۷ بنای یادبود جنگ روسیه که بسیار تاثیرگذار هستند
- مریم رضایی
- 1398/6/16
- 0 دیدگاه
روسیه تاریخ پرفرازونشیب و مردمان بردباری دارد که رنجهای زیادی را تحمل کردهاند. به همین دلیل بناهای یادبود بسیاری ساخته شدهاند تا نسلهای آینده تلاشها و پیروزیهای این مردم را به فراموشی نسپارند.
حس میهنپرستی مردمان روسیه، تاریخی که با جنگ گره خورده است، تجلیل این سرزمین از هنر و همچنین وجود مجسمههای زیبا در اماکن عمومی باعث شده این کشور بهعنوان میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ برگزیده شود. روسیه یادمانها و مجسمههای بسیاری در بزرگداشت رشادتهای جنگی مردمان خود ساخته است. در این مقاله شما را با تاثیرگذارترین یادمانهای جنگی روسیه آشنا خواهیم کرد که گواهی بر نبردهای گذشتهی این مرزوبوم است.
بنای یادبود جنگ جهانی دوم - مسکو
چهار سرباز برنزی در این یادمان، نیروهای متفقین همچون انگلیس، فرانسه، شوروی و آمریکا را به تصویر میکشند. درحالیکه اغلب کشورهای غربی، بهعنوان فاتحان جنگ جهانی دوم شناخته میشوند که ارتش آلمان نازی را شکست دادند، سربازان روسی، قهرمانان جنگ بزرگ میهنی به شمار میروند. جنگ بزرگ میهنی (Great Patriotic War) عنوانی روسی برای جنگ جهانی دوم است. در این جنگ، اتحاد جماهیر شوروی تا سال ۱۹۴۳، بیش از ۵ میلیون سرباز خود را از دست داد و بااینوجود، در سال ۱۹۴۵ موفق شد در ازای بهایی سنگین، پیروز میدان جنگ شود. تعداد کشتهشدگان شوروی را نزدیک به ۲۶ میلیون نفر تخمین زدهاند؛ از این تعداد حدود یک میلیون نفر سرباز بودهاند. همچنین ارتش آلمان در جنگ با شوروی، حدود سهچهارم از نیروهای خود را از دست داد.
مام میهن فرا می خواند - ولگوگراد
ولگوگراد (Volgograd) محلی است که نبرد استالینگراد، خونبارترین نبرد جنگ جهانی دوم، در آن روی داد. در این جنگ بیش از دو میلیون سرباز در میدان نبرد حضور داشتند و در حدود یکمیلیون و ۸۰۰ هزار نفر کشته، زخمی یا اسیر جنگی شدند. این نبرد که به مدت پنج ماه به طول انجامید، شکست بزرگی برای ارتش آلمان به شمار میرفت. در نبرد استالینگراد، آذوقه، مهمات و تعداد نفرات آلمان کاهش یافت. به هدف ادای احترام به تلاشها و بهایی که روسیه در نبرد استالینگراد پرداخت، مجسمهی عظیمی از یک زن با شمشیری در دست ساخته شد که بر فراز تپهای ایستاده است. در زمان ساخت، مجسمهی مام میهن فرا میخواند (The Motherland Calls)، یکی از بلندترین مجسمههای دوران خود محسوب میشد. این یادمان جنگی همچنان یکی از بلندترین مجسمههای اروپا و تصویری حماسی از رشادتهای ارتش سرخ برای شکست آلمان به شمار میرود.
یادمان هولوکاست - مسکو
تراژدی مردم (The Tragedy of People)، یادمان جانسوز و دلخراشی است که بهای انسانی جنگ را در مسکو به نمایش میگذارد. این یادمان غمانگیز، صفی از مردم نجاتیافته را نشان میدهد که همانند ردیفی از دومینو به خط شدهاند و بهتدریج به سنگقبر تغییر شکل میدهند. وسایل شخصی این افراد مثل یک خرس عروسکی، عینک شکسته و چیزهایی از این دست در اطراف پراکنده شده است؛ گویا صاحبان آنها که به ماهیتی نامشخص تغییر یافتهاند، چنین وسایلی را دور انداختهاند. هولوکاست روسی، تنها به اعدام یهودیها توسط نازیها اشاره نمیکند، بلکه ماجرای قربانی شدن زندانیان شوروی، لهستانیها، اسلاوها و سوسیالیستها را هم دربر میگیرد. در پایان جنگ جهانی دوم نزدیک به سه و نیم میلیون نفر از مردم اتحاد جماهیر شوروی جان خود را در زندانهای جنگی آلمان از دست دادند و در حدود ۶ میلیون یهودی جان باختند.
