دیدنی های لارناکا را از دست ندهید
- صبا صفری
- 1396/4/14
- 0 دیدگاه
شهر لارناکا که از جاذبه های قبرس به شمار می رود با مناظری افسونگر از دریای مدیترانه و بناهای تاریخی متعدد، یکی از مقاصد گردشگری جذاب است که گردشگران غرق آرامش نسیم های دلپذیر دریایی آن می شوند.
لارناکا یکی از بهترین مقاصد مدیترانهای کنار دریا در قبرس است. در پشت ساحل اینجا خیابانی با درختان نخل وجود دارد و اگر کمی به داخل شهر قدم بگذارید، با خانههای فشرده شهر قدیمی روبهرو شده که کلیسای «لازاروس مقدس» (St. Lazarus) را در خود جای میدهد. همچنین یک محله ترکی نیز در قسمت قدیمی پیدا میکنید که برخی از معروفترین سرامیستهای لارناکا در آن مغازه دارند. این شهر مکانی آرام بوده و فضای سرزندهاش آن را از مراکز شلوغتری چون «پافوس» (Paphos) یا «لیماسول» (Limassol) متمایز میکند.
فهرست جاهای دیدنی لارناکا
- کلیسای لازاروس
- موزه باستان شناسی پیِریدِس
- مسجد هَلا سلطان
- موزه باستان شناسی
- دژ لارناکا
- کانال آب کامارِس
- محله ترکی
- سواحل لارناکا
- صومعه استاورُوونی
۱. کلیسای لازاروس
بعد از آن که لازاروس مقدس از مرگ برخاست، به مدت ۳۰ سال در لارناکا زندگی کرد و به عنوان اسقف شهر انتخاب شد. وقتی او بالاخره دوباره به کام مرگ کشیده شد، وی را در همین جا دفن کردند که امروزه کلیسایی به نامش میبینید. این کلیسا در قرن ۹ توسط امپراطور «لئوی ششم» ساخته شد و در قرن ۱۷ به صورتی امانت دارانه دوباره مورد بازسازی قرار گرفت. برای بررسی حکاکی روی چوب دوران باروک منطقه میتوانید تمثالهای تزئینی کلیسا را تماشا کنید.
کلیسای لازاروس ۴ گنبد در بالای راهروی اصلی دارد و سقف آن توسط ۴ سری ستونهای دوتایی حمایت میشود. سکوی خطابه در یکی از این ستونها قرار گرفته و با طلا تزئین شده است. در ستونی دیگر تمثالی نقرهای از سال ۱۶۵۹ دیده میشود. علاوه بر این نقاشیهایی از مریم مقدس و کودک و همچنین جرج مقدس و اژدها نیز وجود دارد. پلکانی که به سمت پایین میرود شما را به مقبره لازاروس میرساند. در آن طرف حیاط کلیسا موزه بیزانس با مجموعهای از تمثالهای مذهبی و عتیقهجات قرار گرفته است.
۲. موزه باستان شناسی پیِریدِس
این موزه هیجان انگیز در یک عمارت قرن هجدهمی بازسازی شده قرار داشته و نمایشگاهی خصوصی و قابل توجه از عتیقههای قبرس که توسط «دیمیتریوس پیریدس» (Demetrios Pierides) جمع آوری شدهاند را در خود دارد. این فرد یک دانشمند و باستان شناس قبرسی بود. موزه نامبرده در سال ۱۸۳۹ تأسیس شد و ۲۵۰۰ مورد از دوران نئولیتیک تا قرون وسطی را به نمایش میگذارد.
در اتاق اول، سفالینههای دوران نئولیتیک و تمثال الههها در کنار کاسههایی که برای مراسم مذهبی استفاده میشدند را میتوانید ببینید. اتاق شماره ۲ سفالینههایی با تصویر پرندگان و ماهی و تندیسهای کوچکی که برای مصارف مذهبی ساخته میشدند را به نمایش میگذارد. اتاق ۳ حاوی کوزههایی از محوطه باستانی «ماریون» (Marion)، گلدانهای مرمری و یک ماسک بر روی دیوار است. در اتاق ۴ نیز سفالینههایی از قرون وسطی و مجموعهای لیوان و کمی جواهرآلات به نمایش گذاشته شدهاند.
