ترمینال های فرودگاه مهرآباد، صفر تا صد امکانات و پروازها
- مریم براتی
- 1403/7/22
- 0 دیدگاه
ترمینال های فرودگاه مهرآباد تهران درگاه یکی از مهم ترین شریان های هوایی کشور است و نقشی کلیدی در جا به جایی مسافران داخلی دارند.
ترمینال های فرودگاه مهرآباد شامل ۶ پایانه است که از این میان چهار ترمینال شماره ۱، ۲، ۴ و ۶ با ظرفیت کامل فعالیت دارد و این فرودگاه را به مرکز حمل و نقل هوایی تهران تبدیل میکند. ترمینالهای ۱ و ۲ عمدتاً برای پروازهای داخلی ایرلاینهای ایرانی مانند ایرانایر و آسمان به کار میروند، در حالی که ترمینالهای ۴ و ۶ مهرآباد به پروازهای دیگر شرکتهای هواپیمایی داخلی اختصاص دارند.
فهرست مطالب
- پروازهای ترمینال ۱ فرودگاه مهرآباد
- پروازهای ترمینال ۲ فرودگاه مهرآباد
- پروازهای ترمینال ۴ فرودگاه مهرآباد
- پروازهای ترمینال ۶ فرودگاه مهرآباد
- ترمینال های ۳ و ۵ فرودگاه مهرآباد
- دسترسی به ترمینال های فرودگاه مهرآباد
- تاریخچه فرودگاه مهرآباد تهران
- اطلاعات ضروری ترمینال های فرودگاه مهرآباد
فرودگاه مهرآباد که سال ۱۳۱۷ افتتاح شد، قدیمیترین و پررفتوآمدترین فرودگاه ایران است که هرساله نزدیک به ۱۸ میلیون مسافر را به مقاصد داخلی مختلف میرساند. ترمینالهای مسافربری فرودگاه مهرآباد (ترمینال ۱، ترمینال ۲، ترمینال ۴ و ترمینال ۶) با استقرار بیش از ۲۰ شركت هواپيمايی داخلی به مسافران خدمات میدهد و ۱۰ شركت به همراه برخی برندهای صنایع غذایی و پوشاک و خدمات دیگر، تأمین نیازهای جانبی را بر عهده دارند. این ترمینالها با ارائه امکانات و خدمات مختلف از جمله انواع خدمات عمومی فرودگاهی (پذیرش، بررسی پاسپورت، تحویل بار، بازرسی امنیتی)، پنج پاركينگ برای مسافران با ظرفيت ۷۰۰۰ خودرو، فروشگاههای متنوع، رستورانها، و خدمات تاکسیرانی و حمل و نقل عمومی شرایط نسبتاً مناسبی برای مسافران فراهم کرده است.
پروازهای ترمینال ۱ فرودگاه مهرآباد
همه پروازهای ورودی و خروجی خطوط هوایی زیر از ترمینال ۱ فرودگاه مهرآباد انجام میشود:
- کیش ایر (پروازهای ورودی و خروجی)
- زاگرس (پروازهای ورودی و خروجی)
- وارش (پروازهای ورودی و خروجی)
- طوس ایر (پروازهای ورودی و خروجی)
- چابهار (پروازهای ورودی و خروجی)
- اروان (پروازهای ورودی و خروجی)
ترمینال ۱ فرودگاه مهرآباد، قدیمیترین ترمینال این فرودگاه است که از سال ۱۳۴۷ به مسافران خدماترسانی میکند و به دلیل شهرت و اهمیتش در تاریخ کشور، در رده آثار ملی ایران ثبت شده است. این ترمینال با امکاناتی همچون خدمات چکاین، تحویل بار، گمرک و بازرسی امنیتی، فروشگاههای بدون مالیات، سالنهای VIP و CIP برای مسافران خاص، رستوران و کافه، نمازخانه، امکانات رفاهی مانند صرافی، بانک و اینترنت رایگان، امکانات حمل و نقل (تاکسی، مترو و اتوبوس) و خدمات فست ترک و لانژ، تمام نیازهای مسافران را برطرف میکند و به لطف موقعیت مکانی مناسب، دسترسی آسانی به حملونقل عمومی دارد. همچنین شماره اطلاعات پرواز ترمینال شماره ۱ مهرآباد ۰۲۱۶۱۰۲۳۱۸۳ است.