لاله سیاه - یکاترینبورگ
این یادمان به اسم هواپیمایی نامگذاری شده است که اجساد سربازان را در زمان جنگ شوروی و افغانستان، به خانه برگرداند. لالهی سیاه (Black Tulip) سرباز تنهایی را نشان میدهد که متفکرانه با سلاحی در دست، خسته و شکستخورده، قوز کرده و نشسته است. در ستونهای یادبود اطراف، اسامی سربازان محلی شهر یکاترینبورگ (Yekaterinburg) حکاکی شده است. این سربازان در جنگی کشته شدند که بخش عمدهای از دههی ۱۹۸۰ را در بر می گرفت. همچنین برخی از آنان در جنگ چچن (Chechnya War) در دههی ۱۹۹۰ جان باختند. ۶۲۰ هزار سرباز در جنگ بین شوروی و افغانستان خدمت میکردند که نه سال به طول انجامید و ۱۴ هزار و پانصد سرباز جان خود را از دست دادند. جنگ چچن که دو سال طول کشید، نزدیک به ۵ هزار و پانصد نفر تلفات داشت.
شجاعت - برست
یادمان شجاعت در بلاروس، یکی از ایالتهای سابق شوروی واقع شده است و در حال حاضر در روسیه قرار ندارد. این بنای یادبود، سربازی را با چینی بر پیشانی به تصویر میکشد که از تختهسنگی عظیم بیرون زده و از دیدن خرابی دژ برست که در پی هجوم غافلگیرانهی نازیها در سال ۱۹۴۱ ویران شد، یکه خورده است. بلندای این سازه به ۳۰ متر میرسد و در گوشهای از تختهسنگ نمادی از چکش و داس، یکی از نمادهای حزب کمونیست، را حکاکی کردهاند. این مجسمه یکی از چندین یادمانهای جنگی به شمار میرود که به خشونتها و بیرحمیهای دوران جنگ اشاره دارد. زمانی که نازیها دست به حمله غافلگیرانه زدند، شهروندان ازجمله کودکان به همراه سربازها در دژ برست پناه گرفتند. در طول یورش، منبع آب شهر قطع شد تا به این بهانه، مردم را از پناهگاهها بیرون کشانده و به آنها تیراندازی کنند.
یادبود جنگ جهانی دوم - سن پترزبورگ
نزدیک به یکسوم از مردم سن پترزبورگ به خاطر جنگ و به دنبال آن قحطی در محاصره لنینگراد جان باختند. مردم این شهر برای حدوداً دو سال از دسترسی به انبار آذوقه محروم بودند. این محاصره که در پی نبردی دیگر با نیروهای آلمانی رخ داد، یکی از ویرانگرترین محاصرههای تاریخ محسوب میشود. باوجود کمبود آذوقه، مردم بیچاره متوسل به خوردن حیوانات ازجمله حیوانات خانگی شدند و حتی برخی از ساکنین مایوس و نگونبخت به آدمخواری روی آوردند. یادمان غمانگیز و چندوجهی جنگ جهانی دوم در دل شهر سن پترزبورگ، دردها و سختیهای مردم را در طول این مدت بازتاب میدهد. این یادمان از چندین گروه مجسمه تشکیل شده است. در قطعه مرکزی یادمان ستون مانند بزرگی وجود دارد که سربازان نگاه خود را به آن دوختهاند، زنی فرزند نجاتیافتهاش را و زنی دیگر، مرد بیماری را به آغوش کشیده است.
زمین کوچک - نووروسیسک
بنای یادبود زمین کوچک (Little Earth)، ادای احترام به نبرد خونین دیگری است که بین ارتش سرخ و نیروهای آلمان در جنگ جهانی دوم در گرفت. در این جنگ آلمانها و رومانیاییها در سپتامبر ۱۹۴۲ شهری به نام نووروسیسک (Novorossiysk) در جنوب شرقی روسیه را اشغال کردند. در ابتدای سال ۱۹۴۳، واحدی از ملوانان شوروی دوباره، جنگ علیه نیروهای اشغالگر را از سر گرفتند و سرانجام این شهر پس از یک سال اشغال، توسط ارتش سرخ آزاد شد. در همانجایی که ملوانان از شهر دفاع کردند، سازهی غولپیکری به نام زمین کوچک یا مالایا زملیا (Malaya Zemlya)، بهپاس ازجانگذشتگیهای این ملوانان ساخته شده است. تلاش این ملوانان شجاع، اتحاد جماهیر شوروی را قادر ساخت تا همچنان قدرت خود را در بندرگاه نووروسکی حفظ کند. حفظ این قدرت عاملی کلیدی در انتقال نیروهای ارتش به این شهر بود.
{{totalCount}} دیدگاه