سرگذشت کلیسای نوتردام مونترال

الی کاک اشکیانی
  • الی کاک اشکیانی
  • 1396/3/13
  • 0 دیدگاه
{{selectedRate}}

عبادتگاه کوچک اولیه نوتردام که وقف مریم مقدس شده است، اولین بار توسط انجمن عیسی راه اندازی شد. داستان های زیادی در ارتباط با کلیسا شدن این عبادتگاه وجود دارد.

فهرست مطالب

    بنر تورهای نوروزی

    در سال ۱۶۵۷ کشیش‌های کلیسای «سن سولپیس» مسئولیت تبدیل عبادتگاه نوتردام به کلیسا را به عهده گرفتند. «فرانسوا دالیه دو‌کاسن» از اعضای کلیسای سن سولپیس، معمار این مکان دیدنی در مونترال بود. ساخت این بنا به سبک معماری باروک (سبک قرن ۱۷ و ۱۸) بین سال‌های ۱۶۷۲ تا ۱۶۸۳ به طول انجامید. در سال ۱۸۰۰ به خاطر کوچک بودن کلیسای نوتردام، «فبریک» (Fabrique) تصمیم گرفت کلیسایی که ما امروز می‌شناسیم را بسازد. برای طراحی کلیسای جدید، شورای ساخت و ساز، معمار نیویورکی، «جیمز اُدانل» را که اصالتاً یک پروتستان ایرلندی بود، به استخدام درآورد. اُدانل و فبریک سبک احیای گوتیک (سبک قرن ۱۸ و ۱۹) را برگزیدند که بعد از آن در انگلستان و ایالات متحده رواج پیدا کرد. کار اصلی ساخت و ساز بین سال‌های ۱۸۲۴ تا ۱۸۲۹ انجام شد؛ اگرچه اُدانل زنده نماند تا کامل شدن کار خود را ببیند و در سال ۱۸۳۰ در مونترال درگذشت. او که پیش از مرگش کاتولیک شده بود، در سرداب کلیسای جدید دفن و محل قبرش اکنون با یک پلاک کوچک مشخص شده است.

    برج‌ های دوقلوی مونترال

    کلیسای قدیمی به خاطر عقب‌نشینی جاده در تابستان ۱۸۳۰ تخریب شد، به جز برج ناقوس آن که تا ۱۸۴۳ باقی ماند، یعنی زمانی که برج‌های دوقلوی کلیسای نوتردام توسط معماری به نام «جان آستل» تکمیل شدند. برج غربی که «استقامت» نامیده می‌شود، در سال ۱۸۴۱ تکمیل شد. ناقوس بزرگ تعمید که در برج غربی جای دارد، به نام «ژان باپتیست» نامگذاری شده و ۱۱ تن وزن دارد. ساخت برج شرقی نیز که «اعتدال» نامیده می‌شود، در سال ۱۸۴۳ پایان یافت و در آن یک سنتور زنگی با ۱۰ ناقوس قرار گرفت.

    کلیسای نتردام مونترال

    یک نمازخانه جدید

    در سال ۱۸۸۹ کشیش «لئون-آلفرد سنتن» دو معمار به نام «پرو» (Perreault) و «مسنارد» (Mesnard) را به کار گرفت تا یک نمازخانه که مراسم‌ها و همایش‌های کوچک‌تر مانند ازدواج و مجلس ترحیم در آن برگزار شود را بسازند. نمازخانه، «قلب مقدس بانوی ما» (du Sacré-Cœur) نامیده شد و در ۸ دسامبر ۱۸۹۱، مطابق با تاریخ عید آبستنی معصومانه حضرت مریم وقف گردید. سبک معماری آن نیز احیای گوتیک به همراه نقوش مجسمه بوده است. در یک آتش‌سوزی در ۷ دسامبر ۱۹۷۸ آسیب جدی به نمازخانه وارد شد. عملیات بازسازی به عهده شرکت معماری جودین، لامار، پرات و همکارن صورت گرفت که طرح پیشنهادی بازسازی دو طبقه اول همانند نمازخانه اولیه بود، همچنین به کار بردن نجاران و پیکرتراشان ماهر برای استفاده از روش‌های سنتنی! طاق قوسی شکل که به سبک مدرن ساخته شده بود، اجازه ورود نور خورشید را می‌داد. این نمازخانه جدید در سال ۱۹۸۲ افتتاح شد.

