عکاسی، زبان بین المللی بشر
- طناز قربانی
- 1399/5/20
- 0 دیدگاه
عکاسی، با پیشرفت تکنولوژی و در دسترس بودن دوربین های دیجیتال و دوربینهای موبایل به یکی از سرگرمیهای محبوب مردم تبدیل شده است.
عکاسی (Photography) چیست؟ هنر ثبت یک تصویر به کمک نور و سنسورهای دیجیتالی یا فیلم است.
اما آیا تنها داشتن یک دوربین عکاسی برای ثبت زیباترین تصویر عمرتان کافی است؟ به کمک تجهیزات خوب عکاسی حتی میتوانید از طول موجهایی از نور، مانند فرابنفش، مادون قرمز و امواج رادیویی که برای چشمان انسان قابل مشاهده است، تصویر بسازید، ولی عکاسی خلاق نیازمند ذوق و سلیقه، نگاه متفاوت و یادگیری تکنیکهایی است که با مطالعه و کسب تجربه در سالهای متوالی بهدست میآید.
در این مقاله شما را با دنیای گذشته و حال عکاسی آشنا میکنیم. همچنین انواع سبکهای عکاسی و تجهیزات عکاسی حرفهای را معرفی خواهیم کرد و به یادآوری نکات مهمی در این زمینه میپردازیم. با ما همراه باشید تا دربارهی عکاسی، این زبان بینالمللی بیشتر بدانید.
- تاریخچه عکاسی
- دوربین و تجهیزات برای عکاسی حرفه ای
- آموزش عکاسی و تنظیمات اولیه دوربین
- معرفی انواع سبک ها و ژانرهای عکاسی
- نکاتی که باید در عکاسی در سفر رعایت کنید
- چند حقیقت جالب از عکاسی که شاید نمی دانستید
تاریخچه عکاسی
در دههی ۱۹۳۰، با عرضهی فیلمهای عکاسی کُداکروم (Kodachrome)، عکاسی رنگی به یک سرگرمی محبوب تبدیل شد.
علیرغم اینکه دههها قبل از این تاریخ عکاسهای زیادی با تکنیکهای مختلف تلاش کردند تصاویر رنگی را ثبت کنند، تقریبا همهی عکسها مونوکروم یا تکرنگ بودند. با کمی جستوجو میتوانید گالری جالبی از تصاویر رنگی بین سالهای ۱۸۰۰ تا ۱۹۰۰ میلادی پیدا کنید.
تاریخچهی عکاسی با تلاشهای هنرمندان و دانشمندان زیادی که تلاش میکردند راهی به دنیای مدرن باز کنند، گره خورده است. افراد زیادی در تاریخ وجود داشتهاند که نامشان بهواسطهی تلاشها، نوآوریها و ایدههایشان در دنیای عکاسی ماندگار شده است. در ادامه با این افراد آشنا خواهید شد.
ژوزف نیسه فور نیپس
ژوزف نیسهفور نیِپس (Joseph Nicéphore Niépce) خالق اولین عکس دائمی در تاریخ است. او این عکس را در سال ۱۸۲۶ در فرانسه ثبت کرد. او را مخترع عکاسی میدانند.
لوئی داگر
لوئی داگر (Louis Daguerre) مخترع داگرئوتایپ (Daguerreotype)، اولین روش عکاسی تجاری، است. لوئی داگر داگرئوتایپ را در سال ۱۸۳۹ در فرانسه اختراع کرد.
آلفرد اشتیگلیتس
آلفرد اشتیگلیتس (Alfred Stieglitz) عکاس پیشگام در سبک عکاسی پرتره و مستند است. او معتقد بود عکسها میتوانند مانند موسیقی و نقاشی احساسات و دیدگاه هنرمند را نشان دهند. آلفرد اشتیگلیتس در سالهای ۱۸۰۰ تا اواسط دههی ۱۹۰۰ فعالیت میکرد.
دوروتا لنگ
دوروتا لنگ (Dorothea Lange) یکی از برجسته ترین عکاسان مستند در تاریخ است. او در دههی ۱۹۳۰ در آمریکا فعالیت میکرد. عکسهای دوروتا لنگ در میان تصاویر دوران رکود بزرگ (The Great Depression) دیده میشود.
