بهترین حمام های ترکی در استانبول
- صبا صفری
- 1397/6/11
- 0 دیدگاه
حمامهای ترکی قطعاً بخشی جدایی ناپذیر از تجربه گردشگران هستند، برخی از این حمامها هنوز هم در استانبول فعالیت میکنند.
سفر به استانبول با تورهای آژانس مسافرتی ایوار
حمامهای ترکی از دوران امپراطوری عثمانی که حمامهای بخار به جایی برای دورهمیهای اجتماعی و مراسم پاکیزگی بر اساس ایمان اسلامی تبدیل شدند در استانبول شهرت پیدا کردند. همچنین این بناها به لحاظ معماری هم حرف بسیاری برای گفتن داشتند. اگر چه امروزه تنها ۱۰ درصد از حمامهای قدیمی استانبول هنوز هم کار میکنند اما این آئین حمام کماکان بخش مهمی از فرهنگ ترکی را به ویژه برای بازدیدکنندگان تشکیل میدهد. در آئین حمام ترکی دلاکان مخصوصی بازدیدکنندگان را به داخل حمام هدایت کرده و آنها را به جایی که باید در کنار حوض آب بنشینند راهنمایی میکنند تا به دمای آب عادت کرده و پوستشان را با خیس کردن نرم کنند. سپس دلاک با کیسههای مخصوصی پوست مرده را از بدنشان پاک میکند. وقتی این مرحله انجام شد فرد را برای قسمت بعدی که صابون زدن و ماساژ است آماده میکنند. در این قسمت معمولاً روی سکوی مرمری گرمی دراز میکشند. در این مقاله به معرفی بازماندگان حمام ترکی در استانبول پرداختهایم.
۱. آقا حمامی
به خاطر اینکه «بی اوغلو» (Beyoğlu) در گذشته ناحیهای مسکونی نبود، «آقا حمامی» (Ağa Hamamı) در اصل به عنوان یک حمام خصوصی برای استفاده انحصاری «سلطان محمد» و پسرانش در سال ۱۴۵۴ ساخته شد. زمانی که در سال ۱۹۲۳ جمهوری ترکیه تأسیس شد، این حمام بارها صاحب عوض کرد و در نهایت به حمام توریستی معروفی که امروزه میبینید تبدیل شد.
۲. چاقالوغلو حمامی
«چاقالوغلو حمامی» (Çağaloğlu Hamamı) در سال ۱۷۴۱ ساخته شد و آخرین حمام دوران امپراطوری عثمانی به شمار میرود. این حمام عمومی را برای جمع کردن هزینه ساخت کتابخانه سلطان محمود اول ساختند و طراحی آن به عهده «سلیمان آقا» بود و توسط «عبدالله آقا» به پایان رسید. این دو در زمان خود از معماران برجسته دربار بودند. این حمام امروزه کماکان مورد استفاده مردم محلی و گردشگران قرار میگیرد.
۳. چمبرلیتاش حمامی
«چمبرلیتاش حمامی» (Çemberlitaş Hamamı) در سال ۱۵۸۴ توسط معمار مشهور ترکیه، «سنان» (Sinan) ساخته شد و قرار بود به صورت دو سازه کاملاً یکسان باشد که یکی برای مردان و دیگری برای زنان مورد استفاده قرار گیرد. اگر چه بنای حمام از بیرون شبیه به مربع است اما از داخل یک شکل هندسی ۱۲ گوشه با ۱۲ ستون بوده و به کارهای آخر سنان شباهت زیادی دارد. این حمام به عنوان یکی از نمونههای دوران اوج این معمار بسیار با اهمیت است.
۴. هاسکی هورم سلطان حمامی
«حمام هاسِکی هورم سلطان» (Haseki Hürrem Sultan Hamamı) توسط همسر سلطان سلیمان عثمانی سفارش داده شد و در قرن شانزدهم توسط معمار سنان طراحی گردید. در سال ۲۰۰۷ بعد از آنکه مدتی طولانی به روی عموم بسته بود، آن را طی سه سال پروژه بازسازی به یک حمام ترکی مدرن و لوکس تبدیل کرده و امروزه در فضایی تاریخی به مشتریان خدماترسانی میکند.
۵. حمام سلیمانیه
سلیمان بزرگ سفارش «حمام سلیمانیه» را به معمار سنان داد و ساخت آن در سال ۱۵۵۷ آغاز شد. این حمام با گنبدهای حیرتانگیز و دودکشهایی که به لحاظ هندسی بسیار هماهنگ هستند، در سال ۱۹۲۴ به طور کل بسته شد اما بعد از یک پروژه نوسازی سنگین و وسیع دوباره در سال ۲۰۰۴ فعالیت خود را از نو آغاز کرد.
۶. قلیچ علی پاشا حمامی
یکی دیگر از شاهکارهای معماری سنان، «حمام قلیچ علی پاشا» (Kılıç Ali Paşa Hamamı) است که توسط دریاسالار معروف عثمانی قلیچ علی پاشا سفارش داده شد تا بخشی از مسجدی باشد که کماکان تا به امروز فعالیت دارد. این حمام بین سالهای ۱۵۷۸ تا ۱۵۸۳ ساخته شد و بعد از یک پروژه بازسازی طولانی که ۷ سال به طول انجامید، دوباره با امکاناتی لوکس و مدرن آماده خدمات رسانی به مشتریان شد.
{{totalCount}} دیدگاه