سوسه، شهری با سواحل زیبا و بافت قدیمی
- آرزو اعظمی
- 1396/11/4
- 0 دیدگاه
سوسه، یکی از شهرهای معروف و از جاذبه های کشور تونس است که با توجه به جاذبه های دیدنی متنوع تاریخی، تفریحی و فرهنگی اش، مکان مناسبی برای گذراندن تعطیلات به حساب می آید.
شهر «سوسه» (sousse) در تونس، توانسته از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و تفریحیاش ترکیب جالبی به وجود بیاورد تا برای هر سلیقهای در این شهر، کاری برای انجام دادن وجود داشته باشد. برای مثال، هتلهای لوکس زیادی در اطراف «بندر قنطاوی» قرار دارند که محل تفریح علاقهمندان به ساحل و آفتاب گرفتن است. همچنین اگر از دوستداران تفریحات فرهنگی باشید، میتوانید به مدینهی سوسه بروید و کل روزتان را آنجا بگذرانید.
۱. مدینه
«مدینه» (Medina) یا همان «شهر قدیمی سوسه»، یکی از پربازدیدترین مناطق سوسه است که معماری عربی در تونس را به خوبی به نمایش میگذارد. میتوان گفت که مدینه بعد از گذشت چندین قرن، هنوز هم بافت قدیمی خودش را حفظ کرده و تغییر چندانی نداشته است. دیوارهای دو طرف کوچههای باریک آن که قدمتشان به سال ۸۵۹ برمیگردد، از سنگ ماموت دورهی رومیها ساخته شده و تا ۲ کیلومتر کشیده شدهاند و خانهها با فاصلهای کم از هم قرار گرفتهاند. این ناحیه قبلاً ۶ دروازه داشته، اما فقط ۲ تای آن سالم ماندهاند. علاوه بر آن میتوانید به قسمت «سوق» یا همان بازار آن بروید که پر از مغازههای متنوع است و طرفداران زیادی دارد.
۲. مسجد بزرگ سوسه
«مسجد بزرگ سوسه» (Sousse Great Mosque)، در سال ۸۵۱ ساخته شده و ظاهری شبیه یک سنگر دارد. گفته میشود که طراحی این مسجد از «مسجد عقبه» (Sidi Oqba Mosque) در شهر «قیروان» الگوبرداری شده است. مسجد بزرگ، دو برج دفاعی داشته که چندین قرن پیش از آن برای محافظت از بندر استفاده میشده و بعدها، گنبدهای منارهها را به آن اضافه کردهاند. ویژگی عجیب این مسجد، راه پلهی حیاطش است که به منارهها راه پیدا میکند. دیوارهای دندانهدار و کنگره مانند آن، از سه طرف با ستونهای بلندی احاطه شده است که با گچکاریهای برجسته و خط کوفی تزئین شده که به دلیل شباهتشان به نعل اسب، در معماری به آنها طاق نعل اسبی میگویند. بعضی از قسمتهای این مسجد، از جمله سالن عبادتش را در قرن ۱۰ هجری گسترش دادند تا کاربریاش افزایش پیدا کند.
۳. رباط
سنگر «رباط» (Ribat) در شمال غربی مسجد بزرگ قرار گرفته و برج آن، بنای اصلی شهر به شمار میرود. رباط فقط یکی از آن ۸۰۰ سنگری است که توسط سلسلهی «اغلبیان» یا همان «اغالبه» (Aghlabid) ساخته شده بود که متأسفانه امروزه، تعداد کمی از این استحکامات پا بر جا ماندهاند. دیوارهای محکم این سنگر، از نیروهای داخلش در مقابل حملات دشمن محافظت میکرده و بعضی از محققان بر این باورند که نوع آرایش نظامی جنگجویان مسلمان آن، بعدها الگویی برای شوالیههای مسیحی شده است.
۴. قصبه
«قصبه» (Kasbah)، یکی از بزرگترین آثار تاریخی سوسه بوده که در سال ۸۵۹ ساخته شده است. بعد از اتمام ساختش، نقش نظامی سنگر رباط به این قلعه انتقال داده شد. برج ۳۰ متری قصبه، یکی از قدیمیترین برجها در آفریقای شمالی به حساب میآید که هنوز هم پا بر جا است. این برج، «خلف الفتی» (Khalaf al Fata tower) نام دارد که اسم سازندهاش بوده و میتوانید از بالای این برج، به چشمانداز زیبای مدینه دسترسی داشته باشید.