انسل آدامز
انسل آدامز (Ansel Adams) یکی از مشهورترین عکاسان جهان در زمینهی عکاسی از طبیعت است. او بین سالهای ۱۹۲۰ تا ۱۹۶۰ فعالیت میکرد. انسل آدامز یکی از قهرمانان جنبش حفاظت از محیط زیست در آمریکا بهشمار میرفت.
تجهیزات عکاسی حرفه ای
اگر قصد دارید عکاسی را بهصورت حرفهای ادامه دهید به چیزی بیشتر از دوربین موبایل احتیاج دارید.
۱. دوربین
هنگام خرید دوربین عکاسی دوربینی را انتخاب کنید که دارای لنز قابل تعویض باشد. به این ترتیب میتوانید لنزهای مختلف را روی بدنهی دوربین خود نصب کنید.
۲. لنز
لنز یکی از اساسیترین تجهیزات عکاسی بهشمار میرود زیرا این لنزها هستند که تعیین میکنند شما چه نوع عکسی باید بگیرید. برای عکاسیهای روزمره از لنزهای زوم مانند لنزِ ۲۴-۷۰ میلیمتر یا ۱۸-۵۵ میلیمتر استفاده کنید. برای عکاسی پرتره یک لنز پرایمِ ۳۵، ۵۰ یا ۸۵ میلیمتر بسیار ایدهآل است. لنزهای تلهفوتو برای عکاسیهای ورزشی مناسب هستند. اگر هم میخواهید عکاسی ماکرو را تجربه کنید، یک لنز ماکرو خریداری کنید.
۳. نرم افزار پردازش تصویر
تصاویری که با دوربین ثبت میکنید باید ویرایش شوند. بهترین نرمافزارهایی که میتوانید برای ویرایش عکس استفاده کنید لایتروم (Lightroom) و فوتوشاپ (Photoshop) هستند.
۴. سه پایه
سهپایهی دوربین بهترین دوست عکاسان طبیعت است که به ثبت یک تصویر بدون لرزش و با کیفیت کمک بسیاری میکند.
۵. کیف
برای حمل دوربین و تجهیزات حتما به یک کیف نیاز خواهید داشت. برای عکاسی خیابانی از کیف دوشی و برای عکاسی استودیویی از کیفهای بزرگتر و چرخدار استفاده کنید. کولهپشتیهای مخصوص دوربین هم گزینهی مناسبی برای حمل تجهیزات و دوربین هستند؛ بهخصوص در عکاسی طبیعت.
۶. کارت حافظه
برای ذخیرهی عکسها در دوربین به کارت حافظه احتیاج دارید. از کارتهایی با حجم ۳۲ الی ۶۴ گیگابایت استفاده کنید.
۷. فیلتر پولاریزه
فیلتر پولاریزه یکی از تجهیزات بسیار کاربردی در عکاسی حرفهای است. به کمک این فیلتر میتوانید رفلکس نور در تصویر را کاهش دهید. حتما یک فیلتر با کیفیت خریداری کید زیرا فیلترهای ارزان به کیفیت عکس آسیب میرسانند.
مطالب مرتبط
بهترین ایرلاین های دنیا در سال ۲۰۲۴ کدامند؟ جعبه سیاه هواپیما، شاهد خاموش و رازگشای حوادث هوایی ترمینال های فرودگاه مهرآباد، صفر تا صد امکانات و پروازها۸. کیت تمیزکننده
کیت تمیزکننده شامل یک پارچهی میکروفایبر است که به کمک آن میتوانید لنز را بهخوبی تمیز کنید. در این کیتها معمولا یک دمندهی هوا هم وجود دارد که گردوخاک را از سنسور دوربین بهآسانی پاک میکند.
تجهیزات عکاسی حرفهای بسیار گستردهتر هستند؛ از رادیوتریگر یا رادیو فلاش بیسیم و تجهیزات نورپردازی گرفته تا پرینتر. نیازی نیست در ابتدا نگران خرید این وسایل باشید. پس از مدتی میتوانید آنها را به تجهیزات خود اضافه کنید.
