اولریش زوینگلی و جنبش اصلاحات در سوئیس

صبا صفری
  • صبا صفری
  • 1397/12/18
  • 0 دیدگاه
{{selectedRate}}

اولریش زوینگلی در سال ۱۴۸۴ به دنیا آمد و یک کشیش و متخصص الهیات بر پایه اصلاحاتی روی مطالعه انجیل بود. به عقیده او اصلاحات، شامل مبارزه در مقابل نابرابری‌ اجتماعی می‌شد.

بنر تورهای نوروزی

اولریش زوینگلی در استان سن گال (Saint-Gall) در سوئیس به دنیا آمد و تحصیلات آکادمیک دانشگاهی منسجمی را پشت سر گذاشت. او با اومانیسم ارتباط برقرار کرد و کتاب عهد جدید نسخه اِراسموس را به یونانی خواند. او همچنین به مطالعه کتاب عهد عتیق به زبان عبری پرداخت. زوینگلی معاون کشیش یک مکان زیارتی در حومه شهر نیز بود و همچنین در طی جنگ‌هایی که بین سوئیس و ایتالیا رخ می‌داد در ارتش به خدمات مذهبی می‌پرداخت.

در سال ۱۵۱۹ او در زوریخ دوباره معاون کشیش شد و شروع به اصلاح شهر کرد. مقامات شهر به طرز پیش رونده‌ای دیدگاه‌های او را پذیرفتند و در برابر اسقف «کنستانس» از او جانبداری کردند. اصلاحات او به بازل و برن نیز رسید و سپس به کمک گیوم فارل (Guillaume Farel) به سوئیس فرانسوی زبان راه یافت. در سال ۱۵۳۱، در جنگ کاپل (Kappel) زوینگلی کشیش ارتش بود و در همین جنگ درگذشت. در آن زمان بین شش استانی که اصلاح شده بودند و پنج استان دیگر که هنوز کاتولیک مانده بودند، درگیری‌هایی وجود داشت.

زوینگلی

درک انجیل

زمانی‌که زوینگلی به مطالعه عهد جدید مشغول بود، فهمید که دکترین و روش کلیسا اغلب با چیزی که در انجیل گفته شده مغایر یا حتی متضاد است. اگر چه دغدغه اصلی لوتر درباره رستگاری بود، اما نوشته‌های او این عقیده را در زوینگلی تقویت نمود. هدف اولیه زوینگلی درک کامل و اجرای دقیق آموزه‌های انجیل بود. او در زوریخ مطالعه انجیل را توسعه داد و برای این کار متن اصلی را با ترجمه‌های مختلف مقایسه می‌کرد. در سال ۱۵۲۳ او «شصت و هفت تز» را نوشت و توسط مقامات شهر این اجازه را دریافت نمود که به تنهایی از کتب مقدس وعظ کند.

زوینگلی

اصلاحات در زوریخ

زوینگلی کلیسا و رویه تربیت کشیش‌ها را مجدداً سازمان‌دهی کرد. به کشیش‌هایی که آموزه‌های جنبش اصلاحات را تبلیغ می‌کردند، پاستور (Pastor) می‌گفتند که به معنی چوپان بود. زوینگلی نمی‌خواست کلیسا از اجتماع جدا باشد. او باور داشت جامعه مذهبی و مردم یکسان نیستند اما همپوشانی دارند. این امر باعث شد او به نام انجیل در برابر سوء استفاده‌های اجتماعی – سیاسی مبارزه کند. برخی از طرفداران اولیه او طرفدار فاصله‌ای شفاف بین شهر و کلیسا بودند. آن‌ها از زوینگلی جدا شده و جنبش آناباپتیست (Anabaptist) را پایه‌گذاری و از مسیحی کردن کودکان با غسل تعمید خودداری ‌کردند. آن‌ها که به عنوان آنارشیست‌های بسیار خطرناک شناخته شده بودند، در سرتاسر اروپا و به ویژه زوریخ تحت پیگرد شدید بودند. بسیاری از آن‌ها را در دریاچه شهر غرق کردند.

زوینگلی

لوتر و زوینگلی

لوتر و زوینگلی در سال ۱۵۲۹ در ماربورگ (Marburg) یکدیگر را ملاقات کردند. این ملاقات توسط شاهزاده فیلیپ هسه که امید داشت جریان‌های مختلف اصلاحات با یکدیگر متحد شوند، ترتیب داده شده بود. لوتر متنی متشکل از پانزده مقاله را نوشت. در آخرین مورد که درباره شام آخر بود، هر دو اصلاح طلب سر مسائل مختلف با یکدیگر تفاهم داشتند. تنها نقطه عدم موافقت آن‌ها سر حضور واقعی مسیح در مراسم عشای ربانی بود. همین مورد باعث شد هیچ‌گونه تفاهم کلی صورت نگیرد. به عقیده‌ی لوتر نان و شراب نمادی از حضور مسیح بودند. زوینگلی باور داشت مسیح به‌صورت روحانی در جان، قلب و ذهن پیروانش حضور دارد.

