مقبره محمد پنجم در شهر رباط
- صبا صفری
- 1396/12/2
- 0 دیدگاه
مقبره محمد پنجم روبهروی برج حسن، یکی از جاذبههای دیدنی شهر رباط در مراکش است که باید از آن دیدن کنید.
سفر به شهر رباط در تور ۸ روزه مراکش
«مقبره محمد پنجم» (Mausoleum of Mohammed V) علاوه بر اینکه یکی از بهترین نمونههای باقیمانده از سبک معماری «خاندان العلويين» به شمار میرود، آرامگاه ابدی سه تن از اعضای خانواده سلطنتی نیز محسوب میشود. بازدیدکنندگان و مردم محلی میتوانند در اینجا به رهبرانی که زیر خاک آرام گرفتهاند ادای احترام کرده و از زیبایی پر جزئیات طراحی مقبره شگفت زده شوند. این بنا هم یک آرامگاه و هم یک مسجد را در خود جای داده و مقبره محمد پنجم یکی از معدود اماکن مقدسی است که عموم مردم، حتی غیر مسلمانان میتوانند از آن دیدن کنند.
«شاه حسن دوم» در سال ۱۹۶۲ دستور ساخت مقبره محمد پنجم را که پدر او بود صادر کرد. ساخت این بنا در سال ۱۹۷۱ میلادی به پایان رسید. سلطان محمد پنجم در دو دوره بر مراکش حکمرانی کرد که بار اول از سال ۱۹۲۷ تا ۱۹۵۳ و بار دوم از سال ۱۹۵۷ تا ۱۹۶۱ بود. او به خاطر تلاشهایی که در جنگ استقلال طلبی مراکش کرد، در بین مردم گرامی بود و هر دو پسرش یعنی شاه حسن دوم و «شاهزاده عبدالله» هر دو بعد از مرگ در کنار او آرمیدند. ساخت و اتمام این مقبره حاصل تلاش سخت بیش از چهارصد مرد است. امروزه از این مقبره به عنوان یک شاهکار معماری و تاریخی یاد میشود.
مقبره محمد پنجم در «میدان یعقوب المنصور» واقع شده و روبهروی «برج حسن» قرار دارد. این سازه نیز از دیگر ساختمانهایی به شمار میرود که به دستور شاه حسن دوم ساخته شد و با دیوارهای سفیدش به راحتی قابل شناسایی است، زیرا یک بلوک گرانیتی زیبا با یک سنگ قبر، آرامگاه این شاه بزرگ را مشخص میکنند. درهای کشویی و سقفی که بالای سرتان قرار دارد به زیبایی حکاکی شده و نقشهای خیره کنندهای در آنها به چشم میخورد. لوسترهایی تماشایی اتاق را روشن کرده و فرشهای قرمز روی پلکان و پرچمها حال و هوای باشکوهی دارند. در سرتاسر مقبره، تکنیکهای سنتی هنری ترکیب شده با سلیقه طراحی مدرن را خواهید دید. این بنا را معماری ویتنامی طراحی کرد.
همانطور که در بسیاری از بناهای مراکشی میبینید، مواد و مصالح به کار رفته در مقبره نیز بیشتر از منابع محلی تهیه شده و شامل مرمر و گرانیت با سقفی از چوب حکاکی شدهی سدر مراکشی میشود. مرمر صیقلی کفپوش با درهای کشویی که موتیفهای بومی زیبایی دارد هماهنگی خاصی ایجاد میکند. به طور کل طراحی داخلی مقبره با حکاکیهای حیرتانگیز و تزئینات پیچیده، تکنیکهای بیرقیب معماری و طراحی داخلی مراکشی را به نمایش میگذارد.
مقبره طی روز به روی بازدیدکنندگان باز بوده و طی روزهای مقدس و جمعهها بسیار شلوغ میشود. در روز جمعه برای نماز ظهر از ساعت ۱۲ الی ۲ بعد از ظهر مقبره را میبندند. این مکان برای مردم مراکش ارزش زیادی داشته و از بازدیدکنندگان نیز انتظار میرود با آن به احترام برخورد کنند. توصیه میکنیم برای بازدید از مقبره لباس مناسب و پوشیده به تن کنید و حداقل زانوها و شانههایتان را بپوشانید. نگهبانهای مقبره خوشحال میشوند که با گردشگران عکس بگیرند، اما پیشنهاد میکنیم از قبل از آنان اجازه بگیرید.
{{totalCount}} دیدگاه