کلیسای جامع کازان، واتیکان در دل سن پترزبورگ
- صبا صفری
- 1395/12/30
- 0 دیدگاه
کلیسای جامع کازان که با الهام از کلیسای سنت پیتر واتیکان (رم) ساخته شده، یکی از جاذبه های مهم تاریخی و معماری شهر سن پترزبورگ به شمار می رود.
سفر به سن پترزبورگ رویایی در تورهای روسیه
کلیسای جامع کازان (بانوی ما) از مکانهای دیدنی در سن پترزبورگ روسیه واقع شده است و به خیابان «نِوسکی»، اصلیترین خیابان شهر اشراف دارد. نزدیکی این بنا به کلیسای «خون ریخته» باعث میشود گاهی توسط بازدیدکنندگان نادیده گرفته شود، اما این کلیسای جامع ارتدوکسی یک جاذبه بسیار ارزشمند است که نباید آن را از دست داد. کلیسای کازان یکی از مهمترین بناهای تاریخی شهر سن پترزبورگ بوده و از نظر معماری نیز بسیار گرانقدر است. نمای خارجی زیبا و خیرهکننده و فضای داخلی پر جزئیات و بیهمتایش آن را تبدیل به یک بنای قابل توجه برای بازدید مسافران میکند.
تاریخچه کلیسای کازان
کلیسای جامع کازان در بین سالهای ۱۸۰۱ تا ۱۸۱۱ ساخته شد. این بنا توسط «آندری ورونیخین» (Andrey Voronikhin) برای جایگزینی با یک کلیسای بسیار قدیمی و کوچک طراحی گردید. کلیسا بعد از ساخت، تبدیل به خانهای برای نگهداری کپی تمثال بانوی کازان شد. امپراطور «پل اول» میخواست کلیسای جامع کازان شبیه به کلیسای سنت پیتر رم باشد. او رؤیای آن را در سر داشت که روزی سن پترزبورگ رم شمال بشود؛ یک مرکز دینی قدرتمند با کلیسای جامع کازان در مرکزش! شکوه و عظمت این کلیسا نمادی از بزرگی سن پترزبورگ در زمانی است که پایتخت و اقامتگاه امپراتوران، معماران و هنرمندان بود.
معماری کلیسای کازان
کلیسای جامع کازان یکی از مهمترین سازههای معماری و سیاسی سن پترزبورگ محسوب میشد. در ساخت این بنا تنها از نیرو و مصالح روسی استفاده شده بود؛ معمار، کارگران و تمام مصالح به کار رفته کاملاً داخلی بودند. ورودی خیره کننده کلیسای جامع که از ۹۶ ستون به صورت نیم دایره تشکیل شده است، رو به یک باغ زیبا باز میشود. اینجا در واقع پشت کلیسا می باشد زیرا در کلیساهای ارتدوکسی محراب رو به شرق قرار دارد. دو پایه ستون در دو طرف ردیف ستونها امروزه خالی هستند. قرار بود رو آنها تندیس فرشتهای قرار بگیرد اما این تندیسها به خاطر عدم توافق با بهترین مجسمهساز هرگز ساخته نشدند.
تاریخ اجتماعی کلیسای کازان
وقتی ارتش ناپلئون در سال ۱۸۱۲ به روسیه حمله کرد، فرمانده ارتش روسیه، «میخائیل کوتوزوف» (Mikhail Kutuzov) از بانوی کازان درخواست یاری کرد و این کلیسا به خاطر گرامیداشت پیروزی روسیه در برابر ناپلئون تبدیل به مکانی ارزشمند شد. انقلاب روسیه در سال ۱۹۱۷ و تشکیل اتحاد شوروی باعث تنزل ارزش کلیساها و ابنیه مذهبی روسیه شدند. کلیسای جامع کازان در سال ۱۹۳۲ بسته و بعداً به عنوان موزه «دین و بیخدایی» دوباره بازگشت. در نهایت کازان به دست فراموشی سپرده شد و گنجینه مذهبی آن به یغما رفت.
بعد از سقوط کمونیسم و پذیرش دوباره دین، بسیاری از کلیساهای روسیه بازسازی شدند. نمای خارجی و فضای داخلی کلیسای جامع کازان در بین سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۸ مورد ترمیم قرار گرفتند. تمثال بانوی کازان در سال ۲۰۰۲ دوباره به کلیسا بازگردانده شد.
حین بازدید از کلیسا
- نقش برجستههای نمای خارجی: زمانی را صرف بازدید از مجسمهها و نقش برجستههای ورودی کلیسا کنید. آنها به واقع بسیار تحسین برانگیزند.
- کف و سقف: کفپوش بنا با موزاییکهای پر جزئیاتی پوشیده شده است. سقف هم نقاشیهای خیرهکننده و تزئینات جالبی دارد. حتماً به گنبد توجه ویژه کنید؛ این گنبد با ۷۱ متر ارتفاع و ۱۷ متر قطر و پیکرههایی که دور آن نقاشی شدهاند بسیار حیرتانگیز است.
- هنر به کار رفته روی دیوار: در این کلیسا مجموعه بینظیری از نقاشیها شامل تصویر فراموش نشدنی مسیح زیر بار صلیب شما وجود دارند که در زمان بازدید از کلیسا باید حتماً آنها را تماشا کنید.
رسیدن به کلیسا کازان
کلیسای جامع کازان در خیابان نوسکی، میدان «کازانسکایا» ( Kazanskaya) واقع شده و با پیاده شدن در ایستگاه متروی خیابان نوسکی می توانید به آسانی به آن دسترسی داشته باشید.
ساعت بازدید: دوشنبه تا جمعه از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۸:۰۰ شب، شنبه و یکشنبه از ساعت ۶:۳۰ تا ۸:۰۰ شب
بازدید از این بنا رایگان است؛ اما توجه داشته باشید که برای ورود به کلیسا بانوان باید موهایشان را بپوشانند. افرادی که درون کلیسا هستند اکثراً ارتدوکسی بوده و در رابطه با خانمهایی که موهایشان را نپوشاندهاند اندکی معذب خواهند بود. همچنین در زمان خطابه اجازه ورود به کلیسا وجود دارد اما عکس برداری حین مراسم خارج از ادب به شمار میرود.
{{totalCount}} دیدگاه