حقایقی جالب درباره برج لندن
- ملیکا علی مدد
- 1396/8/25
- 0 دیدگاه
برج لندن بیش از ۹۰۰ سال برای محافظت از پایتخت باپرجا بوده است. امروزه این برج از جاذبههای مهم گردشگری لندن به حساب میآید.
برج لندن که یکی از جاذبههای شهر لندن به شمار میآید در اصل «قصر سلطنتی علیاحضرت و قلعه نظامی برج لندن» نام دارد. این قلعه در اواخر سال ۱۰۶۶ توسط ویلیام فاتح (William The Conqueror) ساخته شد و ۱۲ سال بعد، برج سفید (The White Tower) را به آن اضافه کرد. قرنهاست که برج لندن به عنوان اقامتگاه سلطنتی، اسلحهخانه، خزانه، ضرابخانهی سلطنتی، ادارهی اسناد، باغ وحش و محل نگهداری جواهرات سلطنتی، به کشور انگلیس خدمت کرده است.
فرمانداری برج لندن
ادارهی قصر به عهدهی فردی بود که از میان درباریان و اشراف نامدار انتخاب میشد. اسقف اعظم کانتربری (The Archbishop of Canterbury) تنها کسی بود که چهار بار به عنوان فرماندار برج لندن انتخاب شد. فرمانداری قلعه مزایای زیادی داشت: جمع آوری مالیات کشتیها در بنادر لندن، مالکیت غنایمی که «رود تیمز» (Thames River) میآورد و حاکم قانونی مناطق اطراف برج. حتی زندانیان میبایست حق الزحمهای بابت نگهداریشان به فرماندار پرداخت میکردند.
زندان برج لندن
هرچند این سازه به عنوان زندان ساخته نشد، اما به دلیل نزدیکی به دربار در وستمینستر (Westminster)، مکان مناسبی برای نگهداری زندانیان بود. اسقف فلمبارد (Flambard)، یکی فرمانداران قلعه، خودش اولین زندانی و اولین فراری در سال ۱۱۰۰ میلادی است. روی دیوارهای برج اسمهای زیادی حکاکی شده است. یکی از آن ها «هیو دریپر» (Hew Draper)، مهمانخانهدار اهل بریستول بود که به دلیل ترویج جادو و جنبل به قصر فرستاده شد. هیو روی دیوار یک صورت فلکی بزرگ با جزئیات دقیق، به همراه ارقام و اعداد برجهای ۱۲ گانه کشید و زیر آن نوشت «هیو دریپر، اهل بریستول، این صورت فلکی را در ۳۰مین روزِ ماه میِ سالِ ۱۵۶۱ کشید.» هیچکس اطلاعی ندارد هیو در زندان مرد یا آزاد شد یا فرار کرد. هیچ سند دقیقی هم از او جز این اثر، در دسترس نیست.
محوطه اصلی برج لندن
در داخل قلعه فقط ۲۲ اعدام صورت گرفت. بقیه اغلب نزدیک «تاور هیل» (Tower Hill) اجرا میشد. آخرین نفری که سر زده شد «لرد لُوات» (Lord Lavat)، یکی از طرفداران ۸۰ ساله جکوبایتها (Jacobite) در آوریل سال ۱۷۴۷ بود. ناگفته نماند برای ناظرین سکویی چوبی ساختند که به طور ناگهانی سقوط کرد و ۲۰ نفر کشته شدند. آخرین اعدام در این قلعه سال ۱۹۴۱ رخ داد وقتی که «جوزف جاکوبز» (Josef Jakobs)، جاسوس آلمانی، با جوخهی آتش تیرباران شد.
ضرابخانه برج لندن
سال ۱۲۷۸ میلادی، خزانه سلطنتی در برج لندن برپا شد. در آن زمان بیشتر سکهها را در اطراف شهر ضرب میکردند. هنری هشتم (Henry VIII) این سیستم را تغییر داد تا ضرابخانهی سلطنتی به تنهایی عهدهدار این وظیفه باشد. جالب است بدانید با این کار او «دماغ مسی پیر» (Old Copper Nose) لقب گرفت، چون طلا و نقره با چهرهی او ضرب میشد و بینی بزرگ او پشت سکه بسیار چشمگیر بود. با این حال، هنری هشتم از این ثروت به دست آمده، برای پرداخت بدهیهای ناشی از جنگهای خارجی و ساختن کاخهای زیبا استفاده کرد.
باغ وحش برج لندن
برای ۶۰۰ سال در برج لندن جایگاهی برای نگهداری حیوانات سلطنتی وجود داشت. این باغ وحش توسط پادشاه جان (King John) در اوایل ۱۲۰۰ تأسیس شد و حیوانات شگفتانگیزی که به دربار انگلیس هدیه میشد، در آنجا نگهداری میکردند. اولین حیوانات شامل چند شیر، یک فیل و یک خرس قطبی بودند. چندین ببر، کانگورو و شترمرغ هم بعداً اضافه شدند. شواهد باقیمانده نشان از وجود شیرهای باربری (Barbary lions) میدهند، نوعی شیر در شمال آفریقا که نسل آن در حال حاضر منقرض شده است. این نمایشگاه در ۱۸۳۵ میلادی، توسط «دوک ولینگتون» (Duke of Wellington) بسته شد و حیوانات به باغ وحش لندن در ریجنت پارک (Regent’s Park) که امروزه یکی از پارکهای معروف لندن است منتقل شدند.
جواهرات سلطنتی برج لندن
از زمانی که ویلیام فاتح شروع به نگهداری گنجینهها در برج لندن کرد، این قلعه تبدیل به مکانی برای نگهداری جواهرات سلطنتی شده است. تعداد این جواهرات امروزه به ۲۳۵۷۸ میرسد و صد البته تاج امپراطوری انگلستان با ۲۸۶۸ الماس،۲۷۳ مروارید، ۱۷ یاقوت کبود، ۱۱ زمرد و ۵ یاقوت سرخ، زیباترین قطعه در میان آنهاست.
کلاغ های برج لندن
خرافهای قدیمی وجود دارد که «اگر کلاغها برج را ترک کنند، پادشاهی سقوط خواهد کرد.» با وجود این جملهی خنده دار، وجود اولین کلاغ به سال ۱۸۸۵ برمیگردد. در حال حاضر ۷ کلاغ در برج نگهداری میشود که هرکدام نامی دارند و یک از بالهایشان چیده شده تا به دور دست پرواز نکنند. اگرچه یکی از آنها، گروگ (Grog) تا نزدیکی مهمانخانهای در شرق پیشروی کرده است. متأسفانه در طول بمباران هوایی جنگ جهانی دوم همهی کلاغها جز یکی، از شدت استرس تلف شدند.
{{totalCount}} دیدگاه