قلعه آنژه، دژی که هرگز اشغال نشد
- صبا صفری
- 1396/8/25
- 0 دیدگاه
قلعه عظیم آنژه که هیچ دشمنی نتوانست به آن نفوذ کند، با ۱۷ برج و ورودی هایی که از پل متحرک ساخته شده بودند، قرن های زیادی را به دفاع از ساکنین خود سپری کرد. بازدید از این قلعه باشکوه را در تور اروپا از دست ندهید.
سفر به شهر آنژه در تورهای فرانسه
قلعه «آنژه» (Angers) در قرن نهم توسط کنتس آنژو ساخته شد. این مجموعه در قرن سیزدهم به اندازه فعلی آن توسعه یافت. در ابتدا این قلعه به نوعی استحکامات نظامی یکی از محوطههای تحت سلطه رومیها بود زیرا موقعیت استراتژیک بسیار مناسبی داشت. در قرن نهم اسقف آنژه به آنژو اجازه داد تا در آنجا یک قلعه بسازد. این بنا در قرن دوازدهم بخشی از امپراطوری آنژِوَن بود. در سال ۱۲۰۴ این منطقه توسط فیلیپ دوم فتح شد و در زمان نوهاش یعنی لویی نهم قلعهای عظیمتر بنا گردید. ساخت قلعه جدید تا سال ۱۲۳۴ طول کشید که به هیچ عنوان باب میل خاندان سلطنتی نبود.
در سال ۱۳۵۲ شاه جان دوم این قلعه را به پسر دوم خود داد. وی که با دختر دوک ثروتمند بریتانی ازدواج کرد، آن را تغییر داده و در سال ۱۳۷۳ پرده منقوش معروف آن را سفارش داد. لویی دوم و یولاند یک نمازخانه و آپارتمان سلطنتی هم به مجموعه اضافه کردند. در سال ۱۵۶۲ «کاترین دِمدیچی» (Catherine de' Medici) از قلعه یک دژ قدرتمند ساخت اما پسرش هنری سوم ارتفاع برجها را کاهش داده و حصار دور آنها و دیوارها را از میان برداشت. هنری سوم از سنگهای قلعه برای ساخت خیابانها و توسعه دهکده آنژه استفاده کرد. به هر حال به خاطر حملات احتمالی، پادشاه امکانات دفاعی قلعه را تا حدی حفظ کرد و برخی قسمتها مانند توپخانه را در تراسهای بالایی افزود. در پایان قرن هجدهم قلعه آنژه به عنوان یک مقر ارتش، توانست ارزش خود را با مقاومت دیوارهای ضخیمش در برابر بمبارانهای توپهای ارتش دشمن نشان دهد. مهاجمین که چاره دیگری نداشتند به سادگی دست از حمله کشیدند.
مطالب مرتبط
مترو پاریس؛ بلیطی به تاریخ فرانسه اوت لت های پاریس با بهترین برندهای جهان کشف بهترین رستوران های پاریس برای هر ذائقهبعدها در این مجموعه برای آموزش استراتژیهای جنگی به افسران جوان یک آکادمی نظامی تأسیس شد. بد نیست بدانید که اولین دوک ولینگتون یعنی «آرتور ولزلی» (Arthur Wellesley) که بیشتر به خاطر نقشش در شکست دادن ناپلئون بناپارت در جنگ واترلو شناخته شده بود نیز در همین آکادمی نظامی آموزش دیده بود. این قلعه هنوز هم جزوی از ارتش فرانسه بوده و در جنگ جهانی دوم نیز به خاطر انفجار انبار مهمات آسیب دید.
امروزه قلعه آنژه به تملک دولت در آمده و بخشی از آن به موزهای با قدیمیترین و بزرگترین مجموعه پردههای منقوش قرون وسطایی جهان با پرده معروف قرن چهاردهمی «آخرالزمان» به عنوان یکی از ارزشمندترین گنجینههایش اختصاص داده شده است. پرده آخرالزمان از شش پرده اصلی با داستانهایی از آخرالزمان تشکیل شده و طولش به ۱۰۰ متر میرسد. این قلعه در طول عمر طولانیاش هرگز توسط نیروهای دشمن اشغال نشد.
{{totalCount}} دیدگاه