کشف شکوه و عظمت امپراطوری روسیه در کاخ کاترین سنت پترزبورگ
- ندا علیخانی
- 1403/10/3
- 0 دیدگاه
کاخ کاترین روسیه، شاهکاری از معماری باروک، با شکوه و ابهت خود، چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند.
کاخ کاترین، مرواریدی درخشان در تاج امپراطوری روسیه، با معماری باشکوه و تزئینات خیرهکنندهاش، هر بینندهای را به وجد میآورد. این شاهکار معماری که در دل دهکده پوشکین جای گرفته است، گویی از دل قصههای پریان بیرون آمده است. اگر به دنبال سفری رویایی به سرزمین تزارها هستید و میخواهید از نزدیک شاهد شکوه و عظمت امپراطوری روسیه باشید، بازدید از کاخ کاترین را از دست ندهید. با ما همراه شوید تا با تور روسیه به این قصر افسانهای سفر کنیم و از رمز و رازهای پنهان در دل آن پرده برداریم. در ادامه این مطلب، به معرفی دقیقتر کاخ کاترین، تاریخچه آن، و نکات مهم برای بازدید از این بنای تاریخی خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
- کاخ کاترین کجاست؟
- دسترسی به کاخ کاترین روسیه
- قیمت بلیط کاخ کاترین
- ساعت کاری کاخ کاترین روسیه
- تاریخچه کاخ کاترین سنت پترزبورگ
- معماری کاخ کاترین
- بخش های مختلف کاخ کاترین
- جاهای دیدنی اطراف کاخ کاترین روسیه
- بهترین زمان بازدید از کاخ کاترین
کاخ کاترین کجاست؟
کاخ کاترین که در روزگاران قدیم محل اقامت خاندان امپراتوری روسیه بود، یکی از بزرگترین کاخها در نزدیکی شهر سنت پترزبورگ است. این بنا در شهر پوشکین (Pushkin)، در ۲۵ کیلومتری جنوب سنت پترزبورگ واقع شده است.
دسترسی به کاخ کاترین روسیه
برای رفتن به کاخ کاترین میتوانید با استفاده از قطار از طریق ایستگاه Vitebskiy به ایستگاه تزارسکویه سلو رفته و سپس از آنجا با استفاده از اتوبوسهای محلی به کاخ کاترین بروید. همچنین میتوانید از طریق مترو به ایستگاه مسکوفسکایا (Moskovskaya) رفته و سپس با اتوبوس یا تاکسی شماره ۳۴۲ یا ۵۴۵ به کاخ کاترین بروید.
قیمت بلیط کاخ کاترین
هزینه بازدید از کاخ کاترین برای بزرگسالان در حدود ۲۰ دلار، دانشآموزان، کودکان و نوجوانان کمتر از ۱۸ سال در حدود ۱۰ دلار و بازدیدکنندگان کمتر از ۱۴ سال هم رایگان است.
ساعت کاری کاخ کاترین روسیه
ساعت کاری کاخ کاترین در ماههای آوریل (فروردین) تا اکتبر (مهر) همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ غروب بوده و در روزهای سهشنبه تعطیل است. از ماه نوامبر (آبان) تا اوایل آوریل هم همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ غروب است. این کاخ سهشنبهها، دوشنبه آخر هر ماه، ۳۱ دسامبر و اول ژانویه تعطیل است.
