استادیوم پاناتنائیک آتن، محل برگزاری اولین مسابقات مدرن المپیک
- صبا صفری
- 1396/11/5
- 0 دیدگاه
استادیوم پاناتنائیک، این ورزشگاه تاریخی و قدیمی، از دیگر جاذبه های معروف آتن به شمار میرود که به هیچ وجه نباید در لیست دیدنیهای سفر شما به یونان از قلم بیفتد.
سفر به آتن، مهد فلسفه و تمدن در تور ۵ روزه یونان
استادیوم «پاناتنائیک» (Panathenaic) از مرمر ساخته شده و در نزدیکی کوه «پِندِلی» (Pendeli) قرار دارد. این سازه مرمری، تنها نمونه عالی نوع خود در جهان محسوب میشود. استادیوم پاناتنائیک را به «کالی مارمارو» (Kallimarmaro) یا «ساخته شده از مرمر زیبا» هم میشناسند. میتوانید این بنا را در پایین محله مسکونی «مِتس» (Mets) پیدا کنید. باغ ملی هم در طرف دیگر قرار دارد. امروزه این مجموعه چند منظوره برای ورزش و همچنین مراسم حمل مشعل المپیک که هر چهار سال یک بار برگزار میشود، مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه میتوانید بیشتر با این یادگار قدیمی یونان باستان آشنا شوید.
استادیوم باستانیای که «کالی مارمارو» امروزه در جای آن قرار دارد، محل برگزاری رقابتهای ورزشی مردانه در جشنهای «پاناتِنایا» (Panathenaia) بود که از بزرگترین مراسمهای بزمی دوران آتن باستان به شمار میآید. این سازه را حوالی سال ۳۳۰ قبل از میلاد، به دستور یک سخنور آتنی، «لیکورگوس» (Lykourgos) ساختند. استادیوم پاناتنائیک، به شکل متوازیالاضلاع بود که در یک ضلع آن در ورودی و سه ضلع دیگر جایگاه تماشاچیان قرار داشت.
بعدها در زمان رومیها، «هرودِس آتیکوس» (Herodes Atticus) برای نوسازی استادیوم کمکهایی کرد و برخی از قسمتها مورد بازسازی قرار گرفتند که شامل تغییر شکل مجموعه به صورت نعل اسبی و اضافه کردن سازهای در قسمت ورودی میشد. بعد از رواج مسیحیت، این استادیوم به طور جدی متروک ماند. در قرن نوزدهم بود که این سازه دوباره به خاطر زنده کردن سنت بازیهای المپیک توسط «اوانجلیس زاپاس» (Evangelis Zappas)، از مهمترین خیرین یونان، دوباره جان گرفت. در آن زمان وی اقدام به احیای مجدد این سنت کرده بود و در سال ۱۸۷۰ و ۱۸۷۵ میلادی، المپیادهای «زاپِئیون» (Zappeion) برگزار شد.
بعد از نوسازی استادیوم از طریق حمایت مالی تاجری یونانی به نام «جورج آوروف» (George Averoff)، اولین بازیهای مدرن المپیک برگزار شدند و موفقیت زیادی هم کسب کردند. امروزه از استادیوم برای اهداف گوناگونی استفاده میشود و حتی یک رکورد هم از آن خود کرده است. به عنوان میزبان باشگاه بسکتبال AEK در دهه ۱۹۶۰، این تیم توانست «اِسلاویا» از پراگ را در بازی فینال جلوی ۸۰,۰۰۰ تماشاچی شکست دهد. واضح است که این تعداد جمعیت برای تماشای بازی بسکتبال در تاریخ سابقه ندارد. این استادیوم سال ۲۰۰۴ میزبان بازیهای المپیک و رویدادهای ورزشی دیگر هم بوده است. ستارههای ملی و بینالمللی موسیقی مانند «تینا ترنر» (Tina Turner)، «باب دیلن» (Bob Dylan) یا «دِپِچ مود» (Depeche Mode) هم در این استادیوم اجرا داشتهاند.
{{totalCount}} دیدگاه