ساختمان شهرداری پاریس
- آرزو اعظمی
- 1397/5/17
- 0 دیدگاه
ساختمان شهرداری پاریس، ساختمان نئوکلاسیک باشکوهی است که در میدانی با همین نام واقع شده و یکی از مراکز سیاسی اصلی پاریس در طول تاریخ به حساب می آید.
«ساختمان شهرداری پاریس» (Hôtel de Ville) که آن را با نام «تالار شهر» نیز میشناسند، مرکز سیاسی شهر به شمار میرود و حوادث تاریخی گوناگونی را پشت سر گذاشته است. اما برای آگاهی از علت و چگونگی ساخت این بنا، شاید بهتر باشد تاریخچهی آن را از ابتدا بررسی کنیم. تاجران شهر پاریس در سال ۱۱۴۱ میلادی، «بندر گرِو» (Port de Grève) را تأسیس کردند تا فشار از بنادر دیگر شهر برداشته شود. میدان نزدیک این بندر را نیز با نام «میدان گرِو» میشناختند که از سال ۱۳۱۰ به بعد از آن برای برگزاری محاکمهی مجرمان، اعدام یا سوزاندن آنها استفاده میشد. اگر مایل هستید بیشتر با شهر پاریس آشنا شوید میتوانید به مقاله جاهای دیدنی پاریس مراجعه فرمایید.
دانستن این موضوع تا این بخش از داستان کفایت میکند و بعد از آن باید به سال ۱۲۴۶ میلادی برویم که صنف تجار پاریسی، عضو ارشد انجمن محل را به عنوان نمایندهی خود در حضور شاه انتخاب کردند و اینگونه بود که اولین شهرداری در پاریس ایجاد شد. البته هیچ ساختمان شهرداری تا قبل از سال ۱۳۵۷ در شهر وجود نداشت؛ تا اینکه یکی از تاجران که از اعضای شورای شهر نیز بود، خانهای را در نزدیکی میدان گرِو خرید. این ساختمان ۲ طبقه، ۲ برج و چندین ردیف ستون داشت و ابتدا با نام «خانهی ستونها» (House of Pillars) شناخته میشد و از آن برای برگزاری جلسات شورای شهر استفاده میکردند.
مطالب مرتبط
مترو پاریس؛ بلیطی به تاریخ فرانسه اوت لت های پاریس با بهترین برندهای جهان همه چیز در مورد برج ایفل فرانسه، بانوی آهنین پاریسدر نهایت، پادشاه «فرانسوای اول» در سال ۱۵۵۳ میلادی تصمیم گرفت تا جداگانه مکانی که در شأن پاریس باشد را تأسیس کند و به ساختمان شهرداری اختصاص بدهد. بنابراین اولین تالار شهر را به سبک معماری رنسانس طراحی کردند و ساخت آن به طور کامل در سال ۱۶۲۸ به پایان رسید. آخرین اجرای اعدام در میدان گرِو در سال ۱۸۳۰ میلادی برگزار شد و سپس نام آن را به «میدان شهرداری» تغییر دادند. در دوران کُمون پاریس و سال ۱۸۷۱ میلادی، انجمنی انقلابی به مدت چند ماه در این مکان زندگی میکردند و وقتی شکست خود را علنی دیدند، ساختمان شهرداری و اسناد و مدارک مهم شهر را به آتش کشیدند. دولت کمی بعد از شکست دادن کمون پاریس، مسابقهای برای بازسازی این بنا برگزار کرد که «ادوارد دپرت» (Édouard Deperthes) و «تئودور بالو» (Théodore Ballu) پیشنهاد دادند از همان سبک قدیمی و اولیهاش برای نوسازی ساختمان استفاده کنند و مسابقه را بردند.
ساخت بنای جدید ساختمان شهرداری در سال ۱۸۷۳ میلادی شروع شد و ۹ سال بعد به پایان رسید و فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. برای دکور این بنا از ۱۰۸ مجسمه کمک گرفته شده که هر کدام، افراد مشهور پاریسی را به نمایش میگذارند. ۳۰ مجسمهی دیگر آن نیز شهرهای کشور فرانسه را نشان میدهند. ساعت برج مرکزی آن هم با مجسمههایی احاطه شده که نمادی از رود سن، شهر پاریس، تحصیلات و اشتغال هستند. نمای داخلی ساختمان نیز به طرز باشکوه و مجللی تزئین شده است که از این میان میتوان به راهپلهی بزرگ، سقفها و دیوارهای نقاشی شده، پنجرههای رنگی و چلچراغهای بیشمار آن اشاره کرد. «بارون اوسمان» (Baron Haussmann) طبق پروژهی نوسازی پاریس، وسعت میدان شهرداری، یعنی جایی که ساختمان شهرداری در آن واقع شده را گسترش داد و این میدان بزرگ از سال ۱۹۸۲ میلادی به پیادهروها اختصاص پیدا کرد که فاصلهی کمی تا رود سن و کلیسای نوتردام پاریس دارد.
{{totalCount}} دیدگاه