دیدنی ترین جاذبه های باتومی را کشف کنید
- رضا رجب پور
- 1398/6/6
- 0 دیدگاه
باتومی، این شهر ساحلی در حاشیه ی دریای سیاه، مرکز جمهوری خودمختار آجارستان است. این شهر جاذبه های فراوانی دارد که اکثر آن ها در اطراف بلوار باتومی واقع شده اند.
باتومی در سالهای اخیر دستخوش تغییرات گستردهای شده و حالا یک مقصد تابستانی پرشور در میان مردم گرجستان به شمار میرود. امروزه، گردشگران در این شهر مدرن میتوانند از جاذبههای فراوان، هتلهای بینالمللی، بهترین رستوران ها و زندگی شبانهی پرهیاهو لذت ببرند. اگرچه باتومی امروزه دارای ساختمانهای مدرنتری است، اما همچنان توانسته جذابیت، شکوه و فضای آرامشبخش خود را حفظ کند. این مقاله به معرفی مهمترین جاذبههای گردشگری باتومی، این شهر گرجی در حاشیهی دریای سیاه، میپردازد.
مجسمه علی و نینو
این مجسمهی عشق ابدی، نمادی شاخص در باتومی است و در خلیج این شهر قرار دارد. مجسمه علی و نینو که توسط تامارا کوِسیتادزه (Tamara Kvesitadze)، هنرمند گرجی، ساخته شده، دارای دو مجسمه است که به طرف یکدیگر حرکت میکنند، با در آغوش گرفتن هم یکپارچه میشوند و سپس از هم فاصله میگیرند. این اتفاق هر ۱۰ دقیقه یکبار رخ میدهد. ایدهی ساخت این تندیس شگرف از کتابی به همین نام به ذهن سازندهی اثر رسیده است. این کتاب، رابطهی عاشقانهی میان یک مسلمان آذری به نام علی و دختر مسیحی یک شخصیت برجسته در باکوی سال ۱۹۱۸ را روایت میکند.
برج الفبا
باتومی پر از آسمانخراش است و برج الفبا یکی از آنها محسوب میشود. این برج، الفبا و مردم منحصربهفرد گرجستان را به تصویر میکشد. برج الفبا که در نزدیکی مجسمهی علی و نینو واقع شده، دیگر جاذبهی مهم شهر محسوب میشود. برج الفبا ۱۳۰ متر ارتفاع دارد و در طراحی آن، دیانای بدن انسان ۳۳ حرف الفبا را در برگرفته است؛ هرکدام از حروف از جنس آلومینیوم بوده و ۴ متر طول دارند. آسانسور بازدیدکنندگان را به طبقهی بالای برج میبرد و فرصتی برای تماشای آسمان شهر فراهم میکند.
تله کابین آرگو
تلهکابین آرگو در سال ۲۰۱۲ ساخته شد و تبدیل به یکی از جذابترین تفریحات باتومی گشت. این تلهکابین شما را به سفری ۲.۵ کیلومتری تا ارتفاع حداکثر ۲۵۲ متر میبرد. در انتهای این سفر، یک سکوی تماشا برای مشاهدهی تمام شهر از بالا وجود دارد. بهعلاوه، یک کلیسای کوچک نیز در کنار سکوی تماشا به چشم میخورد و بازدیدکنندگان میتوانند از مناظر زیبای شهر در کافهی ایستگاه بالایی تلهکابین لذت ببرند.
میدان پیازا
میدان پیازا (Piazza)، متشکل از هتلهای کوچک اما لوکس، کافههای متعدد و معماری منحصربهفرد، مقصد محبوبی در میان مردم محلی برای صرف یک نوشیدنی یا خوردن چیزی است. این میدان که توسط معمار گرجی، واژا اوربلادزه (Vazha Orbeladze)، طراحی شده، ترکیبی ایدهآل از سبکها و گرایشهای مختلف است.
میدان اروپا
باتومی در کنار ساختمانهای جدید خود، از بهترین بناهای متعلق به قرن نوزدهم نیز مراقبت میکند؛ باتومی در قرن نوزدهم یک بندر تجاری آزاد در مسیر صادرات نفت دریای کاسپین به اروپا بود. در دوران بازسازی باتومی، این بناهای قدیمی نیز مورد مرمت قرار گرفتند، درحالیکه ساختمانهای جدید به سبک قدیمی در کنار آنها بنا شدند.
راهی میدان اروپا شده و از ساعت نجومی و تندیس مِدیا در وسط آن دیدن کنید. مدیا زنی گرجی متعلق به افسانهی آرگونوتها است که به جیسون برای ربودن پشم زرین از کولچیس (Colchis) در گرجستان و بردن آن به یونان باستان کمک میکند.