۳. مسجد هَلا سلطان
این مسجد زیبا و دیدنی در ضلع غربی دریاچه نمک لارناکا، در ۳ کیلومتری غرب مرکز شهر قرار دارد. این بنا را به افتخار دایه حضرت محمد (ص) ساختند که گفته میشود بعد از افتادن از روی الاغش فوت کرد. مسجد را در سال ۶۴۵ میلادی بر روی مقبره وی بنا نمودند، اما ساختمانی که امروزه شاهدش هستیم در سال ۱۸۱۶ توسط عثمانیها شکل گرفت. دریاچه نمک لارناکا یک محیط طبیعی و حفاظت شده است که در بهار دسته فلامینگوها و اردکها به سمت آن سرازیر میشوند. طی تابستان آب دریاچه کاملاً تبخیر شده و لایهای سفید از نمک بر جای میماند. دور این دریاچه مسیری برای پیاده روی وجود دارد که شما را به مسجد میرساند.
۴. موزه باستان شناسی
موزه باستان شناسی لارناکا محل نگهداری یافتههایی از کل منطقه، از دوران نئولیتیک تا عصر رومیها است. اولین اتاق، مجسمههایی از نیم تنه زنان و غیره را به نمایش گذاشته و اتاق بعدی محل نگهداری مجموعه سفالینههای یافت شده از حفاریهای لارناکا و «لیوادیا» (Livadia) دهکدهای در شرق این شهر است. در ادامه با برخی زیورآلات برنزی، گلی و شیشهای نیز روبهرو میشوید.
۵. دژ لارناکا
درست در کنار خیابان ساحلی لارناکا، این دژ عثمانی را میبینید که در سال ۱۶۲۵ ساخته شد و به عنوان اولین خط دفاعی شهر آن را استفاده میکردند. این دژ بر روی بقایای یک دژ قرون وسطایی ساخته شد. در زمان استعمار انگلیس این مکان به یک زندان بدل گردید. امروزه میتوانید موزه کوچک قرون وسطی را در این بنا تماشا کنید که مجموعهای کوچک از سلاحها را به نمایش میگذارد. با بالا رفتن از باروها مناظری شگفت انگیز از دریای مدیترانه انتظار شما را میکشد.
۶. کانال آب کامارِس
این کانال در سال ۱۷۴۶ در حومه شهر ساخته شد تا بتواند آب مصرفی لارناکا را تأمین کند و تا دهه ۱۹۳۰ هم در این کار موفق بود. زمانی این کانال یک مهندسی پیچیده محسوب میشد که از تونلهایی برای رساندن آب به شهر استفاده میکرد. این سازه کاربردی در دوران حاکمان عثمانی و به سبک رایج رومی ساخته شد. امروزه ۳۳ طاق باقیمانده آن در زمینهای سبز اطراف بسیار زیبا و دیدنی هستند.
۷. محله ترکی
یکی از جذابترین مناطق لارناکا برای گشت و گذار، محله ترکی است که آن را «اسکالا» (Skala) نیز مینامند و از دژ لارناکا آغاز شده و به سمت جنوب امتداد مییابد. این منطقه بعد از رهایی از چنگ ترکها برای مدتی طولانی رها شد و تنها در دهه اخیر پروژههای جدی بازسازی و احیا را بر روی آن اجرا کردهاند. جامعه صنعتگران و هنرمندان لارناکا شروع به نقل مکان کرده و کارگاههای خود را به اسکالا آوردهاند.
۸. سواحل لارناکا
سواحل لارناکا از ماه می تا سپتامبر با جمعیت مردم محلی و گردشگرانی که به سمتش سرازیر میشوند پر میشود. ساحل «فینیکودِس» (Finikoudes) در طول خیابان اصلی کشیده شده ولی بر خلاف موقعیت خوبش در فصل اوج شلوغی طرفداران کمتری دارد. ساحل «مکنزی» (Mackenzie) بسیار زیباتر بوده و بزرگتر از مورد قبلی است.
۹. صومعه استاورُوونی
صومعه «استاوروونی» (Stavrovouni) در غرب لارناکا قرار داشته و سقفی کنگره دار دارد. این صومعه در سال ۳۲۷ توسط همسر امپراطور، «هلنا» ساخته شد. در آن زمان مارهای سمی به شهر حمله کرده بودند و مسیحیهای منطقه باور داشتند که صلیب مقدسی که توسط راهبها در اینجا نصب شده مارها و طاعون را از شهر دور میکند. در قرن ۱۵ صومعه توسط اعراب به آتش کشیده شد و بنای امروزی را در قرن ۱۹ ساختند.
پرسشهای متداول
{{totalCount}} دیدگاه