چرا عکس گرفتن در شب از برج ایفل غیر قانونی است؟
- نیلوفر عباسیان
- 1397/9/22
- 0 دیدگاه
برج ایفل به قدری مشهور است که آن را نه تنها سمبل شهر پاریس، بلکه نماد کل فرانسه می توان دانست.
شکوه و ابهت برج ایفل هیچوقت فروکش نمیکند به خصوص وقتی که بیست هزار چراغ آن در شب روشن میشود و نگاهها را به خود خیره میکند. اما آیا میدانستید عکسبرداری از این جاذبه فرانسه در شب ممنوع است؟ اگر قرار است با تور فرانسه به پاریس بروید، حتما این مقاله را بخوانید.
ایفل در یادبود صدمین سالگرد انقلاب فرانسه در سال ۱۸۸۹ توسط «گوستاو ایفل» بنا شد و هنوز هم هر سال بیش از ۶/۹ میلیون بازدیدکننده از سراسر جهان را به خود جذب میکند که برای تماشا و گرفتن عکس یادگاری در کنار آن، به این مکان میآیند. عکسهای بیشماری از این برج در کتابهای راهنما، مطالب آنلاین و تصاویر جذاب و نفسگیر به چشم میخورند. آنچه که احتمالاً تا به حال متوجه آن نشدهاید، این است که هیچ عکس و ویدئویی از برج ایفل وجود ندارد که در شب گرفته شده باشد چرا که این کار ممنوعیت قانونی دارد.
مطالب مرتبط
مترو پاریس؛ بلیطی به تاریخ فرانسه اوت لت های پاریس با بهترین برندهای جهان کشف بهترین رستوران های پاریس برای هر ذائقهاین ممنوعیت به قانون کپیرایت فرانسه بازمیگردد که به سازندهی اصلی هر چیزی حق اختصاصی فروش و اشتراکگذاری آن را میبخشد؛ نه تنها تا زمانیکه فرد در قید حیات است، بلکه تا سالها پس از فوت او. به دلیل اهمیت رعایت کپیرایت در این کشور، بناها هم همانند آثار هنری موزهها دستهبندی میشوند و در مورد آنها سختگیریهایی اعمال میشود. در اتحادیه اروپا قانون کپیرایت ۷۰ سال پس از فوت شخصِ سازنده رعایت میشود. در بعضی از کشورها مانند پاکستان سختگیری کمتری وجود دارد و تا ۵۰ سال قانون مربوطه ادامه دارد. از دیگر سو، در برخی دیگر از کشورها این زمان طولانیتر است مثلاً در جامائیکا این عدد به ۹۵ سال افزایش یافته است. در مورد برج ایفل سازندهی آن یعنی آقای گوستاو ایفل که حق کپیرایت به او تعلق داشت در سال ۱۹۲۳ از دنیا رفت و تا ۷۰ سال پس از آن یعنی سال ۱۹۹۳ این قانون رعایت شد. پس از آن شبیهسازی و طراحی برج در حیطهی عمومی قرار گرفت.
اما یک مسألهی دیگر در مورد برج ایفل وجود دارد که موضوع را بغرنج کرده است؛ چراغهای برج را «پیر بیدو» (Pierre Bideau) در سال ۱۹۸۵ نصب کرد و بدین ترتیب هر عکس و فیلمی که این بنا را در زمانیکه چراغهای آن روشن است، به تصویر بکشد -که طبیعتاً این اتفاق در شب رخ میدهد- نقض قانون کپی رایت محسوب میشود. هر چیزی که در شبکههای اجتماعی منتشر شود مصداق اشتراکگذاری میدانند. اما از سال ۲۰۱۶ گردشگران این اجازه را پیدا کردهاند که از بناهای مشمول حق کپیرایت، عکس و فیلم برای استفادهی شخصی تهیه کنند ولی به شرطی که با منفعت تجاری همراه نباشد.
{{totalCount}} دیدگاه