حقایق جالبی درباره ملبورن که احتمالاً نمی دانستید
- آرزو اعظمی
- 1397/12/22
- 0 دیدگاه
ملبورن، سالها لقب بهترین شهر دنیا برای زندگی را با خود بههمراه داشته است و اگر بهزودی قصد سفر به این شهر را دارید، در این مقاله همراه ما باشید تا با آمادگی بیشتری قدم به جاهای دیدنی ملبورن بگذارید.
شاید ملبورن به اندازهی بعضی از شهرهای بزرگ دیگر در جهان قدمت نداشته باشد، اما همچنان توانسته است عنوان بهترین شهر دنیا برای زندگی را به خود اختصاص دهد. به همین دلیل است که بازدید از این شهر دیدنی در لیست بسیاری از گردشگران قرار گرفته که قصد دارند یک روز از عمرشان هم که باقی مانده از آن بازدید کنند. بهترین راه برای شناخت عمیق یک شهر این است که با چشمان خودتان از آن دیدن کنید؛ با این حال بد نیست از قبل نیز کمی راجع به فرهنگ مردم استرالیا و نکات سفر به ملبورن اطلاعات بیشتری به دست بیاورید تا با آگاهی و آمادگی بیشتری به استرالیا سفر کنید.
جمله G’day mate واقعاً میان مردم رواج دارد
احتمالاً شما هم شنیدهاید که برای اشاره به استرالیا یا تقلید لهجهی آنها، از «G’day mate» استفاده میکنند. شاید فکر کرده باشید که این جمله نیز یکی از آن شایعاتی است که راجع به آنها ساختهاند یا حداقل در قدیم رواج داشته و امروزه دیگر از آن استفاده نمیشود. اما حقیقت این است که مردم استرالیا معمولاً به این شکل به یکدیگر سلام میکنند که به معنی «روز به خیر دوست من» میباشد. البته این 2 کلمه حتماً نباید کنار هم بیایند و مدل رایجتر آن این است که فقط «G’day» میگویند. در واقع بیشتر مردم ملبورن در زبان محاوره از کلمهی mate در پایان صحبتشان بهعنوان نقطه استفاده میکنند!
مار، کوسه یا حیوانات خطرناک دیگر به شما حمله نمی کنند
درست است که بعضی از افراد بدشانس را میتوان نام برد که طبیعت چندان با آنها مهربان نبوده اما تا زمانیکه داخل شهر هستید، نیازی نیست نگران این باشید که مبادا مار، شما را نیش بزند! هر زمانی هم که قصد رفتن به جنگل را داشتید، احتمالش وجود دارد که با مار روبهرو شوید و با انجام احتیاطهای لازم، خطری شما را تهدید نمیکند. در مورد کوسهها نیز باید گفت که معمولاً فقط موجسواران و افرادی که زیاد در اطراف اقیانوس رفت و آمد میکنند، با این موجودات روبهرو خواهند شد.
ملبورنی ها عاشق خلاصه کردن کلمات هستند
استرالیاییها به شدت به اسمهای خودمانی و کوتاه کردن کلمات علاقه دارند؛ بهقدری که حتی تابلوی بسیاری از مغازهها در این کشور به زبان عامیانه و شکسته نوشته میشود. برای مثال تابلوی مک دونالد را در تمامی دنیا به شکل کامل Mcdonalds مینویسند؛ اما تعجب نکنید اگر در ملبورن با شکل خلاصه شدهی آن، یعنی Maccas برخورد کردید. آنها حتی نام کشور خود را نیز کوتاه کرده و از آنجایی که واژهی استرالیا بخشهای زیادی دارد، آن را Straya صدا میزنند!
آن ها ترجیح می دهند به آخر کلمات، «اُ» اضافه کنند
بعد از اینکه کلمه خلاصه شد، به آخر آن «y» یا «ie» اضافه میکنند. برای مثال باربیکیو در زبان آنها به باربی (barbie) و فوتبال به فوتی (footy) تبدیل میشود. در سایر مواقع نیز به آخر کلمات، اُ اضافه میکنند و مثلاً آمبولانس کوتاه شده و آن را امبوس (ambos) تلفظ میکنند. آماده باشید که احتمالاً همین اتفاق برای اسم خودتان نیز میافتد و برای مثال کریستین را به کریسی (Chrissie) و جان را به جانو (Jono) تبدیل میکنند.