پروازهای ترمینال ۲ فرودگاه مهرآباد
همه پروازهای ورودی و خروجی خطوط هوایی زیر از ترمینال ۲ فرودگاه مهرآباد انجام میشود:
- ایران ایر (پروازهای ورودی و خروجی)
- ایران ایرتور (پروازهای ورودی و خروجی)
- آتا (پروازهای ورودی و خروجی)
- قشم ایر (پروازهای ورودی و خروجی)
- معراج (پروازهای ورودی و خروجی)
- کارون (پروازهای ورودی و خروجی)
- آسا جت (پروازهای ورودی و خروجی)
- آوا ایر (پروازهای ورودی و خروجی)
ترمینال ۲ فرودگاه مهرآباد تهران سال ۱۳۵۶ به بهرهبرداری رسید و از بزرگترین پایانههای فرودگاه است. ترمینال ۲ بیشترین میزان تردد مسافران فرودگاه را دارد و مدرنترین پایانه آن به شمار میرود. امکانات و خدمات این ترمینال شامل خدمات چکاین، تحویل بار، گمرک و بازرسی امنیتی، سالنهای VIP و CIP (صندلی ماساژور، نمازخانه، اتاق سیگار، اتاق مادر و کودک)، فروشگاههای بدون مالیات، رستوران و کافی شاپ، نمازخانه، امکانات رفاهی مانند صرافی، بانک و اینترنت رایگان، امکانات حمل و نقل (تاکسی و اتوبوس) و خدمات فست ترک و لانژ است. همچنین شماره اطلاعات پرواز ترمینال شماره ۲ مهرآباد ۰۲۱۶۱۰۲۳۱۸۹ است.
پروازهای ترمینال ۴ فرودگاه مهرآباد
همه پروازهای خروجی خطوط هوایی زیر از ترمینال ۴ فرودگاه مهرآباد انجام میشود:
- یزد ایر (پروازهای خروجی)
- ماهان (پروازهای خروجی)
- کاسپین (پروازهای خروجی)
- آسمان (پروازهای خروجی)
- تابان (پروازهای خروجی)
- سپهران (پروازهای خروجی)
- ساها (پروازهای خروجی)
- قدر ایر (پروازهای خروجی)
- پارس ایر (پروازهای خروجی)
- فلای پرشیا (پروازهای خروجی)
- اترک (پروازهای خروجی)
- پویا (پروازهای خروجی)
ترمینال ۴ فرودگاه مهرآباد در سال ۱۳۸۶ آغاز به کار کرد. مسافرانی که پروازشان از این ترمینال انجام میشود میتوانند از امکاناتی مانند رستوران و کافه، فروشگاه برندهای متنوع، نمازخانه، صرافی، خدمات بانکی، اینترنت رایگان، سالن CIP و خدمات حمل و نقل بهرهمند شوند. همچنین شماره اطلاعات پرواز ترمینال شماره ۴ مهرآباد ۰۲۱۶۱۰۲۳۱۸۷ است.