۵. موزه باستان شناسی سوسه
«موزهی باستان شناسی سوسه» (Sousse Archaeological Museum) از مجموعهی بزرگی از عتیقههای این کشور نگهداری میکند و بعد از «موزهی باردو» در شهر تونس، مقام دوم را دارد. نمایشگاههای اصلی آن، شامل آثار مربوط به دوران روم باستان، مسیحیت و جنگهای فنیقی میشوند. پیشنهاد میکنیم چندین ساعت را به بازدید از این موزه، خصوصاً اتاقهای شمارهی ۲ و ۳ اختصاص دهید که نقاشیهای موزاییک آنها بسیار تماشایی است. بعد از آن به اتاق شمارهی ۹ بروید و از نقاشی موزاییک معروف «فصلها و ماهها» دیدن کنید که در «آمفی تئاتر الجم» پیدا شده بود.
۶. منطقه سوق
به بازارهای عربی «سوق» (Souk) گفته میشود. یکی از معروفترین بازارهای سوسه را میتوانید در مدینه پیدا کنید که اجناسی مثل کارهای چوب یا فلز را به فروش میرسانند. کوچههای باریک مدینه، از مسجد بزرگ نیز عبور میکنند و میتوانید علاوه بر قدم زدن و خریدن سوغاتیهای تونس، توقفی هم در این مسجد داشته باشید و از معماری آن لذت ببرید.
۷. زاویه زکاک
«زاویه زکاک» (Zaouia Zakkak) متعلق به قرن ۱۷ است و طراحی منارهی ۸ ضلعی آن، شما را به یاد معماری دورهی رنسانس میاندازد. این بنا به مجتمعی شباهت دارد که یک مسجد، مدرسه و آرامگاه در آن قرار گرفتهاند. علاوه بر آن، این بنا یکی از بهترین نمونههای معماری دورهی عثمانیها در این شهر به حساب میآید. متأسفانه افراد غیر مسلمان، اجازهی ورود به آن و مشاهدهی معماری زیبایش را از نزدیک ندارند.
۸. بندر قنطاوی
اگر از علاقهمندان به تفریحات ساحلی هستید، بهتر است «بندر قنطاوی» (Port el Kantaoui) را در صدر لیست بازدیدهایتان قرار بدهید. فعالیت بندر قنطاوی از سال ۱۹۷۹ میلادی شروع شد و گفته میشود که معماری «موریش» (Moorish) آن، از روستای آبی و سفید «سیدی بوسعید» در شهر تونس الگوبرداری شده است. این بندر، بیش از ۳۰۰ جایگاه لنگراندازی دارد و امکانات ورزشی، رستورانها، کافهها، مراکز خرید و هتلهای لوکس زیادی در اطرافش پراکنده شدهاند.
۹. موزه دارالصید
«موزهی دارالصید» (Dar Essid Museum)، در مدینهی سوسه قرار دارد و محل زندگی یک اشرافزاده بوده است. این موزهی کوچک و شخصی، نحوهی زندگی طبقات بالا در قرن ۱۹ را به نمایش میگذارد. دکور درب ورودی این خانهی قدیمی، اولین چیزی است که توجه رهگذران را به سمت خودش جلب کرده و آنها را از طبقهی اجتماعی مالکش مطلع میسازد. وارد که میشوید، ابتدا اتاق انتظار قرار گرفته که مخصوص ملاقات با غریبهها میباشد. بعد از آن به حیاط میرسید که دور تا دورش، اتاقهای اعضای خانواده قرار گرفتهاند. تجملگرایی را میتوانید در نمای کاشیکاری شدهی «اندلسی» و لوازم عتیقهی داخل خانه مشاهده کنید. در طبقهی بالا نیز میتوانید از کافهی خوشمنظره و بخش مربوط به خدمتکاران دیدن کنید.
۱۰. سردابه های سوسه
«سردابههای سوسه» (catacombs of Sousse)، نام یک منطقهی باستانشناسی در این شهر است که در سال ۱۸۸۸ کشف شده بود. راههای زیرزمینی پیچ در پیچ و اتاقکهای این سردابه، بین قرن دوم تا چهارم و از سنگهای نرم همین ناحیه ساخته شدهاند. این ناحیه در دورهی ابتدای مسیحیت، گورستانی بوده که بیش از ۱۵ هزار نفر در آن به خاک سپرده شدهاند. البته در آن زمان، قبرها را به صورت چند طبقه داخل دیوار میکندند و بیرونشان یک چراغ نفتی قرار میدادند. آثاری که بعد از حفاری این منطقه پیدا شده را به موزهی باستانشناسی سوسه فرستادهاند تا به بهترین شکل از آنها محافظت شود.
{{totalCount}} دیدگاه