موزه بیزانس و مسیحیت در آتن
- آرزو اعظمی
- 1397/4/11
- 0 دیدگاه
موزهی بیزانس و مسیحیت در پایتخت کشور یونان، یعنی آتن واقع شده و قدرت امپراتوری روم شرقی و آثار به جا مانده از دوران بیزانس تا بعد از آن را به نمایش میگذارد.
«موزهی بیزانس و مسیحیت» (Byzantine and Christian Museum) در آتن، یکی از مهمترین موزههای مربوط به هنر بیزانسی در جهان است. این موزه حدود 25,000 آثار متنوع از نقاشی، جواهرات، سفال و سرامیک گرفته تا مجسمه، منسوجات متعلق به روحانیون کلیسا و موارد مربوط به معماری را دربرمیگیرد. این موزه در اوایل قرن 20 میلادی تأسیس شد تا آثار دوران امپراتوری بیزانس و پست بیزانس را جمعآوری و از آنها به خوبی محافظت کند و برای علاقهمندان به تاریخ و فرهنگ ملتها نیز این فرصت را به وجود بیاورد تا بتوانند از نزدیک به این مجموعهی بینظیر دسترسی داشته باشند. مجموعههای موزهی بیزانس و مسیحیت از زمان تأسیس خود، به مرور زمان گسترش یافته و در نهایت در سال 2010، توانستند آثار آن را طبق همان چیزی که در نظر داشتند، تکمیل کنند.
آثار گستردهی این مکان دیدنی در آتن، از قرن 3 تا 21 میلادی را پوشش میدهد که از مناطق مختلفی همچون تسالونیکی، صربستان، بلغارستان، جزیرهی «کرت» (Crete) و «میستراس» (Mystras) جمعآوری شدهاند که زمانی جزو محدودهی امپراتوری بیزانس یا همان روم شرقی به حساب میآمدند. ساختمان این موزه، با نام «ویلای ایلیسیا» (Villa Ilissia) شناخته میشود به ویلاهای منطقهی توسکانی در ایتالیا شباهت دارد. ساخت این بنا در سال 1848 به پایان رسید و مدتها، محل اقامت «دوشس سوفی» (Sophie de Marbois-Lebrun) بود و بعد از مرگ او، در اختیار دولت قرار گرفت. در واقع این بنا در سال 1948 و به سبک رنسانس توسکانی ساخته شده و در حیاطی زیبا و به دور از هیاهوی شهر واقع شده است و معماری آن، یکی از موارد کمیاب در آتن به شمار میرود.
مجموعهی این موزه، قدرت و نفوذ امپراتوری بیزانس یا همان روم شرقی را از طریق آثار به جا مانده از آن دوران به نمایش میگذارد. یکی از آثار نایاب مربوط به اولین نشانههای مسیحیت، موزاییک مریم مقدس است که به قرن 13 میلادی و قسطنطنیه تعلق دارد و در مجموع، فقط 40 مورد از آن در کل دنیا موجود میباشد. اما به طور کل میتوان آثار این موزه را به 2 گروه «دوران بیزانس» و «از بیزانس تا امروز» تقسیم کرد. با بازدید از بخش اول، در زمان به عقب برگردانده میشوید و به چشم میبینید که چطور ساختار سیاسی، مذهبی، اقتصادی و اجتماعی دوران باستان، از اواخر قرن دوم بعد از مسیح، شروع به تغییر کرد و وارد دوران بیزانس شد. یکی از اتفاقات مهم در این دوره توسط امپراتور «کنستانتین بزرگ» (Constantine the Great)، در سال 313 اتفاق افتاد که مسیحیت را مذهب رسمی روم اعلام کرد و در کنار آن به مذاهب دیگر آزادی داد. از حوادث مهم دیگر، انتقال پایتخت از شهر رم به قسطنطنیه در سال 330 بعد از مسیح بود که که تأثیر آن بر کشور را در این موزه میتوانید دنبال کنید. بخش دوم موزه، کارهای هنری قرن 15 تا 20 میلادی را شامل میشود و نشان میدهد که چگونه قلمروی امپراتوری روم شرقی به مرور کاهش پیدا کرد.
اگر به دنبال مکانی زیبا برای فرار از شلوغی و ریلکس کردن میگردید، این منطقه و کافهی نزدیک به موزه را مد نظر داشته باشید. باغهای موزهی بیزانس و مسیحیت، با گیاهان معطر و فوارهها احاطه شده و 3 نمایشگاه کوچک را دربرمیگیرد. «چاه سیسترن» (Well-Cistern)، به نحوهی آبرسانی به آتن از دوران باستان تا به امروز اختصاص داده شده و «بهشت» (Paradise)، برداشت مرسوم دوران بیزانس از بهشت و زندگی بعد از مرگ را به نمایش میگذارد. بخش «رودخانهی ایلیسوس» (River Ilissos) نیز به چگونگی توسعهی منظرهی اطراف این رودخانه از قدیم تا عهد جدید اختصاص دارد. باغ ملی، موزههای جنگ و منطقهی باستان شناسی «لوکیوم» (Lyceum) یا همان «لیسیون ارسطو» هم در نزدیکی این منطقه واقع شدهاند که موزهی بیزانس و مسیحیت، مدیریت مورد آخر را برعهده دارد.
{{totalCount}} دیدگاه