    کلیسای نتردام مونترال

    دکور اصلی کلیسا

    از نظر سبک طراحی، نمای داخلی کلیسا در سال‌های اولیه بسیار متفاوت از ظاهر فعلی آن بود. دیوار انتهای محراب، کاملاً مسطح بود و به یک پنجره بزرگ وصل می‌شد و به روش سنتی کلیساهای گوتیک انگلیسی بود. شش نقاشی از کلیسای قدیمی به این دیوار آویزان بودند. به خاطر مسائل اقتصادی، محراب بالای کلیسای قدیمی، به جایگاه جدید منتقل شده بود. این محراب امروز در دیوار غربی، سمت عبادتگاه موقوفه «مارگریت مقدس» قرار دارد. در سالن کلیسا، ستون‌ها طوری نقاشی شده اند که احساس سنگ مرمر واقعی را می‌دهند. این کار توسط «آنجلو پینوی»، یک هنرمند ایتالیایی از نیویورک انجام گرفت.

    کلیسای نتردام مونترال

    عبادت‌گاه مقدس در پاریس

    بین سال‌های ۱۸۷۰ تا ۱۹۰۰، دومین مرحله از دکوراسیون کلیسا توسط کشیش «ویکتور روسلوت» و «ویکتور بورگو»، فعال‌ترین معماران زمان خود که اهل کِبک بودند، اجرا شد. طی سفر به فرانسه، روسلوت عمیقاً تحت تاثیر سبک و نمادگرایی عبادت‌گاه مقدس در پاریس قرار گرفت و پیشنهاد او منبع الهام بخش بورگو بود. رنگ‌های آبی و طلایی انتخاب شده، برگ‌های طلاکاری شده در طاق‌ها و ستون‌ها به طور ویژه یادآور عبادت‌گاه مقدس پاریس هستند. این دکوراسیون رنگارنگ شامل همه مجسمه‌ها و تراشکاری‌های چوبی نیز می‌شد.

    کلیسای نوتردام مونترال

    ارگ بادی کسوانت فره

    یکی دیگر از جاذبه‌های جالب توجه کلیسای نوتردام مونترال، ارگ بادی «کسوانت فره» (casavant freres) است. این آلت موسیقی غول پیکر که صدایی آسمانی دارد، کسوانت فره را در سال ۱۸۹۱ به عنوان استاد ساخت ارگ به جهانیان شناساند. در این کلیسا کنسرت‌های بی‌شماری توسط ارکسترهای مشهور من‌جمله ارکستر سمفونی مونترال اجرا می‌شود. از سال ۲۰۰۴ تا به امروز، هر تابستان کلیسای نوتردام در مونترال میزبان فستیوال بین‌المللی ارگ بوده و از سال ۲۰۰۸ نیز میزبان فعالیت‌های مختلفی به عنوان بخشی از مسابقات بین المللی ارگ کانادایی است.

    کلیاس  جلمع مونترال

    این کلیسا در فصل‌های پربازدید، روزانه تقریباًً ۲۵۰۰ بازدیدکننده دارد و علاوه بر اینکه یک جاذبه‌ی گردشگری است، اهداف مذهبی خود را نیز حفظ کرده و بیش از ۱۲۰ مراسم تعمید و ۱۲۰ ازدواج به صورت سالیانه در این کلیسا برگزار می‌شود.

    الی کاک اشکیانی الی کاک اشکیانی
    {{selectedRate}}
    زوریخ، لوگانو

    تور سوئیس (زوریخ و لوگانو)

    • 8 روز
    • هتل 4 و 5 ستاره
    • ترکیش
    قیمت از
    69,900,000
    2,190
    پاریس

    تور فرانسه (پاریس)

    • 8 روز
    • هتل 5 و 4 ستاره
    قیمت از
    مادرید، بارسلونا

    تور اسپانیا (مادرید و بارسلونا)

    • 8 روز
    • هتل 4 و 5 ستاره
    • ترکیش
    قیمت از
    69,900,000
    2,290

    بنر بلیط هواپیما ایوار

    {{totalCount}} دیدگاه

    {{nameError}}
    {{emailError}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessageError}}
    {{responseMessage.text}}