۱۰ دسر ایرلندی که باید حتما امتحان کنید
- طناز قربانی
- 1398/5/23
- 0 دیدگاه
امتحان کردن دسرها و غذاهای مختلف و سنتی یک کشور از بخشهای جالبِ یک سفر محسوب میشود. اگر به ایرلند سفر میکنید حتما دسرهای خوشمزهی این کشور را امتحان کنید.
کشور ایرلند برای تولید برخی از بهترین محصولات لبنیِ دنیا شهرت دارد. سرآشپزهای ایرلند از محصولات متنوع و غنیِ لبنیِ این کشور برای تهیهی پودینگها و دسرهای ایرلندیِ خوشمزه استفاده میکنند. امروز با ۱۱ دسر خوشمزهی ایرلندی آشنا خواهید شد.
۱. پودینگ خزه کاراگین
این پودینگ سنتیِ ایرلندی از کوندروس کریسپوس (Condrus Crispus) تهیه میشود. کریسپوس، یکی از گونههای جلبک دریاییِ قرمز است که خزهی ایرلندی یا خزهی کاراگین (Carrageen) نام دارد. برای تهیهی این دسر، جلبک دریایی را تمیز و خشک میکنند، سپس آنرا در آب گرم قرار میدهند و در شیر میجوشانند. جلبک پس از داغ شدن، عامل ژلسازِ خود را تولید میکند؛ این عامل ژلساز با شکر، تخممرغ و عصارهی وانیل ترکیب میشود تا یک دسرِ نرم و سبک بهوجود بیاورد. این پودینگ بهشکلِ سرد سرو میشود.
۲. تارت سیب ایرلندی
ایمِن مکدانِل (Imen McDonnell) نویسندهی فارمت بلاگ (The Farmette Blog) و کوکبوک (Cookbook) میگوید پس از آمدن به ایرلند و آشنایی با روش سنتیِ تهیهی تارت سیب ایرلندی، عاشقِ این دسر ایرلندی شد. برای تهیهی این دسر باید دارچین و زنجبیل رندهشده را هم به مواد تارت سیب اضافه کرد.
۳. ترافل ایرلندی
ترافل ایرلندی با روش سوئیسی یعنی ترکیبِ شکلات، خامهی تازه، کره و البته با اضافه کردن نوشیدنیِ ایرلندی تهیه میشود. هتل شیکِ دوبلین به نام بروکس هتل (Brooks Hotel) یکی از بهترین بارهای دنیا را در خود جای داده است و ترافل ایرلندی را با بهترین نوشیدنیهای ایرلندی تهیه و سرو میکند.
۴. پودینگ نان سودا
پودینگ نان و کَره ریشه در انگلستان دارد اما تهیهی این دسر با نانِ سودای ایرلندی آن را به دسری منحصربهفرد و خوشمزه تبدیل کرده است. طبق دستور تهیهی این دسر در وبلاگِ وی ایتس (Wee Eats) نان سودای ایرلندی باید به قطعات کوچک تقسیم شود و در مخلوط غلیظ خامه، شیر، زردهی تخممرغ، شکر و وانیل غلتانده و سپس در فر پخته شود. زمانیکه رویهی این دسر طلایی شود آمادهی سرو است. پودینگ نان سودا را با کِرِمِ انگلیسی (crème anglaise) سرو میکنند.
۵. پورتر کیک
پورتر کیک (Porter Cake) یکی از دسرهای ایرلندی است که بر اساس سنتهای این کشور در روز سنت پاتریک (St. Patrick’s Day) سرو میشود. این کیک از زمانهای گذشته یکی از دسرهای محبوب مردم ایرلند بوده است. استفاده از نوعی نوشیدنیِ تیرهرنگ مانند گینِس (Guinness)، میوههای خشک شده و ترکیبی از ادویهها بههمراه مواد اولیهی کیک برای تهیهی پورتر کیک باعث شده این دسر علیرغم سادگی بسیار خاص و متمایز باشد.
۶. اسکونز
اسکونز (Scones) با مربا و خامه یکی از عناصر رایجِ منوی دسرِ ایرلندی است. این کیکهای کوچک اغلب با میوههای خشک شده تهیه و با شکر شیرین میشوند. این دسر برای اولین بار در بریتانیا تهیه شد اما اکنون بههمان اندازه در جمهوری ایرلند محبوبیت دارد. در سال ۲۰۰۶، اسکونز بهعنوان نمایندهی ایرلند در رویداد نوآوریِ فرهنگیِ کافه یوروپ (Café Europe) انتخاب شد.
۷. موس شکلات گینس
بهندرت میتوانید خوراکیهایی را پیدا کنید که بهاندازهی نوشیدنی گینس اصالتِ ایرلندی داشته باشند؛ بنابراین تعجبی ندارد که این نوشیدنی در اکثر دسرهای ایرلندی استفاده میشود. رستوران و بارِ ۱۸۳۷ (1837 Bar & Brasserie) در گینِس اِستورهاوس (Guinness Storehouse) با ذوب کردن شکلات و کره همراه با گینسِ تقلیل یافته و اضافهکردن این ترکیب به زردهی تخممرغِ زده شده، شکر و مِرینگ (Meringue)، دسری خوشمزه به نام موس شکلات گینس تهیه میکند.
۸. بارم براک
بارم براک (Barm Brack) یکی از دسرهای محبوب ایرلندی است که از نوعی نانِ شیرین تهیه میشود. این نان شیرین از انگور سلطانی (sultana)، کشمش و گیلاسهای آبنباتی که یکی از خوراکیهای سنتیِ جشن هالووین هستند، تهیه میشود. در جشن هالووین هدایای غافلگیرکنندهای مانند سکه و انگشتر برای کودکان در نانهای شیرینی قرار داده میشود تا این هدایا را با خوردنِ نان پیدا کنند.
۹. یلومن یا شکلات عسلی ایرلندی
این دسر در شمال ایرلند تهیه میشود. یِلومَن (Yellowman) نوعی مومِ سخت شدهی عسل است. این دسر در بازار اولد لاماس (Ould Lammas Fair) در شهرستان آنتریم (Antrim) بهفروش میرسد. گلاستری فارم (Glastry Farm) یکی از بستنیسازانِ لوکسِ کاونتی داون (County Down) از این دسرِ تافی شکل برای درست کردنِ بستنی استفاده کردهاند.
۱۰. آیریش کافی
آیریش کافی (Irish Coffee) یا قهوهی ایرلندی بیشتر از اینکه یک دسر باشد یک نوع نوشیدنی است. قهوهی ایرلندی معمولا پس از صرف شام سرو میشود. کوکتلِ خوشمزهی نوشیدنیِ ایرلندی، قهوه، شکر قهوهای با تاپینگِ خامه در سال ۱۹۴۲ توسط جو شِرایدِن (Joe Sheridan)، رئیس دهکدهی فوینس (Foyens) در کاونتی لیمِریک (County Limerick) اختراع شد.
{{totalCount}} دیدگاه