تاریخچه کاخ کاترین سنت پترزبورگ
داستان کاخ کاترین به زمان «پیتر کبیر»، بنیانگذار سنت پترزبورگ و یکی از مشهورترین تزارهای روسیه بازمیگردد. در قرن هجدهم، او به همسرش کاترین قطعه زمینی را در منطقهای به نام دهکده تزارها هدیه داد. جایی که در زبان روسی آن را تزارسکویه سلو (Tsarskoe Selo) مینامیدند. کاخ کاترین در ابتدا یک ساختمان ساده دو طبقه بود که در سال ۱۷۱۷ ساخته شد. قصری کوچک و دنج که برای اقامت تابستانی بود. اما این بنا، عظمت و شکوهی را که امروزه در آن میبینید، مدیون الیزابت دختر پیتر کبیر است. پس از مرگ پدر، الیزابت به قدرت رسید و تصمیم به بازسازی کاخ مادرش گرفت. ساختوسازها از سال ۱۷۴۳ آغاز شد و چهار دفعه توسط معماران مختلف بازسازی شد تا در نهایت مورد تایید الیزابت قرار گرفت. کاخی که با نظارت معمار «فرانچسکو راسترلی» ساخته شد. کاخی با اتاقهای طلاکاری شده و نقاشیهای باعظمتی که بر روی سقفها به تصویر کشیده شدهاند.
معماری کاخ کاترین
کاخ کاترین در روسیه نمایشی از تاریخ ۳۰۰ ساله این بنای شگفتانگیز و تلاش معمارانی در قرنهای هجدهم و نوزدهم و همچنین پس از جنگ جهانی دوم است. بنایی با معماری حیرتانگیزی به سبک باروک در رنگهای لاجوردی، سفید و طلایی که روزگاری تنها یک خانه اعیانی ۱۶ اتاقه بود و امروزه راهروهایی دارد که به بیش از ۱۰۰ اتاق خصوصی منتهی میشود. نام کاخ کاترین به افتخار کاترین همسر پیتر کبیر، نامگذاری شد. کاترین پس از مرگ همسرش به مدت دو سال حکمرانی روسیه را برعهده گرفته بود. در سال ۱۷۱۷ معمار یوهان فردریش (Johann Friedrich Braunstein) مسئول ساخت اولین اقامتگاه سلطنتی برای کاترین اول بود. با روی کار آمدن دختر کاترین اول و پیتر کبیر، الیزابت، وی تصمیم به بازسازی اقامتگاه مادر خود گرفت. از این رو، در اواخر دوران سلطنت خود، در سال ۱۷۴۳ بازسازیها آغاز شد.
در اواخر سالهای ۱۷۴۸ تا ۱۷۵۶ مسئولیت ساختوساز کاخ کاترین روسیه به معمار ارشد، بارتولومئو راسترلی (Bartholomeo Rastrelli) واگذار و در نهایت در سال ۱۷۵۶ این بنای سلطنتی تکمیل شد. ساختمانی با نماهایی به رنگهای آبی و سفید، طلاکاریهای آتلانتیس و ستونهایی که توسط مجسمهساز آلمانی، یوهان فرانتس دانکر (Johann Franz Dunker)، همکار راسترلی، طراحی شده است. میزان طلای به کاررفته در طراحی نماهای بیرونی کاخ کاترین در زمان سلطنت الیزابت در حدود ۱۰۰ کیلوگرم بوده که برای تامین هزینههای آن بودجههای دولتی و خصوصی کشور صرف شد. فضای داخلی کاخ کاترین چشم هر بینندهای را مجذوب زیباییهای خود میکند. بخشهای جذابی همچون تالار بزرگ، تالار پرتره، اتاق های غذاخوری و اتاق سبز که هر کدام امروزه به موزهای برای بازدید عموم تبدیل شده است.
فضای داخلی کاخ کاترین
در سال ۱۷۷۰ مراحل بعدی طراحی دکوراسیونها انجام شد. امپراتور الیزابت شیفته هنر دنیای باستان بود و درنظر داشت تا آپارتمانهای کاخ را مطابق با سلیقه او طراحی کنند. از این رو، با کمک یک معمار اسکاتلندی به نام چارلز کامرون که متخصص معماری باستانی بود، دکوراسیون فضای داخلی را تغییر داد. در سال ۱۸۱۲ کامرون تغییرات ظریف و زیبایی را در قسمتهای شمالی کاخ ایجاد کرد.
