذف کنترلهای مرزی در قاره سبز و تسهیل ترد آزادانه شهروندان بین پنج کشور از ده کشور عضو انجمن اقتصاد اروپا، یعنی فرانسه، آلمان، بلژیک، لوکزامبورگ و هلند امضا شد. انعقاد این توافقنامه به روز ۱۴ ژوئن ۱۹۸۵ در دهکدهای به نام شینگن در کشور لوکزامبورگ بازمیگردد.
هماهنگی سیاستهای صدور ویزا بین کشورهای شینگن به این معنی است که شهروندان و افراد مقیم میتوانند این ویزا را به راحتی برای اقامتهای کوتاهمدت کمتر از ۹۰ روز دریافت کنند. همانطور که گفتیم اگر ویزای شینگن داشته باشید میتوانید بدون نیاز به روادید کشور مقصد و گذراندن مراحل بازرسی از مرزهای کشورهای عضو این منطقه عبور کنید. البته متقاضیان برای درخواست ویزای شینگن باید اعتبار پاسپورت خود را تا بازه شش ماه پس از بازگشت از سفر تمدید کرده باشند. صدور این ویزا به جز پاسپورت معتبر به پرداخت هزینه، ارائه عکس، بیمه مسافرتی و پزشکی، برنامه مستند سفر و هدف از بازدید و مدارک پرواز نیاز دارد.
لیست کشورهای شینگن (آپدیت ۲۰۲۴)
در حال حاضر (خرداد ۱۴۰۳) لیست کشورهای شینگن از این ۲۹ عضو تشکیل میشود:
- اتریش
- بلژیک
- بلغارستان
- چک
- دانمارک
- استونی
- فنلاند
- فرانسه
- آلمان
- یونان
- مجارستان
- ایسلند
- ایتالیا
- لتونی
- لیتوانی
- لیختناشتاین
- لوکزامبورگ
- مالت
- هلند
- نروژ
- لهستان
- پرتغال
- رومانی
- اسلواکی
- اسلوونی
- اسپانیا
- سوئد
- سوئیس
- کرواسی
کشورهای منطقه شینگن بیش از ۴۵۰ میلیون نفر جمعیت دارند و مساحت آنها از ۴.۵ میلیون کیلومتر مربع فراتر میرود. روزانه نزدیک به ۱.۷ میلیون نفر برای کار بین این کشورها رفت و آمد میکنند که در برخی بخشها تا یکسوم نیروی کار را تشکیل میدهند.
شرایط ویزای شینگن چیست؟
از تمامی کشورهایی که جزو اتحادیه اروپا هستند میتوانید ویزای شنگن را دریافت کنید اما این کشورها هر کدام بنا به رابطههای سیاسی با ایران و اهداف خود نسبت به صنعت گردشگری، شرایط مختلفی خواهند داشت.
بعضی کشورها مانند پرتغال در حال حاضر خدمات کنسولی در ایران ارائه نمیدهند و بعضی کشورها مثل اسپانیا، برای اعطای ویزای توریستی، سختگیریهای بیشتری دارند؛ اگرچه با دریافت ویزای شنگن از هرکدام از کشورها، میتوانید در بازهای که ویزای شما اعتبار دارد به سایر کشورهای حوزه شنگن نیز سفر داشته باشید؛ البته لازم به ذکر است که ورود شما باید به کشور صادر کننده ویزا باشد و اقامت شما در هر کشور، نباید بیشتر از اقامت در کشور صادر کننده ویزا باشد. همچنین غیر از اصل و کپی گذرنامه، عکس، شناسنامه و اصل و ترجمه مدارک شغلی؛ اصل گواهی حساب بانکی، کارکرد حساب جاری و گواهی تمکن برای سپردههای بانکی از دیگر مدارکی است که باید برای دریافت ویزای شنگن آماده کنید.
۱) اصل گذرنامه با امضاء، به همراه گذرنامههای قبلی
الف) مدت اعتبار حداقل ۶ ماه از تاریخ ورود و داشتن دو صفحه سفید روبروی هم
ب) ارائه گذرنامه جداگانه برای هر نفر الزامی است.
۲) ۳ قطعه عکس ۴/۵ *۳/۵ رنگی، تمام رخ با زمینه روشن، کاملاً از روبهرو، بدون لبخند، بدون عینک، گردی صورت کاملاً مشخص باشد و ۷۰ تا ۸۰ درصد عکس، چهره فرد باشد. حداکثر برای ۶ ماه اخیر (عکس با گذرنامه و ویزاهای قبلی یکی نباشد.)
۳) اصل و ترجمه شناسنامه
۴) اصل گردش حساب بانک ۳ ماهه با مهر و امضاء بانک فقط به زبان انگلیسی.
