کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان کدام هستند؟
- رقیه عینلو
- 1403/3/7
- 0 دیدگاه
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان شامل ۱۲ کشور از جمله ارمنستان، ترکیه، قزاقستان، گرجستان، مالزی، عراق و چند کشور دیگر است.
براساس آخرین اطلاعات وبسایت پاسپورت ایندکس، دارندگان پاسپورت ایرانی میتوانند بدون ویزا به ۱۲ کشور جهان سفر کنند. همچنین شهروندان ایرانی برای سفر به ۱۴۳ کشور جهان باید ویزا دریافت کنند و ۴۴ کشور جهان نیز به ایرانیها ویزای فرودگاهی یا الکترونیکی میدهند. اگر بهدنبال سفر بدون ویزا هستید، در این مطلب از مجله ایوار لیست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان را براساس منابع معتبر گردآوری کردهایم.
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان ۲۰۲۴
- ارمنستان، آسیا (۹۰ روز)
- گرجستان، آسیا (۴۵ روز)
- عراق، آسیا (۳۰ روز)
- قزاقستان، آسیا (۱۴ روز)
- مالزی، آسیا (۱۴ روز)
- ترکیه، آسیا (۹۰ روز)
- عمان، آسیا (۱۴ روز)
- میکرونزی، اقیانوسیه (۳۰ روز)
- ونزوئلا، آمریکا (۱۵ روز)
- سورینام، آمریکا (۹۰ روز)
- هائیتی، کارائیب (۹۰ روز)
- دومینیکا، کارائیب (۲۱ روز)
ویزای فرودگاهی برای ایرانیان
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، برای سفر به برخی مقاصد نیازی به دریافت ویزا قبل از سفر ندارید و میتوانید در بدو ورود به آن مقصد، در فرودگاه ویزا دریافت کنید. در ادامه نگاهی به فهرست کشورهای با ویزای فرودگاهی برای ایرانیان خواهیم داشت:
- کامبوج، آسیا (۳۰ روز)
- لبنان، آسیا (۳۰ روز)
- ماکائو، اقیانوسیه (۳۰ روز)
- مالدیو، آسیا (۳۰ روز)
- نپال، آسیا (۳۰ روز)
- عمان، آسیا (۳۰ روز)
- قطر، آسیا (۳۰ روز)
- سوریه، آسیا (۹۰ روز)
- تیمور شرقی، آسیا (۳۰ روز)
- پالائو، اقیانوسیه (۳۰ روز اقامت)
- ساموآ، اقیانوسیه (۹۰ روز اقامت)
- تووالو، اقیانوسیه (۳۰ روز اقامت)
- بوروندی، آفریقا (۳۰ روز)
- توگو، آمریکای جنوبی (۱۵ روز)
- روندا، آفریقا (۳۰ روز)
- زیمبابوه، آفریقا (۹۰ روز)
- سیرالئون، آفریقا (۳۰ روز)
- کیپورد، آفریقا (۳۰ روز)
- کوموروس، آفریقا (۴۵ روز)
- گینه بیسائو، آفریقا (۹۰ روز)
- ماداگاسکار، آفریقا (۹۰ روز)
- موریتانی، آفریقا (۳۰ روز)
- موزامبیک، آفریقا (۳۰ روز)
- بولیوی، آمریکای جنوبی (۳۰ روزه)
مطالب مرتبط
بهترین ایرلاین های دنیا در سال ۲۰۲۴ کدامند؟ جعبه سیاه هواپیما، شاهد خاموش و رازگشای حوادث هوایی ترمینال های فرودگاه مهرآباد، صفر تا صد امکانات و پروازهاویزای الکترونیکی برای ایرانیان
ویزای الکترونیکی بهصورت آنلاین صادر میشود و نیازی به مراجعه حضوری به سفارت کشور مقصد ندارید. برای دریافت ویزای الکترونیکی نیز بسته کشور مقصد مدارک مختلفی مثل پاسپورت، عکس، کارت اعتباری و غیره مورد نیاز است. در ادامه نگاهی به فهرست کشورهایی با ویزای الکترونیکی برای ایرانیان خواهیم داشت:
- پاکستان، آسیا (۳۰ روز)
- روسیه، آسیا-اروپا (۱۵ روز)
- سریلانکا، آسیا (۳۰ روز)
- عمان، آسیا (۳۰ روز)
- کامبوج، آسیا (۳۰ روز)
- نپال، آسیا (۱۵۰ روز)
- ویتنام، آسیا (۹۰ روز)
- آذربایجان، آسیا (۳۰ روزه)
- روندا، آفریقا (۳۰ روز)
- سیشل، آفریقا (۹۰ روز)
- سیرالئون، آفریقا (۳۰ روز)
- سودان جنوبی، آفریقا (۹۰ روز)
- کنگو، آفریقا (۹۰ روز)
- ساحل عاج، آفریقا (۹۰ روز اقامت)
- جیبوتی، آفریقا (۹۰ روز اقامت)
- گینه استوایی، آفریقا (۳۰ روز اقامت)
- اتیوپی، آفریقا (۹۰ روز اقامت)
- گابن، آفریقا (۹۰ روز اقامت)
- گینه، آفریقا (۹۰ روز اقامت)
- کنیا، آفریقا (۹۰ روز اقامت)
- لسوتو، آفریقا (۱۴ روز)
- مالاوی، آفریقا (۹۰ روز)
- موزامبیک، آفریقا (۳۰ روز)
- نیجریه، آفریقا (۹۰ روز)
- توگو، آمریکای جنوبی (۱۵ روز)
- اوگاندا، آفریقا (۹۰ روز)
- ساحل عاج (۹۰ روز اقامت)
علاوه بر کشورهای بدون ویزا، با ویزای فرودگاهی یا ویزای الکترونیکی، برخی از کشورها به شهروندان ایرانی راحتتر ویزا میدهند و بهاصطلاح، گرفتن ویزای این کشورها آسانتر است مانند تایلند، چین، روسیه و هند.