بازسازی و تکمیل کاخ کاترین
آخرین تغییرات در بازسازی و تکمیل کاخ کاترین روسیه هم در سال ۱۸۶۰ تا ۱۸۶۳ توسط ایپولیتو مونیگاتی (Ippolito Monighetti) انجام شد. وی پلکان اصلی کاخ که محل ورود میهمانان است، را به سبک «روکوکوی دوم» (Second Rococo) ساخت. پلکانی با نردههای پرنقشونگار با مجسمههای کوپید مرمری که جذابیتهای بصری فراوانی را به تصویر میکشد. تالار بزرگ که آن را تالار نور هم مینامند، مساحتی در حدود هزار مترمربع دارد و منظرهای دیدنی از فضای سبز اطراف کاخ را در دو طرف خود به نمایش میگذارد. پنجرههای بزرگ، بهرهمندی از نور کافی در طول روز، گچکاریهای دیوارها که با طلا تزئین شدهاند و نقاشی دیواری با نام «پیروزی روسیه» که بر روی سقف نقش بسته است، از زیباییهایی هستند که در تالار بزرگ و اطراف آن دیده میشوند. سایر اتاق های کاخ کاترین هم اگرچه به عظمت و بزرگی این تالار نیستند، اما هر یک نمایشی از هنر و معماری منحصربهفرد روسیه هستند.
بخش های مختلف کاخ کاترین
کاخ کاترین واقع در نزدیکی شهر سن پترزبورگ روسیه، در دو طبقه بنا شده که توسط پلکانی باشکوه و زیبا به یکدیگر متصل شدهاند. این کاخ از اتاقهای مختلفی در فضای داخلی و همچنین بخشهای سرسبز و زیبایی در محیط اطراف خود تشکیل شده که در ادامه به معرفی هر بخش از آن میپردازیم:
اتاق کهربا کاخ کاترین
اتاق کهربا یکی از حیرتانگیزترین اتاقهای کاخ کاترین روسیه بوده که به هشتمین عجایب جهان هم معروف است. یکی از محبوبترین بخشهای کاخ میان بازدیدکنندگان که تمام دیوارهای آن با کهربا و طلا پوشانده شده است. هدف از طراحی اتاق با چنین دکوراسیون خیرهکنندهای جلب توجه مهمانان الیزابت بود که توانست به هدف خود هم دست یابد! اگرچه پوششهای کهربایی موجود در اتاق در طول جنگ جهانی دوم توسط نازیها به سرقت رفت، اما اتاق کهربایی در سال ۲۰۰۳ پس از ۲۵ سال توسط صنعتگران روسی بازسازی و بازگشایی شد.
تالار بزرگ یا تالار نور کاخ کاترین
تالار بزرگ که آن را تالار نور هم مینامند، یکی از بخشهای اصلی کاخ کاترین است که نور طبیعی که از پنجرههای قوسی شکل آن وارد فضای داخلی تالار میشود، جذابیت خیرهکنندهای را در فضا ایجاد میکند. تالاری با دیوارهای طلاکاریشده و گچبریهای چشمنوازی که در کنار لوسترهای شیشهای و دیوارهای آینهکاریشده، چشم هر بینندهای را به خود جذب میکند.
اتاق سبز قصر کاترین
اتاق سبز همانطور که از نامش پیداست، دکوراسیونی به رنگ سبزی آرامشبخش دارد. دیوارهایی به رنگ سبز و گچبریهای سفیدرنگ که برای پسر کاترین اول ساخته شده است. یکی از بخشهای جذاب طراحی داخلی این اتاق، مجسمههای زنان و مردانی است که بر روی دیوار خلق شده و هر کدام لباسهای سنتی مردمان روسیه را بر تن دارند.