آفتاب در استرالیا، دشمن دوست نمای شماست
گفتهی رایجی در استرالیا وجود دارد که میگوید «حتی با نگاه کردن به خورشید نیز آفتابسوخته میشوید». این گفته واقعاً حقیقت دارد و کافی است تا 5 دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرید تا صورتتان مانند گوجه فرنگی قرمز شود! ظاهراً به دلیل حفرهی لایهی اُزون، نور خورشید در استرالیا شدت بیشتری نسبت به جاهای دیگر دنیا دارد. این موضوع به این معنی است که اثر مخرب اشعهی فرابنفش بر روی پوست افزایش پیدا میکند و احتمال ابتلا به سرطان پوست بالا میرود. بنابراین همیشه کرم ضد آفتاب خود را به همراه داشته باشید.
هوا همیشه هم آفتابی نیست
ملبورن در تمام فصل تابستان آفتابی است؛ اما این شهر، فصل زمستان هم دارد و البته درجهی هوا معمولاً از 6 درجه سانتیگراد پایینتر نمیرود. با این حال هوا سرد است و احتمالاً مجبور میشوید شبها با جوراب و لباس گرم به رختخواب بروید. همچنین ممکن است هوا آفتابی باشد و در حال ریلکس کردن کنار ساحل باشید و ابرها یک دقیقهی بعد شروع به باریدن کنند.
شام کریسمس بیرون از خانه صرف می شود
مردم در روز کریسمس یا به قول خودشان «کریسی»، شام را بیرون از خانه میخورند. آنها معمولاً بوقلمون را از بیرون خریده و آن را بر روی باربیکیو یا همان باربی میپزند و در کنار یکدیگر صرف میکنند. بیشتر استرالیاییها روز کریسمس را در کنار ساحل، باغهای گیاهشناسی یا حیاط خانه خودشان گذرانده و به استراحت میپردازند.
کانگوروها مردم ملبورن را به وجد نمی آورند
مردم کشورهای دیگر معمولاً به استرالیاییها به خاطر حیوانات جالب کشورشان غبطه میخورند؛ اما این موضوع برای خود مردم استرالیا تکراری شده و به خصوص از دیدن کانگوروها هیجانزده نمیشوند. تعداد کانگوروها در این کشور بسیار است و البته در حدی نیست که آنها را در حال رد شدن از خیابان ببینید! اما به محض اینکه وارد جنگل شوید، آمار آنها از دستتان در میرود. احتمالاً به عنوان یک گردشگر، ابتدا ذوق زده شده و مدام آنها را با انگشت به یکدیگر نشان میدهید؛ اما این موضوع برای شما هم بعد از یک مدت عادی میشود.
مردم به اندازه ایتالیایی ها به قهوه علاقه دارند
مردم ملبورن به قهوه درست کردن، به چشم یکی از بازیهای المپیک نگاه کرده و بیشتر کافهها، هر کسی را برای این کار استخدام نمیکنند. بنابراین احتمالش کم است که در این شهر از طعم قهوه ناراضی باشید؛ زیرا در بیشتر کافهها، کسی مسئولیت درست کردن قهوه را بر عهده دارد که آموزشهای ویژه دیده یا در کلاس باریستاها شرکت کرده است. همچنین گفته میشود که آنها استایل قهوهی مخصوص به خود را اختراع کردهاند که پیکولو (piccolo) نام دارد و ظاهراً اولین بار، باریستاهای شهر سیدنی آن را اختراع کردهاند.
جمله «همین نزدیکی ها است» در ملبورن، معنای متفاوتی دارد
اگر در انگلیس کسی به شما بگوید که برای مثال آدرسی که به دنبالش میگردید «سر خیابان است»، مطمئن هستید که فاصلهی چندانی ندارد و اگر پیاده بروید نهایتاً 30 دقیقه راه خواهد بود. در ملبورن اگر جملهی سر خیابان است را شنیدید، احتمالاً 3 محله آن طرفتر است یا باید 16 ایستگاه با واگن برقی طی کنید یا 1 ساعت با ماشین در راه خواهید بود. هر کدام که باشد، بهتر است حتی فکر پیاده رفتن را هم از ذهنتان بیرون کنید. همچنین اگر بخواهید در انگلیس برای رفتن به ساحل یا کوهنوردی دنبال آدرس بگردید، وقتی میگویند «نزدیک است» یعنی یک یا دو ساعت با ماشین فاصله دارد؛ اما در ملبورن احتمالاً 4 ساعت در راه خواهید بود یا حتی باید سوار هواپیما شده و به شهر ساحلی گلدکست بروید!
{{totalCount}} دیدگاه