فرودگاه آتاترک استانبول, بزرگترین فرودگاه ترکیه
- آرزو اعظمی
- 1397/1/19
- 2 دیدگاه
فرودگاه آتاترک یا آتاتورک استانبول، در حال حاضر بزرگ ترین فرودگاه کشور ترکیه به حساب می آید و عنوان پنجمین فرودگاه شلوغ در اروپا را یدک می کشد.
خرید بلیط هواپیما با بهترین قیمت
«فرودگاه آتاترک استانبول» (Istanbul Atatürk Airport)، فرودگاه بینالمللی اصلی بزرگترین شهر ترکیه، یعنی استانبول به شمار میرود و قطب اصلی خط هوایی «ترکیش ایرلاینز» محسوب میشود. تعداد مقاصد پروازها و جابهجایی مسافران، این فرودگاه را بزرگترین فرودگاه کشور ترکیه تبدیل کرده است. فرودگاه آتاترک توانسته بود عنوان سومین فرودگاه پر رفت و آمد در اروپا را به خود اختصاص دهد؛ اما بنا به دلایل امنیتی، این رتبه در سال ۲۰۱۷ به مقام پنجم سقوط پیدا کرد و فرودگاه هیترو در لندن، شارل دوگل در پاریس، فرودگاه فرانکفورت و اسخیپول در آمستردام از آن پیشی گرفتند.
از آن جایی که بخشی از استانبول در قارهی اروپا و بخشی دیگر در قارهی آسیا واقع شده، میتوان گفت که ۲ فرودگاه بینالمللی این شهر، تنها فرودگاههای بزرگی هستند که به ۲ قارهی مختلف تعلق دارند. «فرودگاه بینالمللی صبیحه گوکچن» (Sabiha Gökçen International Airport) در بخش آسیایی و فرودگاه آتاترک در بخش اروپایی آن قرار گرفته است. درواقع فرودگاه آتاترک در سال ۱۹۲۴ و در منطقهی «یشیل کوی» (Yeşilköy) تأسیس شد و به همین دلیل، ابتدا آن را با نام «فرودگاه یشیل کوی» میشناختند. اما نام این فرودگاه را در سال ۱۹۸۰ به افتخار اولین رئیس جمهور ترکیه، یعنی «مصطفی کمال آتاترک» تغییر دادند. البته با توجه به افزایش پروازهای این شهر، فرودگاه دیگری به نام «فرودگاه جدید استانبول» (Istanbul New Airport) در حال ساخت در بخش اروپایی استانبول میباشد که قرار است عنوان بزرگترین فرودگاه جهان را به خودش اختصاص دهد و احتمالاً تا آخر سال ۲۰۱۸ به بهرهوری میرسد.
ترمینال ها
فرودگاه آتاترک استانبول، ۲ ترمینال مسافربری اصلی دارد که به هم متصل هستند. «ترمینال داخلی» (Domestic Terminal) آن، ترمینال قدیمی و کوچک این فرودگاه به شمار میرود و به پروازهای شهرهای داخلی کشور ترکیه اختصاص دارد. باجههای چک-این و گیتهای خروجی آن در طبقهی دوم و سیستم حمل و نقل چمدان نیز در طبقهی همکف قرار گرفته است. از «ترمینال بینالمللی» (International Terminal) این فرودگاه در سال ۲۰۰۰ بهرهوری شد که هواپیماهای بزرگی همچون «بوئینگ ۷۷۷-۳۰۰ ای آر» (Boeing 777-300ER) میتوانند به راحتی در آن فرود بیایند. این ترمینال شامل یک سالن اصلی میشود و باجههای چک-این، مغازهها و رستورانها در این سالن قرار گرفتهاند که ۲۴ ساعته آمادهی خدمترسانی به مسافران این فرودگاه شلوغ میباشند. بخش پروازهای خروجی، ۲۷ گیت و بخش پروازهای ورودی این ترمینال، ۱۱ سیستم حمل و نقل چمدان را دربرمیگیرد. علاوه بر آن، یک ترمینال دیگر را نیز مخصوص هوانوردی عمومی ایجاده کردهاند و یک ترمینال باری را هم به محمولههای رادیواکتیو و بارهای یخچالی فاسد شدنی اختصاص دادهاند.
دسترسی به مرکز شهر
فرودگاه آتاترک تا مرکز شهر استانبول حدودا ۲۰ کیلومتر فاصله دارد. برای دسترسی به نقاط مختلف شهر میتوانید از خط متروی استانبول، تاکسی و اتوبوسهای فرودگاه استفاده کنید. مدیریت سرویسهای شاتل آن را «هاواتاش» (Havataş) برعهده دارد که یکی از کمپانیهای اصلی حمل و نقل زمینی در ترکیه به حساب میآید. این اتوبوسها به سمت مناطق گوناگونی در شهر از جمله «میدان تقسیم» (Taksim Square) و «باقرکوی» (Bakırköy) حرکت میکنند.
{{totalCount}} دیدگاه