لندن را بدون بازدید از محله چینی ها ترک نکنید
- مریم رضایی
- 1398/6/7
- 0 دیدگاه
محله چینی ها در لندن یکی از متفاوت ترین مناطق شهر است که حال و هوای سنتی شهرهای آسیایی را در قلب یک شهر مدرن اروپایی حفظ کرده است.
شاید محله چینیها در دل منطقهی وست مینستر (Westminster) لندن واقع شده باشد اما هیچ شباهتی به لندن ندارد. درواقع، در تور انگلیس گردشگران حین پرسه زدن در این خیابانها ممکن است تصور کنند در یکی از مناطق آسیای شرقی قدم میزنند تا در منطقهی پرجنبوجوش وست اِند (West End) در یکی از شهرهای انگلیس. محلهی چینیها، دارای بیش از ۸۰ کافه، بار و رستوران آسیایی همراه با انواع فروشگاههای محصولات غذایی، نانوایی، سوغاتیفروشی و حتی متخصصین رفلکسولوژی (reflexology) و طب سنتی چینی است. به همین دلیل بازدید از این منطقه شما را با دنیای متفاوت مشرق زمین در لندن آشنا خواهد کرد.
تاریخچه محله چینی ها در لندن
در ابتدا محلهی چینیها در منطقهی لایم هاوس واقع در ایست اند (East End) لندن قرار داشت. در اواخر قرن نوزدهم، کارگران چینی شرکت ایست ایندیا (East India)، در کنار بندرگاهها ساکن شدند و نقش مهمی را در ایجاد اجتماع چینیها ایفا کردند اما با کاهش حملونقلهای دریایی و ویرانیهای گسترده در طول جنگ جهانی از رشد و محبوبیت محلهی چینیها در ایست اند کاسته شد و این روند تا نیمهی قرن بیستم ادامه داشت.
در دههی ۱۹۵۰، آنچه به نام محلهی چینیها میشناسیم، با بازگشایی چندین رستوران چینی در منطقهی وست اند شکل گرفت. پیش از آمدن چینیها به این منطقه، هوگونتهای (Huguenot) فرانسوی و مهاجرینی از کشور مالت در آن سکونت داشتند. با افزوده شدن مشاغل و کسبوکارهای مختلف تا دههی ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، این محله رفتهرفته به کانون فرهنگ چینی در لندن تبدیل شد.
محله چینی ها در کجا قرار دارد
محلهی چینیها، بخشی از منطقهی وست اند (West End) محسوب میشود و از لحاظ جغرافیایی از سمت شمال به خیابان شفتِسبری (Shaftesbury Avenue)، از غرب به خیابان روپرت (Rupert)، از شرق به تقاطع چارینگ (Charing Cross Road) و از جنوب به میدان لستر (Leicester Square) منتهی میشود. مهمترین خیابان این محله، خیابان جرارد (Gerrard Street) است که از میان آن میگذرد.
چطور به محله چینی ها برسیم
محلهی چینیها در نزدیکی جاذبههای لندن نظیر میدان لستر، تئاتر لندن و خیابان پرجنبوجوش سوهو (Soho) قرار دارد. موقعیت مرکزی این محله باعث شده است تا بتوان با هر نوع سیستم حملونقل عمومی به آن دسترسی پیدا کرد. نزدیکترین ایستگاههای مترو به اینجا شامل ایستگاه میدان لستر و میدان پیکادلی میشود که به خطوط پیکادلی، نورترن ( Northern) و بیکرلو تیوب (Bakerloo Tube) ارتباط دارند. اتوبوسهای زیادی این محله را به دیگر نقاط لندن ارتباط میدهند و تاکسی تقریباً در همه جای منطقه یافت میشود. از آنجاییکه محلهی چینیها، ناحیهی نسبتاً کوچکی است و خیابانها هم برای پیادهروی مناسب هستند، میتوانید بهراحتی با پای پیاده سرتاسر آن را بگردید. مسیرهای اتوبوسرانی زیادی در اطراف محلهی چینیها وجود دارند اما از داخل آن نمیگذرند. همچنین تردد تاکسی و خودرو در برخی خیابانهای این ناحیه با محدودیت روبهرو است.
