عجیب ترین پدیده های طبیعی جهان را کجا تماشا کنیم؟
- آرزو اعظمی
- 1397/5/29
- 1 دیدگاه
گاهی طبیعت، وجهه ی دیگری از خود را به نمایش می گذارد که باعث بهت انسان ها می شود. پدیده های عجیبی همچون گودال آبی بزرگ، شفق قطبی و کوه های رنگین کمان، تنها چند مورد از این موارد هستند که در ادامه بیشتر با آن ها آشنا می شوید.
پدیدههای طبیعی عجیب و باورنکردنی بسیاری از «آذرخش ابدی» گرفته تا «آینه آسمان» در جهان وجود دارد که مردم را در سراسر دنیا به حیرت وامیدارد. در ادامه لیستی تهیه کردهایم از این پدیدههای شگفتانگیز و جایی که میتوانید آنها را بیابید. اگر شما هم به دنبال سفری ماجراجویانه هستید و میخواهید این پدیدهها را از نزدیک ببینید، در این مقاله با ما همراه باشید.
دریاچه حباب های یخ زده، کانادا
دریاچهی مصنوعی «آبراهام» (Abraham Lake) در استان «آلبرتا» واقع شده و یکی از بزرگترین دریاچههای کشور کانادا به حساب میآید. به دلیل وجود پودر سنگ در آبهای این دریاچه، رنگ آبی آن در فصل تابستان به زیبایی میدرخشد و در فصل زمستان، گیاهانِ در حال پوسیدن از خودشان گاز متان منتشر میکنند و این گازها در بستر دریاچه یخ میزنند. این موضوع باعث به وجود آمدن حبابهای بزرگ یخی در سطح دریاچه میشود.
موج های زیست تابی، تایلند
زیست تابی، واکنشی است که منجر به تولید نور در بعضی از جانوران زنده همچون کرم شبتاب میشود و جلبکهای زیست تاب که آنها را فیتوپلانکتون مینامند، موجودات بسیار کوچکی از این نوع هستند که عامل اصلی در به وجود آمدن یکی از جالبترین پدیدههای طبیعی در جهان به حساب میآیند. این پدیده را گاهی با نام «ستارگان ساحل» میشناسند و اینکه چطور اتفاق میافتد، هنوز به طور کامل کشف نشده است؛ اما این موضوع باعث دلسرد شدن گردشگران از تماشای این تصویر مسحورکننده نمیشود. خوشبختانه جاهای بسیاری برای مشاهدهی پدیدهی «موجهای زیست تابی» (Bioluminescence Waves) در دنیا وجود دارد که از این میان میتوان تایلند، استرالیا، اندونزی، مالدیو و آمریکا را نام برد.
آذرخش ابدی، ونزوئلا
تخلیهی الکتریکی ابرها در اطراف «دریاچهی ماراکایبو» (Lake Maracaibo) در آمریکای جنوبی آنقدر بالا است که ابرهای طوفانزای بسیار بزرگی، 260 روز در سال در نزدیکی مدخل آن جمع میشوند و در هر دقیقه، صدها صاعقه را از خود تولید میکنند. این پدیده با نام «آذرخش کاتاتومبو» (Catatumbo lightning) یا همان «آذرخش ابدی» (Everlasting Lightning) شناخته میشود و طوفانهای آن از چندین مایل دورتر قابل مشاهده است. امروزه هنوز هم «فانوس دریایی ماراکایبو»، دریانوردان را از مسیر باریکی راهنمایی میکنند که بین این دریاچه و «خلیج ونزوئلا» وجود دارد.
آینه آسمان، بولیوی
«سالار دو اویونی» (Salar de Uyuni)، بزرگترین کویر نمک در دنیا به شمار میرود و سالانه، هزاران گردشگر مشتاق را به سمت خود جلب میکند که آمدهاند تا در هم آمیختن آسمان و زمین را تماشا کنند. از این ناحیه اینطور به نظر میرسد که آسمان، پایانی ندارد و این شاهکار بصری به دلیل انعکاسی است که بر روی پهنایی گسترده بازتاب پیدا میکند که جریانی یکنواخت و کاملاً صاف دارد. علاوه بر آن این کویر، جاذبههای دیگری همچون «گورستان قطارها» (Train Graveyard) را نیز در برمیگیرد و بهتر است در مسیر، سری هم به آن بزنید.