آموزش عکاسی و تنظیمات اولیه دوربین
دوربینها دکمههای زیادی روی بدنه دارند و در قسمت منو میتوانید گزینههای بیشماری را ببینید. اگر تنظیمات دوربین را اشتباه اعمال کنید، مسلما عکس شما خروجی خوبی نخواهد داشت. نمیتوان گفت تنظیمات دوربین کار سادهای است، اما ممکن است از آنچه تصور میکنید سادهتر باشد. بیشتر گزینههای منو تنها یکبار به تنظیم احتیاج دارند. البته بقیهی گزینهها را باید در هر بار استفاده تغییر دهید.
سه تنظیمات مهم در عکاسی شامل سرعت شاتر (Shutter Speed)، دیافراگم (Aperture) و ایزو (ISO) هستند. این سه که به مثلث نوردهی در عکاسی شهرت دارند، روشنایی عکس شما را کنترل میکنند. هر کدام از این سه مورد به شیوهی خاص خود نور تصویر را مدیریت میکنند؛ بنابراین این هنر شما است که آنها را بهصورت متعادل تنظیم کنید.
۱. سرعت شاتر
سرعت شاتر در واقع مدت زمانی است که سنسور دوربین در معرض نور قرار میگیرد تا یک تصویر را ثبت کند. هرچه سرعت شاتر بالاتر باشد، سنسور مدت کمتری در معرض نور قرار خواهد گرفت. هنگام عکاسی در شب سرعت شاتر باید پایین باشد تا مدتزمان نوردهی به سنسور دوربین افزایش پیدا کند.
۲. دیافراگم
دیافراگم عملی مشابه مردمک چشم را دارد که با باز و بسته شدن میزان مشخصی از نور را به دوربین وارد میکند.
۳. ایزو
ایزو میزان حساسیت سنسور دوربین به نور را تعیین میکند. ایزو به شما کمک میکند در شرایط نوری مختلف عکاسی کنید. در محیطهای کمنور، ایزو روی عدد بالاتری تنظیم میشود.
انواع سبک ها و ژانرهای عکاسی
انتخاب یک سبک از میان سبکها و ژانرهای مختلف برای ادامهی شغل عکاسی میتواند یکی از چالشبرانگیزترین تصمیمهای شما باشد. عکاسی دنیایی بسیار گسترده و متنوع است. در ادامه با برخی از محبوبترین ژانرهای عکاسی آشنا خواهید شد.
۱. عکاسی عروسی
عکاسی عروسی درواقع شامل عکاسی از تمامی رویدادهای مرتبط با عروسی است. این سبک عکاسی شامل پرترههای عروس و داماد پیش از مراسم عروسی و حتی عکسهای فرمالیته و نامزدی هم میشود.
۲. عکاسی پرتره
عکاسان پرتره از افراد مختلف بهصورت انفرادی و گروهی عکاسی میکنند. در برخی سبکهای عکاسی مانند عکاسی عروسی، رویدادها و عکاسی از دانشآموزان هم عکسهای پرتره گرفته میشوند.
۳. عکاسی هنری
عکاسی هنری دیدگاه هنری عکاس را به چالش میکشد. در این سبک عکاس به عنوان یک هنرمند خلاق از عکاسی برای بیان یک ایده، احساس یا یک پیام استفاده میکند.
۴. عکاسی مینیمال
آنچه در عکاسی مینیمال اهمیت دارد سادگی و استفاده از فضای منفی است. اشکال هندسی، خطوط و تکرار در بهوجود آوردن یک کادر زیبا و مینیمال نقش بسیار مهمی دارند.
۵. عکاسی خیابانی
در عکاسی خیابانی تصویر زندگی روزمره در مکانهای عمومی ثبت میشود. در این سبک از عکاسی معمولا عکاس بهصورت اتفاقی از سوژهها عکس میگیرد؛ گاهی بدون آنکه سوژهها از این موضوع باخبر باشند.
۶. عکاسی مد
عکاسی مد نوعی عکاسی تبلیغاتی برای نشان دادن کالاهایی مانند لباس و اکسسوری است.
۷. عکاسی از حیوانات خانگی
عکاسی از حیوانات خانگی یکی از شاخههای جالب و سرگرمکنندهی عکاسی است که عشق به حیوانات را با مهارت عکاسی تلفیق میکند. خیلی از مردم دوست دارند عکسهایی زیبا و با کیفیت با حیوانات خانگی خود داشته باشند.