مطالب مرتبط
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان کدام هستند؟ جعبه سیاه هواپیما، شاهد خاموش و رازگشای حوادث هوایی بهترین ایرلاین های دنیا در سال ۲۰۲۴ کدامند؟پروازهای ترمینال ۶ فرودگاه مهرآباد
همه پروازهای ورودی خطوط هوایی زیر از ترمینال ۶ فرودگاه مهرآباد انجام میشود:
- یزد ایر (پروازهای ورودی)
- ماهان (پروازهای ورودی)
- کاسپین (پروازهای ورودی)
- آسمان (پروازهای ورودی)
- تابان (پروازهای ورودی)
- سپهران (پروازهای ورودی)
- ساها (پروازهای ورودی)
- قدر ایر (پروازهای ورودی)
- پارس ایر (پروازهای ورودی)
- فلای پرشیا (پروازهای ورودی)
- اترک (پروازهای ورودی)
- پویا (پروازهای ورودی)
ترمینال ۶ فرودگاه مهرآباد از سال ۱۳۹۱ به مسافران داخلی خدمات میدهد و مانند ترمینالهای دیگر از امکانات رستوران، کافیشاپ، فروشگاه، نمازخانه، صرافی، خدمات بانکی، سالنهای CIP و خدمات حمل و نقل برخوردار است. همه خدمات مربوط به ورود، پذیرش، تحویل بار و بازرسیهای امنیتی در طبقه اول ترمینال ۶ صورت میگیرد. برای استفاده از خدمات رفاهیای که ذکر شد باید به طبقه دوم سر بزنید. همچنین شماره اطلاعات پرواز ترمینال شماره ۶ مهرآباد ۰۲۱۶۱۰۲۳۱۹۶ است.
ترمینال ۳ و ۵ فرودگاه مهرآباد
ترمینال ۳ فرودگاه مهرآباد سال ۱۳۹۰ به بهرهبرداری رسید و ارائه خدمات به مسافران پروازهای ورودی و خروجی در آن بین طبقات اول و دوم تقسیم شده است. البته در حال حاضر از ترمینال ۳ در کنار ترمینال ۵ فقط برای پروازهای حج استفاده میشود.
دسترسی به ترمینال های فرودگاه مهرآباد
نشانی فرودگاه مهرآباد، میدان آزادی- کیلومتر ۱ اتوبان لشگری (جاده مخصوص)- خیابان فرودگاه (معراج) است. برای دسترسی به فرودگاه مهرآباد میتوانید از ماشین شخصی، تاکسی، اتوبوس و مترو استفاده کنید.
- در صورتی که خودتان را با ماشین شخصی به یکی از ترمینالهای فرودگاه مهرآباد میرسانید، برای رفتن به ترمینالهای ۱ یا ۲ میتوانید از پارکینگ ۱ و ۲ (طبقاتی) استفاده کنید و برای رفتن به ترمینالهای ۴ یا ۶ میتوانید از پارکینگ ۳ و ۴ (اولی فضای باز، دومی طبقاتی) استفاده کنید.
- دسترسی با اتوبوس به ترمینالهای فرودگاه مهرآباد از طریق اتوبوسهای خط ۳۷۰ از مبدأ میدان ونک امکانپذیر است.
- برای دسترسی با متر به ترمینالهای فرودگاه مهرآباد کافی است وارد خط زرد یا خط شماره ۴ متروی تهران به سمت فرودگاه مهرآباد شوید. دو ایستگاه متروی مجزا، یکی برای ورود به ترمینالهای ۱ و ۲ و دیگری برای رسیدن به ترمینالهای ۴ و ۶ با همین نام، شما را به ترمینال مورد نظرتان می رساند.
تاریخچه فرودگاه مهرآباد تهران
فرودگاه مهرآباد سال ۱۳۱۷ در منطقه روستای مهرآباد (با نام سابق حسین آباد) واقع در غرب تهران تأسیس شد. این فرودگاه در ابتدا فقط یک باند پروازی داشت و نیروی هوایی ارتش ایران برای مقاصد نظامی از آن استفاده میکرد. اما از سال ۱۳۲۷ پروازهای غیرنظامی و مسافربری از فرودگاه مهرآباد آغاز شد. در دهه ۱۳۳۰، فرودگاه مهرآباد به مرور توسعه یافت و باندها و امکانات بیشتری به آن اضافه شد. سرانجام سال ۱۳۳۴ اولین پرواز بینالمللی از مهرآباد به آسمان بلند شد. ساختمان جدید ترمینال مسافری فرودگاه در سال ۱۳۳۷ افتتاح شد که امکانات بیشتری برای پذیرش پروازهای داخلی و خارجی داشت. فرودگاه مهرآباد در دهه ۱۳۴۰ به یکی از قطبهای هوایی مهم منطقه تبدیل شد و مرکز اصلی فعالیت بسیاری از ایرلاینهای ایرانی و بینالمللی بود.