شفق قطبی، اسکاندیناوی
«شفق شمالی» یا همان «شفق قطبی» (Northern Lights)، بر اثر برخورد ذرات باردار خورشید با سطح زمین به وجود میآید و در مناطق جنوبیتری همچون انگلستان نیز اتفاق میافتد؛ اما بهترین تجربهی تماشای شفق قطبی را میتوانید در شمال کانادا و اسکاندیناوی به دست بیاورید که تأثیرات آن به راحتی قابل مشاهده است. البته نیمکرهی جنوبی نیز به نوبهی خود و به شکل دیگری شامل این نورهای شگفتانگیز در آسمانش میشود؛ اما تماشای آنها در بخشهای جنوبی دشوارتر است.
مطالب مرتبط
بهترین ایرلاین های دنیا در سال ۲۰۲۴ کدامند؟ جعبه سیاه هواپیما، شاهد خاموش و رازگشای حوادث هوایی ترمینال های فرودگاه مهرآباد، صفر تا صد امکانات و پروازهایخ های فیروزه ای، روسیه
«دریاچهی بایکال» (Lake Baikal) در روسیه، قدیمیترین دریاچهی آب شیرین در جهان است و زمستان هر سال به طور کامل یخ میبندد و تکههای شفاف و بزرگ یخ را به وجود میآورد که گاهی میتوان به وضوح داخل آنها را دید. نتیجهی کار، به وجود آمدن بیابان سفید رنگ عجیبی میشود که با تکه یخهای فیروزهای احاطه شده و اینطور به نظر میرسد که از دل فیلمی علمی–تخیلی بیرون آمده است.
کوه های رنگین کمان، چین
«کوههای رنگینکمان چین» (Rainbow Mountain China)، یکی از جالبترین مناطق دیدنی در چین است و بخشی از «ژئوپارک ملی ژانگی» (Zhangye National Geopark) به شمار میرود. تا مدتها کسی از وجود این مکان اطلاع نداشت؛ تا اینکه یک کارگردان چینی آن را در فیلمش نشان داد و گردشگرانِ سراسر دنیا که آماده بودند تا این منطقهی شگفتانگیز را با چشمان خود و از نزدیک ببینند، به این سمت راهی شدند.
گودال آبی بزرگ، بلیز
«گودال آبی بزرگ» (Great Blue Hole) در کشور بلیز و دریای کارائیب واقع شده و یکی از شگفتانگیزترین مکانها در کرهی زمین به حساب میآید. این گودال زیردریایی، ۱۲۴ متر عمق دارد و وسعت آن به ۳۰۰ متر میرسد و معمولاً یک روز تمام طول میکشد تا غواصان به طور کامل از آن دیدن کنند. گونههای مختلفی از موجودات دریایی را میتوان در این گودال پیدا کرد؛ اما این منطقه بیشتر به خاطر سنگهای استالاکتیت معروف است که صدها هزاران سال پیش تشکیل شدهاند.
آتشفشان آبی رنگ، اتیوپی
شاید باورش سخت باشد، اما «آتشفشان آبی رنگ» (Blue lava volcano) اتیوپی در «ناحیهی داناکیل» (Danakil Depression) واقع شده و کاملاً واقعی است و کشور اندونزی هم یک آتشفشان آبی همانند آن را در برمیگیرد که البته مسیر بسیار خطرناکتری را برای بازدید از آن باید طی کنید. دلیل آبی رنگ بودن این آتشفشان، واکنشی است که گدازهها در برخورد با گاز گوگرد دی اکسید از خود نشان میدهند. عکسهای بینظیری که از این جاذبهی تماشایی در اتیوپی در دست داریم را مدیون عکاس حرفهای فرانسوی، یعنی «اولیویه گرونوالد» (Olivier Grunewald) هستیم که هر بار در برخورد با این شعلههای سمی، جان خود را به خطر میاندازد.
{{totalCount}} دیدگاه