موزهی ویکتوریا و آلبرت لندن؛ بزرگترین موزه هنرهای تزئینی در جهان
- آرزو اعظمی
- 1397/3/30
- 0 دیدگاه
موزهی ویکتوریا و آلبرت، نام موزهی بزرگ و متنوعی در لندن است که آثار ارزشمندی همچون ببر تیپو، قالی اردبیل، تندیس داوود و غیره را به نمایش میگذارد.
اگر قصد سفر به انگلستان را دارید باید بدانید، «موزه ویکتوریا و آلبرت» (Victoria and Albert Museum) یکی از جاذبه های لندن، بزرگترین موزهی هنرهای تزئینی و دیزاین در جهان به حساب میآید و بیش از 4 و نیم میلیون اثر را در مجموعهی دائمی خود به نمایش میگذارد. موزه های لندن، رنج متنوعی دارند که در این میان، موزه بریتانیا با مرمرنماهای الگین و «موزهی هورنیمان» (Horniman Museum) با گراز دریاییاش معروف است و موزهی ویکتوریا و آلبرت نیز بیشتر با ببر تیپو شناخته میشود. این موزه در سال 1852 تأسیس شد؛ اما در سال 1909 به مکان امروزیاش، یعنی کنزینگتون جنوبی انتقال پیدا کرد و بعد از ملکه ویکتوریا و همسر او، شاهزاده آلبرت نامگذاری شده است. این موزه، آثار گوناگونی از سراسر جهان همچون اروپا، آفریقای شمالی، آسیا و آمریکای شمالی را دربرمیگیرد و از قالی اردبیل که قدیمیترین فرش جهان به شمار میرود نیز در این مکان نگهداری میشود. با توجه به تعداد بالای آثار موزه ویکتوریا و آلبرت، مطمئناً نمیتوانید از تمام آثار آن در یک روز دیدن کنید. بنابراین قصد داریم شما را در ادامه با مجموعههای مهم آن آشنا کنیم و اگر مایل بودید، میتوانید از تور راهنمای این موزه هم کمک بگیرید تا آثار معروف آن از زیر دستتان در نرود.
1. گالری های انگلیسی
«گالریهای انگلیسی» (British Galleries)، حدود 4,000 اثر متعلق به قرن 16 تا 20 میلادی را در 15 گالری به نمایش درمیآورد و خود به 3 بخش تقسیم میشود. «دوران تودور و استوارت»، آثار باروک و رنسانس را دربرمیگیرد. «دورهی جرج»، احیای گوتیک و تأثیر آسیا بر هنر آنها را شامل میشود. «دورهی ویکتوریا» هم احیای رنسانس و تأثیرات دیگر کشورها را به نمایش میگذارد.
2. گالری آسیا
«گالری آسیا» (Asian collections)، آثار متنوعی از جمله سلاح، سفال و غیره را از هند و چین و چندین کشور آسیایی دیگر دربرمیگیرد. معروفترین اثر این بخش، «ببر تیپو» (Tipu's Tiger) نام دارد که آن را در ابعاد واقعی و برای «تیپو سلطان» هندی ساختهاند. این وسیلهی مکانیکی، ببر درندهای را نشان میدهد که در حال حمله کردن به یک سرباز اروپایی است. داخل این دستگاه خودکار، قطعهای قرار دادهاند که وقتی آن را به کار میاندازند، دست سرباز بالا و پایین میشود و کمی بعد، صدای نالهی او نیز به گوش میرسد. مجموعهی هنر اسلامی این گالری نیز خنجر طلای میناکاری شدهی ایرانی و غلاف آن، جعبهی عاج فیل اسپانیایی و سبوی مصری متعلق به قرن 10 میلادی را شامل میشود.
3. سرامیک و شیشه
مجموعهی «سرامیک و شیشه» (Ceramics and Glass) در مقایسه با گالریهای مرتبط با خود، بزرگترین مجموعهی سرامیک در جهان به شمار میرود و بیش از 80,000 اثر از تمام قارهها را دربرمیگیرد. در این میان میتوان چینی مایسین را نام برد که بعضی از آنها را «فریدریش بزرگ» (Frederick the Great) طراحی کرده است. مجموعهی شیشههای رنگی انگلیس و اروپای این بخش نیز معروف است و از قرن 12 تا 16 میلادی را شامل میشود.
4. گالری های مجسمه
«گالریهای مجسمه» (Sculpture Galleries) و «معماری دربار» (Cast Courts)، صدها مجسمه و فریز (گچکاری برجسته) و ستونهای بلند را دربرمیگیرد و ابتدا با این هدف ساخته شد تا دانشجویان هنر که بودجهی کافی برای سفر کردن به جاهای دور را نداشتند، بتوانند از نمونههای آثار متنوع آن کمک بگیرند. این گالری از بیش از 22,000 اثر نگهداری میکند که به سال 400 تا 1914 میلادی تعلق دارند. نسخهی کپی تمام قد «تندیس داوود»، اثر میکلآنژ را مهمترین اثر این گالری به حساب میآورند.
5. گالری معماری
«گالری معماری» (Architecture Gallery)، جزو بخشهای نسبتاً جدید موزهی ویکتوریا و آلبرت به شمار میرود و تاریخچهی معماری را از طریق مدلهای کوچک، عکس و نقاشی به نمایش میگذارد. بیش از 700,000 عکس و 600,000 نقاشی از سراسر دنیا در این گالری وجود دارد که مهمترینِ آنها متعلق به معمار پرآوازهی انگلیسی، یعنی «کریستوفر رن» (Christopher Wren) هستند.
6. مد و منسوجات
گالری «مد و منسوجات» (Fashion and Textiles) این موزه، از لباسهای تاریخی دورهی رنسانس تا به امروز نگهداری میکند و یکی از بزرگترین مجموعهی منسوجات به حساب میآید. گلدوزیهای این گالری به دوران گوناگونی همچون قرون وسطی، عصر الیزابت و قرن 17 میلادی تعلق دارد و یک اتاق مخصوص را هم شامل میشود که میتوانید نمونههایی از تمام تکنیکهای پارچهبافی که تا به امروز شاهد آن بودهایم را تماشا کنید.
7. گالری جواهرات
«گالری جواهرات» (Jewelry Gallery)، بیش از 6000 اثر از دوران مصر باستان تا به امروز را شامل میشود. از معروفترین آنها میتوان به جواهرات «کارتیه» (Cartier) و «فابرژه» (Fabergé) اشاره کرد که جزو برندهای معروف به شمار میروند. علاوه بر آن میتوانید از الماسهای تزئینی لباسهایی دیدن کنید که برای شخصیتهای تاریخی همچون ملکهی فرانسه، «ماری آنتوانت» و امپراتریس روسیه، «کاترین کبیر» استفاده کرده بودهاند.
8. گالری مبلمان
«گالری مبلمان» (Furniture Gallery)، جدیدتر از سایر بخشهای این موزه است و طراحیهای افراد مشهوری همچون «آیلین گری» (Eileen Gray) و «فرانک لوید رایت» (Frank Lloyd Wright) را به نمایش میگذارد که معروفترین معمار تاریخ آمریکا به حساب میآید. بیشتر آثار این مجموعه به وسایل انگلیسی و طراحان قرن 18 تا 20 میلادی (همچون مکینتاش) اختصاص دارد، اما چندین مورد از اثاثیهی ارزشمند دوران قرون وسطی را نیز شامل میشود.
{{totalCount}} دیدگاه