بلوار باتومی
این بلوار اساساً در سال ۱۸۸۴ ساخته شد، اما در طول زمان دستخوش تغییر قرار گرفت و هرسال یک جاذبهی جدید در آن سر برآورد. بلوار باتومی به طول ۷ کیلومتر، از خلیج باتومی شروع میشود و جاذبههای فراوانی برای بازدیدکنندگان دارد. علاوه بر جاذبههایی که پیشتر به آنها اشاره شد، سکوهای تماشای متعدد، مناطقی برای عکاسی، چشمههای گوناگون و کافههای فراوان نیز در این بلوار به چشم میخورد.
آجارولی خاچاپوری
این نوع از خوراکی خاچاپوری (khachapuri) مختص این ناحیه از گرجستان است و ظاهری شبیه به یک قایق دارد. آجارولی خاچاپوری (Adjaruli Khachapuri) در فرهای آجری پخته میشود. وقتیکه سرآشپز ظرف غذا را از داخل فر بیرون میآورد، قبل از سرو، یک تخممرغ خام به همراه کره به آن اضافه میکند. شما برای خوردن این نوع غذا، باید تخممرغ و کره را باهم ترکیب کرده و سپس یک تکه از خاچاپوری را در داخل ترکیب تخممرغ و کره و پنیر بزنید.
آجارولی خاچاپوری در اندازههای مختلف سرو شده و بسیار مفصل است. حتی اکثر مردم محلی نیز نمیتوانند یک خاچاپوری را بهطور کامل بخورند؛ بنابراین برخی از کافهها امروزه خاچاپوریهایی با ابعاد کوچکتر آماده میکنند. بااینحال، ابعاد کوچکتر این غذا به معنی کم شدن پنیر موجود در وسط خاچاپوری نیست.
باغ گیاه شناسی باتومی
باغ گیاهشناسی باتومی در سال ۱۹۱۲ توسط یک گیاهشناس روسی در شهر کوچک مِتسوان کونتسخی (Mtsvane Kontskhi)، در ۱۰ کیلومتری باتومی، تأسیس شد. اینجا یکی از بزرگترین باغهای گیاهشناسی در اتحاد جماهیر شوروی سابق و زمانی بود که این باغ وسعت زیادی داشت. باغ گیاهشناسی باتومی در کنار نمایش گل و گیاهان زیبا، منظرهی خوبی نیز به خط ساحلی دارد.
برج باتومی
در منتهیالیه شمالی بلوار باتومی، بلندترین بنای گرجستان به ارتفاع ۲۰۰ متر قرار دارد. برج باتومی کمی شبیه به یک نسخهی کوچک از ساختمان امپایر استیت در نیویورک است؛ یک چرخوفلک کوچک نیز در کنار این برج قرار دارد. این برج که در دولت ساکاشویلی (Saakashvili)، رئیسجمهور سابق گرجستان، بهعنوان یک دانشگاه فناوری ساخته شده بود، توسط جانشین وی فروخته و به هتل لو مریدیَن (Le Meridien) تبدیل شد.
مسجد جامع
تنها مسجد موجود در باتومی، متعلق به دههی ۱۸۶۰، بهخوبی با رنگهای صورتی، سبز و آبی و خوشنویسیهایی از آیات قرآنی بر دیوارهای آن تزئین شده است؛ بااینحال این مسجد بههیچوجه پاسخگوی نیاز مسلمانانی نیست که بسیاری از آنها نماز روز جمعهی خود را در خیابانهای اطراف به جا میآورند. مسلمانان باتومی به دنبال گرفتن مجوزی برای ساخت یک مسجد دیگر هستند.
تندیس مدیا
تندیسی که بر فراز میدان اروپا قرار دارد، متعلق به مدیا است. به گفتهی شهردار باتومی در سال ۲۰۰۷ و زمان پردهبرداری از این اثر، تندیس مدیا گرجستان را بیش از پیش به اروپا نزدیک کرد. داویت خمالادزه (Davit Khmaladze)، سازندهی این اثر، برای ساخت این تندیس بیش از یک میلیون لاری (واحد پول گرجستان) از دولت وقت دریافت کرد.
پارک دلفین ها
دیدار از دلفیناریوم راه خوبی برای پایان دادن به برنامهی سفر خود به باتومی است. این پارک که یکی از محبوبترین جاذبههای گرجستان محسوب میشود، محلی برای شرکت در نمایشی حیرتانگیز به زبانهای گرجی، روسی و انگلیسی است؛ در این نمایش، دلفینهای بامزه آواز میخوانند، میرقصند، یکدیگر را میبوسند و در آغوش میگیرند. شما نیز میتوانید پس از پایان نمایش، با پرداخت مبلغی بیشتر، با دلفینها بازی کنید.
{{totalCount}} دیدگاه