۸. عکاسی با موبایل
یکی از شاخههای عکاسی که هم افراد مبتدی هم عکاسان حرفهای آن را تجربه میکنند، عکاسی با موبایل است. دوربینهای موبایلها ممکن است به خوبی دوربینهای (DSLR) نباشند اما میتوانند کار شما را راه بیاندازند. این دوربینها همیشه در دسترس هستند و با پیشرفتی که در چند سال اخیر داشتهاند به شما کمک می کنند عکسهای خوبی ثبت کنید.
۹. عکاسی معماری
عکاسان در عکاسی معماری از سازهها و بناها عکاسی میکنند. این سبک از عکاسی هم نیازمند تجهیزات و تکنیکهای مخصوص به خود است.
نکاتی که باید در عکاسی در سفر رعایت کنید
در عصر دیجیتال و با وجود شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، عکاسی در سفر به یکی از محبوبترین سرگرمیها تبدیل شده است. اگر میخواهید از سفر خود عکسهای زیبا و منحصربهفردی ثبت کنید باید چند نکته را به خاطر داشته باشید.
۱. فقط وسایل ضروری را همراه خود ببرید
اولین قانون عکاسی در سفر سبُک سفر کردن است. همراه داشتن یک کیف سنگین پر از تجهیزات عکاسی و لوازم غیرضروری تنها باعث خسته شدن شما میشود.
۲. صبح زود بیدار شوید
اگر میخواهید عکسهایی زیبا با نورِ خوب بگیرید، باید زودتر از بقیهی گردشگران از خواب بیدار شوید. اگر به یکی از جاذبههای گردشگری معروف مانند برج ایفل پاریس سر میزنید، باید صبح خیلی زود از خواب بیدار شوید. هرچه زودتر به مقصد برسید، کمتر با سیل جمعیت گردشگران روبهرو خواهید شد.
۳. شب دیرتر به اقامتگاه خود باز گردید
اگر نمیتوانید صبح زود از خواب بیدار شوید، شب را دیرتر از دیگر گردشگران به اقامتگاه خود باز گردید. پس از بازگشت گردشگران به هتلها و اقامتگاههایشان میتوانید شاهد مناظر زیبایی از شهر باشید. البته تجهیزات عکاسی در شب را فراموش نکنید.
۴. صبور باشید
کلیدِ ثبت یک عکس فراموشنشدنی در سفر، صبر و حوصله است. انتظار کشیدن برای ثبت یک عکس خوب آن هم در میان جمعیتی عظیم از گردشگرانی که مشغول گرفتن سلفی هستند، نیازمند صبر و حوصلهی زیادی است. اما اگر چند دقیقه صبر کنید فضای مورد نیازتان برای عکاسی پیدا میشود. پس صبور باشید تا زاویهی ایدهآل عکاسی را پیدا کنید. مطمئنا با دیدن خروجی عکس، خستگی از تنتان بیرون خواهد رفت.
۵. از زوایای مختلف عکس بگیرید
خلاق باشید و زوایای مختلف را برای عکاسی امتحان کنید. یک زاویه خاص و غیرمنتظره است که میتواند تفاوت بین یک عکس خوب و یک عکس بینظیر را مشخص کند.
۶. کمی ماجراجو باشید
همیشه نیازی نیست به نقشه متکی باشید. گاهی اوقات میتوانید با کمی گشتوگذار مکانهایی را پیدا کنید که حتی از وجود آنها در نقشه خبر نداشتید. اگر یک کوچهی فرعی برایتان جذاب است، به سراغ آن بروید. اگر یک رستوران دنج و کوچک با طراحی داخلی زیبا میبینید، خودتان را به یک فنجان قهوه مهمان کنید. این مکانهای دیدنی و جاذبههای پنهان هستند که بیشتر از همه در ذهنتان خواهند ماند.
۷. تجهیزات اضافی دوربین همراه داشته باشید
بدترین اتفاقی که میتواند هنگام عکاسی در سفر برای شما بیافتد تمام شدن باتری دوربین، پاکشدن عکسها و پر شدن کارت حافظه است. پس همیشه یک باتری، کارت حافظه، شارژر اضافه و یک هارد اکسترنال همراه خود داشته باشید.