زوینگلی

از زوینگلی به کالوین

آشکار است که کالوین (Calvin) نه زوینگلی را ملاقات کرد و نه از مطالب او خوانده بود. او به‌طور غیرمستقیم توسط فارل و بولینگر (Bullinger) تحت تأثیر وی قرار گرفته بود و با بولینگر عهدنامه‌ای را امضا کرد که جنبش‌های اصلاحات را متحد می‌کرد. بسیاری از تز‌های زوینگلی مانند حکومت مطلق خداوند، اهمیت انجیل و تأثیرات روح مقدس در قلب‌ها و ذهن‌ها، مشخص بودن سرنوشت و رد کردن حضور جسمانی مسیح در مراسم عشای ربانی را می‌توان در ایده‌های کالوین نیز مشاهده کرد.

زوینگلی

میراث اولریش زوینگلی

زوینگلی یک اومانیست و یک محقق بود که دوستان و شاگردان وفادار زیادی داشت. او با مردم عادی و حکمرانان به یک اندازه راحت ارتباط برقرار می‌کرد. اگر چه او را بیشتر به عنوان یک اصلاح طلب جدی و سخت‌گیر می‌شناختند اما گاه در نوشته‌ها و سخنانش اثری از شوخ طبعی نیز دیده می‌شد. او بیش از لوتر به اجبارات اجتماعی واقف بود و باور داشت توده مردم، دولتی را که با کلمات خدا هدایت شود می‌پذیرند. او به طرزی خستگی ناپذیر به فقرا کمک می‌کرد. در دسامبر سال ۱۵۳۱، شورای زوریخ «هاینریش بولینگر» را به عنوان جانشین او انتخاب کرد. بولینگر که از طرفداران او بود، خیلی زود شک و شبه‌‌ای را که علیه‌اش وجود داشت برطرف و از او در حد یک پیامبر و شهید دفاع کرد. بولینگر به شهرها و استان‌های اصلاح شده رفت و به آن‌ها کمک کرد از شکستی که در کاپل اتفاق افتاده بود، سر بلند کنند. زوینگلی اصلاحات ریشه‌ای به راه انداخت و بولینگر آن‌ها را به انسجام رساند.

زوینگلی

اولریش زوینگلی در یک نگاه

  • اولریش زوینگلی در ۱ ژانویه سال ۱۴۸۴ به دنیا آمد.
  • او از رهبران اصلاحات در سوئیس بود.
  • او در دانشگاه‌های وین و بازل به تحصیل پرداخت و با اومانیسم ارتباط ویژه‌ای گرفت.
  • او بعدها در زوریخ تبدیل به یکی از کشیش‌های مبلغ اصلاحات شد.
  • زوینگلی از فساد سلسله مراتب اسقفی پرده برداری کرد.
  • او با مطالعه دقیق کتاب‌های عهد جدید و قدیم و بررسی نسخه‌های ترجمه شده گوناگون، به فهم انجیل واقعی پرداخت.
  • در این روند، او با مغایرات و حتی تضادهای آشکاری بین انجیل و رویه کلیساها روبه‌رو شد.
  • اولریش زوینگلی و لوتر قرار بود با هم به توافقی رسیده و جنبش‌های اصلاحات را متحد کنند اما این اتفاق بین آن‌ها نیفتاد زیرا سر حضور جسمانی مسیح در مراسم نان و شراب تفاوت فکری داشتند.
  • او در سال ۱۵۳۱ در جنگ کاپل درگذشت.
صبا صفری صبا صفری
{{selectedRate}}
زوریخ، لوگانو

تور سوئیس (زوریخ و لوگانو)

  • 8 روز
  • هتل 4 و 5 ستاره
  • ترکیش
قیمت از
69,900,000
2,190
پاریس

تور فرانسه (پاریس)

  • 8 روز
  • هتل 5 و 4 ستاره
  • ترکیش
قیمت از
49,900,000
1,890
مادرید، بارسلونا

تور اسپانیا (مادرید و بارسلونا)

  • 8 روز
  • هتل 4 و 5 ستاره
  • ترکیش
قیمت از
69,900,000
2,290

بنر بلیط هواپیما ایوار

{{totalCount}} دیدگاه

{{nameError}}
{{emailError}}
{{commentViewData.commentLength - commentMessage.length}} کاراکتر باقی مانده
{{commentMessageError}}
{{responseMessage.text}}