- زمان صدور گواهی حساب بانکی حداکثر ۱۰ روز قبل از تاریخ تحویل مدارک به سفارت باشد و سایز پرینت بانکی A4 باشد.)
- گواهی تمکن به زبان انگلیسی برای سپردههای بانکی به همراه گردش سه ماهه سود به زبان انگلیسی از طرف بانک، همراه با مهر شعبه و امضاء بانک
- نرخ معادل مانده حساب ها در تمکن یورو باشد.
- باید حداقل موجودی حساب یا سپرده برای هر نفر ۱۰۰ میلیون تومان باشد.
۵) اصل سند مالکیت
۶) اصل و ترجمه مدارک شغلی :
الف) پزشکان : پروانه مطب یا حکم کارگزینی به همراه نامه مرخصی و سه فیش آخر حقوق از محل کار، پروانه دائم پزشکی، کارت نظام پزشکی (معتبر برای سال جاری)
ب) وکلا : پروانه وکالت
ج) مشاغل دولتی : حکم کارگزینی به همراه نامه مرخصی، یا نامه از سازمان مربوطه با ذکر مدت اشتغال، سمت و میزان حقوق دریافتی و ذکر مرخصی بنا به تاریخ سفر (با تاریخ صدور کمتر از یک ماه)، سمت و نام فرد امضا کننده گواهی شغلی، ۳ فیش حقوقی آخر
بازنشستهها : آخرین حکم بازنشستگی، آخرین فیش حقوق
ه) مشاغل غیردولتی : گواهی اشتغال به کار با ذکر مدت اشتغال، سمت و میزان حقوق دریافتی و ذکر مرخصی بنا به تاریخ سفر از شرکت مربوطه (با تاریخ صدور کمتر از یک ماه)، سمت و نام فرد امضا کننده گواهی شغلی، به همراه ۳ فیش حقوقی آخر و سابقه بیمه تامین اجتماعی
و) در صورت خویش فرما بودن : جواز کسب / آگهی تاسیس، آخرین آگهی تغییرات مربوط به سمتهای شغلی و تغییر آدرس شرکت/ کارت مباشرت (در صورت ارائه کارت مباشرت، ارائه جواز کسب اصلی الزامی است.)
- ارائه مدارک مالی شرکت برای افرادی که در روزنامه رسمی سمت دارند الزامی است.
ز) معلمان، اساتید و اعضاء هیئت علمی دانشگاه : اصل حکم کارگزینی به همراه نامه مرخصی یا گواهی اشتغال به کار با ذکر مدت اشتغال، سمت و میزان حقوق دریافتی و ذکر مرخصی بنا به تاریخ سفر (با تاریخ صدور کمتر از یک ماه)، سمت و نام فرد امضا کننده گواهی شغلی، به همراه ۳ فیش حقوقی آخر
ح) دانش آموزان، دانشجویان : اصل و ترجمه نامه اشتغال به تحصیل
۷) برای فرزندان زیر ۱۸ سال که بدون همراهی والدین یا با یکی از آنها سفر می کنند رضایتنامه محضری الزامی است و نیاز به ترجمه به زبان انگلیسی دارد.
۸) برای فرزندان زیر ۱۸ سالی که بدون پدر سفر می کنند پاسپورت آنها باید توسط پدر امضا شود.
۹) اصل و ترجمه مدارک شغلی و مالی همسر برای خانمهای خانهدار
- تکمیل فرم مشخصات فردی به صورت کامل و دقیق
- چک رمزدار یا ضمانتنامه بانکی حداقل به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان در وجه آژانس محل ثبت نام جهت ضمانت حسن اجرای تعهدات که پس از بررسی مدارک در صورت نیاز به ضمانتهای بیشتر متعاقباً اعلام می¬گردد.
لازم بذکر است با توجه به مدارک ارائه شده و نظر سفارت ممکن است مدارک دیگری از مسافر در خواست گردد که تهیه و ارائه آنها جهت اخذ ویزا الزامی میباشد.
راحت ترین کشور برای ویزای شینگن
شرکت در تور فرانسه، پیشنهاد ایوار برای اولین سفر اروپایی شما است. چرا که با سیاستهای کلی کشور فرانسه و سابقه بالای فعالیت ایوار با این سفارت، احتمال صدور ویزای توریستی شما (به شرط تکمیل بودن مدارک اعلامی) بیشتر از سایر کشورهای حوزه شنگن خواهد بود. همچنین فرانسه با جاذبههای بینظیر و معروف خود، یک سفر به یادماندنی برای شروع محسوب میشود.