۸. اقامتگاه مناسب انتخاب کنید
سعی کنید اقامتگاهی را انتخاب کنید که در مرکز شهر قرار گرفته باشد. اگر اقامتگاه شما منظرهی خوب و یک تراس جذاب داشته باشد میتوانید تصاویر زیبایی از شهر ثبت کنید.
حقایقی جالب درباره عکاسی که ممکن است ندانید
- اولین عکسی که از یک انسان گرفته شد کاملا تصادفی بود.
- اولین عکس هوایی جهان دیگر وجود ندارد. این عکس در حال ۱۸۵۸ از پاریس گرفته شد. اما متاسفانه از تاریخ پاک شد.
- ژانرهای عکاسی به ۸۰ دسته تقسیم میشوند.
- کُداک (Kodak) در سال ۲۰۱۲ ورشکست شد. این کمپانی در مقایسه با کمپانیهای دیگر دیرتر به دنیای عکاسی دیجیتال پیوست. به همین دلیل در سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ دچار ضررهای مالی زیادی شد. البته به لطف فروش قسمتی از حق امتیاز خود توانست از ورشکستگی نجات پیدا کند.
- پیش از اختراع فلاش، از انفجارهای کوچک به عنوان فلاش عکاسی استفاده میشد.
- سمت چپ صورت همیشه بهترین زاویه برای عکاسی است. زیرا سمت چپ صورت احساسات و عواطف را بیشتر نشان میدهد.
- گرانقیمتترین دوربین دنیا به قیمت ۲/۸ میلیون دلار فروخته شد. این دوربین یکی از دوربینهای سری اُ (O-Series) برند لایکا بود که در سال ۱۹۲۳ ساخته شد.
- حتی بهترین عکاسها عکسهایشان را ویرایش میکنند. انسل آدامز (Ansel Adams) یکی از برجستهترین عکاسان تاریخ هم اغلب عکسهایش با تغییر تیرگی و روشنی ویرایش میکرد.
- در دوران ویکتوریایی عکسهای بدون سر بسیار رایج بودند و البته بسیار ترسناک.
- عکس سلفی در سال ۱۸۳۹ ابداع شد. اولین سلفی توسط رابرت کورنلیوس (Robert Cornelius) گرفته شد. در سال ۲۰۰۲ یک فردِ مست استرالیایی نام سلفی را بر روی این تصاویر گذاشت.
- هر سال روز ۱۹ آگوست روز جهانی عکاسی است.
- اولین عکس از خورشیدگرفتگی در سال ۱۸۵۱ گرفته شد.
- طولانیترین نگاتیو بیش از 79 متر طول دارد.
- اولین نگاتیو جهان متعلق به ۲۰۰ سال پیش است.
- مردم در عکسهای گروهی جذابترند. این حقیقت چیرلیدر افکت (Cheerleader Effect) نام دارد.
- در دههی ۱۸۶۰ عکاسِ روح وجود داشت. ویلیام اچ ماملر (William H. Mumler) با استفاده از یک تکنیک در عکسهایش روح قرار میداد تا مردم را گول بزند. همسر آبراهام لینکُلن هم برای گرفتن عکس با همسرش که از دنیا رفته بود نزد همین عکاس رفت.
- لئو تولستوی در اولین عکس رنگیِ خارج از روسیه حضور دارد.
- تقریبا تمام عکسهای دوران ویکتوریایی با مداد روتوش میشدند.
- واژه مگاپیکسل تنها ۳۵ سال دارد.
- دوربینی که اولین عکس از ماه را ثبت کرد هنوز روی ماه است. همهی ۱۲ دوربینِ هَسل بلاد (Hasselblad) که همراهِ نیل آرمسترانگ در ماموریت آپولو ۱۱ (Apollo 11) بودند، روی کرهی ماه ماندند. زیرا فضانوردان برای آوردن نمونههای سنگی به فضای بیشتری احتیاج داشتند.
- اولین دوربین دیجیتال حدود ۳/۶ کیلوگرم وزن داشت و ۲۳ ثانیه برای ثبت یک عکس زمان صرف میکرد.
{{totalCount}} دیدگاه