انواع روش های دریافت ویزا
هر یک از کشورهای جهان، قوانین خاصی برای صدور ویزا دارند و ممکن است برای اتباع کشورهای مختلف، ویزا بهروشهای متفاوتی صادر شود. بهطور کلی انواع روشهای صدور ویزا عبارت است از:
- صدور ویزا در سفارت: در این روش باید قبل از سفر و با در دستداشتن مدارک لازم برای دریافت ویزا، به سفارت کشور مقصد در شهر یا کشور خود مراجعه کنید. مدارک لازم برای دریافت ویزا، بسته به هر کشور متفاوت است.
- صدور ویزا در کشور ثانی: اگر کشوری که قصد سفر به آنجا را دارید، در کشور شما سفارت ندارد و شیوه دریافت ویزای آن نیز بهصورت حضوری است، باید به سفارت آن کشور در دیگر کشورها مراجعه کنید؛ بهطور مثال، دولت کانادا در ایران سفارت ندارد و شهروندان ایرانی که قصد سفر به این کشور را دارند، باید برای دریافت ویزا به سفارت این کشور در ترکیه، امارات یا دیگر کشورها مراجعه کنند.
- ویزای فرودگاهی (Visa On Arrival): برای سفر به برخی کشورها، نیازی به دریافت ویزا قبل از سفر ندارید و ویزای شما در بدو ورود به کشور مقصد، در فرودگاه صادر میشود و باید هزینه ویزا را همانجا پرداخت کنید. فهرست کشورهای با ویزای فرودگاهی برای ایرانیان را در ادامه آوردهایم.
- ویزای الکترونیکی (E-visa): برخی کشورها برای مسافران، ویزای آنلاین یا همان ویزای الکترونیکی صادر میکنند. در این روش نیازی به مراجعه حضوری به سفارت کشور مقصد ندارید و میتوانید بهصورت آنلاین با بارگذاری مدارک و پرداخت هزینه ویزا، ویزای خود را دریافت کنید. صدور ویزای الکترونیکی برخی مقاصد آسانتر است و معمولا در کمتر از یک هفته صادر میشود اما در برخی مقاصد ممکن است صدور ویزای الکترونیکی زمان بیشتری ببرد.
- مجوز سفر الکترونیکی (ETA): برخی از کشورها برای اتباع معاف از ویزای سایر کشورها، «مجوز سفر الکترونیک» صادر میکنند که سندی مشابه ویزا است. درخواست ETA یک فرآیند آنلاین ساده است که معمولا در همان روز رسیدگی میشود.
رتبه پاسپورت ایران
ردهبندیهای مختلفی از قدرت پاسپورتهای جهان وجود دارد؛ این ردهبندیها با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلفی مثل تعداد مقاصد با ویزا، امکان سفر بدون ویزا، مجوز سفر الکترونیکی (ETA)، ویزای فرودگاهی یا همان ویزا در بدو ورود، ویزای الکترونیکی (E-Visa)، سفر بدون پاسپورت، ممنوعیت سفر و غیره، پاسپورتها را ردهبندی میکنند. شرکتهای معتبری در سراسر جهان، هر سال پاسپورتها را ردهبندی میکنند.
تا مارچ ۲۰۲۴ میلادی (اسفند ۱۴۰۲)، از بین ۱۹۹ پاسپورت معتبر در سراسر جهان:
- طبق ردهبندی وبسایت «پاسپورت ایندکس» (Passport Index)، پاسپورت ایران در رتبه ۸۴ از ۹۴ قرار دارد؛
- براساس ردهبندی وبسایت «ویزا گاید» (Visaguide)، پاسپورت ایران از بین ۱۹۹ پاسپورت از سراسر جهان در رتبه ۱۸۲ قرار دارد؛
- ردهبندی وبسایت «هنلی و شرکا» (Henley & Partners) نیز نشان میدهد، پاسپورت ایران از بین ۱۰۹ رتبهبندی در جایگاه ۱۰۰ قرار گرفته است.
طبق رتبهبندی این شرکتها پاسپورتهای سنگاپور، امارات متحده عربی، فرانسه، ایتالیا، آلمان و ژاپن، قوی ترین پاسپورت های جهان و پاسپورهای افغانستان، سومالی و سوریه ضعیف ترین پاسپورت های جهان هستند.
پرسشهای متداول
{{totalCount}} دیدگاه