جاذبه های دیدنی
محلهی چینیها با ساختمانها و خیابانهای زیبای خود گردشگران را متحیر میکند. این خیابانها با نمادهای چینی نظیر اژدها و فانوسهای قرمزرنگ تزیین شدهاند. علائم خیابانی در این منطقه به زبان ماندارین چینی و انگلیسی نوشته شده است. صدها بنای یادبود و جاذبههای دیدنی در جایجای این محله وجود دارند که شما را شگفتزده خواهند کرد. از میان این جاذبههای مهم میتوان از دو مجسمهی شیر، اهدایی از طرف کشور جمهوری خلق چین در خیابان جرارد (Gerrard)، دیوارنگاری ۱۸۸۸ در محوطهی اسب و دلفین (Horse and Dolphin Yard) و چهار دروازهی چینی باشکوه در ورودیهای مختلف این محله نام برد. بازدید از چهارمین و جدیدترین دروازهی چینی که در خیابان واردور (Wardour) قرار دارد را از دست ندهید. ساخت این دروازه، به سبک سنتی سلسلهی چینگ، در سال ۲۰۱۶ به پایان رسید. تمامی این تزیینات باشکوه، فرصت خوبی برای ثبت عکسهای بهیادماندنی فراهم میکند و شما با فرهنگ، سنتها و مذهب چینی آشنا میسازد.
رویداد ها و جشن ها
امروزه، بیش از ۱۷.۴ میلیون بازدیدکننده در سال، به ویژه همزمان با برگزاری مراسم سال نو چینی در بین نیمهی ماه ژانویه و فوریه از این محله دیدن میکنند. البته زمان دقیق برگزاری سال نو چینی، بستگی به تقویم قمری چینی دارد که معمولاً هرسال تغییر میکند. رویدادهای چینی با رژههای نمایشی، رقص شیر، اجرای زنده در میدان ترافالگار (Trafalgar)، برنامههای سرگرمکننده در وست اند و برپایی دکههای فروش غذا و صنایع هنر دستی همراه میشود.
همزمان با فرارسیدن سال نو میلادی، حرکات هماهنگ نمایشی با لباسهای رنگارنگ چینیها در جشنوارهی بینالمللی رقص اژدها و شیر، شما را مبهوت خواهند کرد.
در جشنوارهی فانوس (Lantern Festival) که در پانزدهمین روز جشن سال نو چینی برگزار می شود، از زیبایی وصفناپذیر فانوسهای درخشان غرق در شگفتی خواهید شد.
در ماه آگوست، در مرحلهی نهایی مسابقات خوانندگی جام مکعب آبی یا واتر کیوب کاپ (Water Cube Cup) به تماشای رقابت در میان شرکتکنندگان بنشینید.
در تابستان، به چینیهایی ملحق شوید که در فستیوال پون چوی (Poon Choi) به بزرگترها ادای احترام میکنند و از خوردن غذاهای خوشمزه در این مراسم لذت ببرید.
همزمان با برگزاری جشنوارهی قایق اژدها (Dragon Boat) در ساحل داکلندز (Docklands)، غذایی سنتی به نام زونگزی (zongzi) در محلهی چینیها سرو میشود. پیشنهاد میکنیم حتماُ زونگزی را امتحان کنید. این غذا نوعی کوفتهی برنجی چسبناک است که آن را در برگهای نیلوفر آبی میپیچند.
در اواسط پاییز، میتوانید از نمایشهای خارقالعادهی جشنوارهی ماه (Moon Fest) دیدن کنید. این جشن، به مدت یک هفته و به شکرانهی برداشت محصول برگزار میشود.
چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم
در محلهی چینیها، انواع سوپرمارکتها، نانواییهای اصیل چینی و همچنین فروشگاههایی مملو از اجناس، هدایا و زیورآلات چینی را مییابید. به شما پیشنهاد میکنیم برای خرید مواد غذایی غیر محلی و منحصربهفرد چینی مثل ادویهجات، میوهها و سبزیجات تازه، سری به سوپرمارکت نیو لون مون (New Loon Moon) و سی وو (SeeWoo) بزنید. در فروشگاه گلدن گیت کیک (Golden Gate Cake) و نانوایی کولون (Kowloon) میتوانید نان گِرد آناناسی و تارتهای ترد و خوشمزه تهیه کنید. در نانواییهای چاینا تاون (Chinatown Bakery) و بیک (Bake) طرز پخت نان وافل تایاکی (taiyaki) را مشاهده خواهید کرد. علاوه بر اینها، با فروشگاههای زیادی برای خرید فانوس، لباس و اشیا تزیینی سادهی چینی مثل مجسمهی مانِکی نکو یا گربهی شانس وجود دارند.
در کجا غذا بخوریم
گردشگران زیادی راهی محلهی چینیها میشوند تا در کنار گردش و تماشای جاذبههای تحسینبرانگیز شرقی، طعم غذاهای خوشمزه و اصیل آسیایی آن را بچشند. در اینجا بعضی از بهترین رستورانهای لندن وجود دارند که غذاهای اصیل چینی طبخ میکنند اما علاوه بر رستوران چینی، با رستورانهای متنوعی از جمله رستوران کرهای، مالایی، ویتنامی، اروپایی و حتی پیتزافروشی روبهرو خواهید شد. محلهی چینیها انتخابهای زیادی پیش رویتان میگذارد که از غذاهای ادویهدار سیچوان (Szechuan) گرفته تا غذاهای کانتونی، دیم سام و غذاهای بوفههای چینی را دربر میگیرد. پیشنهاد میکنیم حتماً به یکی از این رستورانهای درجهی یک در محلهی چینیها سری بزنید: رستوران باوزی این (Baozi Inn) غذاهای خیابانی ساده مثل کوفته را سرو میکند، فور سیزن (Four Seasons) برای اردکهای بریان خود شهرت دارد.
اوله (Olle) رستوران باربیکیوی کرهای است که گوشت را روی اجاقهای رومیزی سرخ میکند. بهترین دیم سامهای لندن در گلدن دراگون (Golden Dragon) ارائه میشود. برای چشیدن طعم اصیل غذاهای تایوانی سری به لیونگز لجند (Leong's Legend) بزنید. بابل رپ وافل (Bubblewrap Waffle) در تهیهی نان وافل تخممرغی به سبک هنگکنگی مهارت دارد. رستوران پلام ولِی (Plum Valley) بهشت دوستداران غذاهای جدید کانتونی محسوب میشود. در راسا سایانگ (Rasa Sayang) میتوانید غذاهای بینظیر مالایی و سنگاپوری میل کنید. رستوران شوآنگ شوآنگ (Shuang Shuang) انواع خورشتها و آبگوشتهای چینی را با موادی که شما دوست دارید، طبخ میکند. رستوران اِمپریال چاینا (Imperial China) رستوران جادار و بزرگی است که برای صرف غذا با خانواده ایده آل است و در آخر، اگر میخواهید تلفیقی رنگارنگ از غذاهای ژاپنی و آمریکایی را امتحان کنید، سری به ایچی بونز (Ichibuns) بزنید که برای پخت برگرهای گوشت گاو واگویا شهرت دارد.
کجا اقامت کنیم
هرچند محلهی چینیهای لندن در خصوص محل اقامت گردشگران، انتخابهای زیادی در اختیار آنها قرار نمیدهد اما هتلهای زیادی در نواحی اطراف این محله نظیر میدان لستر، سوهو و منطقهی شیک کاوِنت گاردن (Covent Garden) وجود دارند. از میان بهترین هتلهای این نواحی میتوان به رادیسون بلو ادواردین (Radisson Blu Edwardian) در همپشایر، دابلیو لاندن (W London) و پرمیر این لاندن (Premier Inn London) در میدان لستر، سنت مارتینز لِین (St Martin's Lane) در کاونت گاردن اشاره کرد.
{{totalCount}} دیدگاه