پارک کاترین
در کنار ساختمان اصلی کاخ کاترین روسیه، پارک وسیعی قرار دارد که آن را پارک کاترین مینامند. پارکی با دریاچههای وسیع، فوارههای زیبا، بناهای تاریخی، مجسمههای باشکوه و فضای سبزی چشمنواز و آرامشبخش که لذت گشتوگذاری دلچسب و پیادهروی لذتبخش را برایتان به ارمغان میآورد. این پارک که در زمان کاترین کبیر کامل شد، با الهام از معماری یونانی، چینی، فرانسوی، ایتالیایی و ترکی تزئین شده است. پارک کاترین دو بخش اصلی را شامل میشود: باغ فرانسوی و باغ انگلیسی که بین این دو دریاچهای برای قایقسواری واقع شده که از فعالیتهای موردعلاقه کاترین بود.
کاخ الکساندر
در فاصله کوتاهی از کاخ کاترین، کاخ امپراتوری دیگری واقع شده است که در اواخر قرن هجدهم توسط یک معمار ایتالیایی بنا شد. این کاخ که معروف به کاخ الکساندر است، توسط معمار مشهور، جاکومتی کوارنگی، که استاد معماری به سبک کلاسیک بوده، ساخته شده است. امپراتور کاترین کبیر دستور ساخت این قصر باشکوه را برای اولین و محبوبترین نوه خود، امپراتور روسیه، الکساندر اول، صادر کرد. پس از مرگ الکساندر این بنا در اختیار چندین نسل از خاندان رومانوفها، از جمله نیکلاس دوم، آخرین تزار روسیه قرار گرفت. اگرچه کاخ الکساندر در میان گردشگران محبوبیت کمتری در مقایسه با کاخ کاترین دارد، اما گزینه خلوتتری برای گشتوگذار محسوب میشود.
پارک الکساندر در نزدیکی کاخ کاترین
پارک الکساندر با مساحتی در حدود ۲۰۰ هکتار در مجاورت کاخ کاترین روسیه واقع شده است. ورودی اصلی این پارک در مقابل کاخ کاترین قرار دارد و از باغهای سرسبز، دریاچه و پل زیبایی تشکیل شده است.
مدرسه نخبگان
مدرسه نخبگان (Imperial Lyceum) توسط الکساندر پوشکین، شاعر و ترانهسرای روسی، و الکساندر اول راهاندازی شد. این مدرسه که محلی برای آموزش هنر و شعر بود، در نزدیکی کاخ کاترین واقع شده است. این بنا امروزه موزهای برای نمایش آثار پوشکین است.
جاهای دیدنی اطراف کاخ کاترین روسیه
اگر در سفر خود به روسیه تصمیم به بازدید از کاخ کاترین دارید، میتوانید در کنار بازدید از این بنا، از جاذبههای گردشگری اطراف آن هم دیدن کنید. پارک پوشکین، گالری کامرون (Cameron Gallery) و سالن کنسرت (Concert Hall) از جمله نزدیکترین مکانهای دیدنی سن پترزبورگ به کاخ باشکوه کاترین محسوب میشود که دیدن آنها خالی از لطف نیست.
بهترین زمان بازدید از کاخ کاترین
ماههای می (اردیبهشت) تا سپتامبر (شهریور) زمان اوج بازدید از کاخ کاترین محسوب میشود و به همین علت جمعیت زیادی از گردشگران در محل حضور دارند که تعداد آنها در حدود ۱۰هزار نفر تخمین زده میشود. هزینهها هم در مقایسه با سایر روزهای سال بیشتر است. ماههای ژوئن (خرداد) تا سپتامبر و به طور کلی فصلهای بهار و تابستان روزهای شلوغ با هزینههای بالا و در عین حال پرانرژی را در کاخ کاترین و شهر سن پترزبورگ شاهد هستید. از این رو، بهترین زمان بازدید از کاخ به سلیقه شخصی شما بازمیگردد.
پرسشهای متداول
{{totalCount}} دیدگاه