پس از انقلاب سال ۱۳۵۷، نام فرودگاه مهرآباد همچنان حفظ شد و به عنوان فرودگاه اصلی تهران به فعالیت خود ادامه داد. در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی، با افزایش تعداد پروازها و نیاز به گسترش امکانات، فرودگاه مهرآباد به طور مداوم توسعه یافت. پس از افتتاح فرودگاه امام خمینی در سال ۱۳۸۴، بسیاری از پروازهای بینالمللی به فرودگاه جدید منتقل شدند و مهرآباد بیشتر به پروازهای داخلی اختصاص یافت. این اقدام باعث کاهش ترافیک هوایی و بهبود خدمات هر دو فرودگاه شد. امروزه فرودگاه مهرآباد با چهار ترمینال مسافری و ...ترمینال باری از مهمترین فرودگاههای داخلی ایران است و همچنان به عنوان مرکز اصلی پروازهای داخلی فعالیت میکند. البته تعداد محدودی پرواز خارجی هم از این فرودگاه انجام میشود.
موقعیت مکانی مناسب و دسترسی آسان در تهران، سابقه طولانی و تنوع ایرلاینها و مقاصد پروازی را باید نقاط قوت فرودگاه مهرآباد دانست. البته مشکلاتی مانند فرسودگی تاسیسات، ترافیک سنگین هوایی و زمینی و کمبود فضای پارکینگ هم ارائه خدمات و افزایش ظرفیت ترمینالهای فرودگاه مهرآباد را با مشکل مواجه کرده است. شرکت مادر تخصصی فرودگاههای کشور برای رفع این مشکلات از برنامههای توسعهای برای فرودگاه مهرآباد در سالهای آینده خبر داده که با تمرکز بر ارتقای کیفیت خدمات، نوسازی تاسیسات و افزایش ظرفیت هوایی آن انجام خواهد شد.
- فرودگاه مهرآباد در زمینی با وسعت تقریبی ۳۶۰۰ هکتار ساخته شد و طول و عرض باند اصلی آن، ۱۸۰۰ و ۴۵ متر بود.
- مهرآباد در حال حاضر سه باند ( به طول ۴۷۴، ۳۹۹۲ و ۴۰۲۸ متر) و يك برج مراقبت پرواز ۳۰ متریدارد و به رادارهای ريتيون و آريا مجهز است.
- فعاليت های پروازی فرودگاه مهرآباد از طریق دو باند و يك تاكسیوی اصلی صورت ميگيرد.
- اُپرون شرقی و غربی فرودگاه مهرآباد ظرفيت پذيرش حدود ۵۰ هواپيمای بدنهمتوسط را دارد.
- مسؤليت نقل و انتقال بار و مسافر از ترمينالهای فرودگاه مهرآباد به سطوح پروازی و برعكس بر عهده ۳ شرکت است.
اطلاعات ضروری ترمینال های فرودگاه مهرآباد
اگر میخواهید از اطلاعات پروازهایی که روزانه از ترمینالهای فرودگاه مهرآباد صورت میگیرد آگاه شوید می توانید به وبسایت فرودگاه مهرآباد سر بزنید و یا از طریق شمارههای زیر ارتباط برقرار کنید:
- سامانه پیامکی فرودگاه: ۳۰۰۰۱۹۹
- مرکز تلفن: ۶۱۰۲۱
- برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اطلاعات پرواز مهرآباد با شماره ۱۹۹ تماس بگیرید.
پرسشهای متداول
{{totalCount}} دیدگاه