کشورهای اروپایی غیر شینگن
۵ کشور اصلی امضاکننده پیمان شینگن در سال ۱۹۸۵، هشت سال بعد همراه ایتالیا اتحادیه اروپا را تشکیل دادند. با اینکه معاهده آمستردام از سال 1999 عضویت در شینگن را برای همه اعضای این اتحادیه الزامی کرد، ایرلند و بریتانیا به این پیمان نپیوستند. اما بیشتر کشورهای واقع در سرزمین اصلی اروپا عضو پیمان شینگن هستند. در ادامه فهرستی از ۱۱ کشور ازجمله آلبانی، ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، بوسنی و هرزگوین، مقدونیه، مولداوی، مونته نگرو، صربستان، اوکراین و بریتانیا را میبینید که با وجود موقعیت جغرافیایی تا امروز به منطقه شینگن نپیوستهاند و بازرسیهای مرزی آنها برای دارندگان ویزای شینگن همچنان برقرار است. روسیه نیز از نظر جغرافیایی بخشی از قاره اروپا است، اما در پیمان شینگن یا اتحادیه اروپا عضویت ندارد و سازوکارهای کنترل مرزی و محدودیتهای سفر خاص خود را اعمال میکند.
آخرین وضعیت کشورها در اتحادیه اروپا
- ایرلند و قبرس تنها کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند که در لیست کشورهای شینگن عضویت ندارند. قبرس در آینده نزدیک به منطقه شینگن خواهد پیوست، ولی ایرلند چنین قصدی ندارد و سیاستهای کنترل مرزی خود را اعمال میکند.
- بریتانیا که در سال ۲۰۲۰ از اتحادیه اروپا خارج شد هرگز توافقنامه شینگن را امضا نکرده است. چهار کشور ایسلند، نروژ، سوئیس و لیختناشتاین نیز در اتحادیه اروپا عضویت ندارند، اما بهعنوان اعضای انجمن تجارت آزاد اروپا، موافقتنامه همکاری با این اتحادیه برای عضویت در منطقه شینگن را امضا کردند.
- بلغارستان و رومانی از ۳۱ مارس ۲۰۲۴ به پیمان ملحق شدهاند و جدیدترین اعضا در لیست کشورهای شینگن به حساب میآیند. البته در حال حاضر فقط مرزهای هوایی و دریایی این دو کشور به روی دارندگان ویزای شینگن باز است و کنترل مرزهای زمینی در آینده لغو خواهد شد.
- همچنین سه کشور کوچک موناکو، سن مارینو و شهر واتیکان به دلیل مساحت اندک و قرارگیری در داخل مرزهای کشورهای عضو پیمان، عملاً اعضای منطقه شینگن به حساب میآیند.
- منطقه شینگن همه جزایر اقیانوس اطلس متعلق به کشورهای اسپانیا و پرتغال، از جمله جزایر قناری (شامل جزیرههای تنریف، فوئرتونتورا، گرن کاناریا، لانزاروته، لا پالما، لاگومرا، ال هیرو و لا گراسیوسا) و مادیرا را در برمیگیرد. اما مناطق و سرزمینهای خارج از این محدوده عضو منطقه شینگن به حساب نمیآیند. مثلاً جزایر گویان، مارتینیک، ریونیون و گوادلوپ (همگی متغلق به فرانسه)، کوراسائو (هلند) و گرینلند (دانمارک) بخشی از این پیمان و منطقه سفر مشترک نیستند.
اهداف پیمان شینگن
اصلیترین اهداف پیمان شینگن را میتوان به این صورت فهرست کرد:
- حذف کنترلهای مرزی برای تسهیل جابهجایی افراد مقیم و شهروندان بین کشورهای شینگن؛
- تقویت همکاریهای قضایی و پلیسی با ایجاد سازوکارهای مشترک برای مقابله با جرایم بینالمللی؛
- همکاری مستقیم در زمینه سیاستهای صدور ویزا: ویزای شینگن علاوه بر ورود آزادانه به دارنده اجازه میدهد در هر دوره ۱۸۰روزه، حداکثر ۹۰ روز در هریک از کشورهای عضو اقامت داشته باشد.
البته بعضی منتقدان از همگنسازی سیاستهای مهاجرتی و امنیتی بین کشورهای شینگن و افزایش فعالیتهای غیرقانونی و تهدیدات امنیتی بهعنوان بزرگترین معایب پیمان شینگن یاد میکنند.
این مطلب مجله ایوار راهنمای جامعی برای آشنایی با کشورهای شینگن است که به همه سؤالهای شما درمورد این کشورها و مسافرت بین آنها پاسخ میدهد.
پرسشهای متداول
{{totalCount}} دیدگاه