جاهای دیدنی دهلی در یک نگاه
- معصومه ریحانی
- 1403/6/17
- 0 دیدگاه
جاهای دیدنی دهلی در دو بخش دهلی جدید و دهلی قدیمی تقسیم شده است که هر کدام جذابیت های خاص خود را دارند.
دهلی، شهری که هم به عنوان پایتخت هند و هم به عنوان یک قلمرو اتحادیه شناخته میشود، از دو بخش مجزا و متفاوت تشکیل شده است: نیو دهلی، پایتخت مدرن و مرکز دولت و دهلی قدیم، قلب تاریخی و فرهنگی این شهر پرجمعیت.دهلی، با جمعیتی نزدیک به ۲۰ میلیون نفر، یکی از پرجمعیتترین مناطق جهان است. این شهر، ترکیبی جذاب از سنت و مدرنیته را ارائه میدهد. پس اگر قصد سفر به دهلی با تور هند را دارید در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
لیست جاهای دیدنی دهلی
- قلعه سرخ
- قطب منار
- باغ های لودی
- گوردوارا بنگلا صاحب
- معبد نیلوفر آبی
- دروازه هند
- مسجد جامع دهلی
- آرامگاه همایون
- آکشاردام
- پورانا قیلای
- کاخ راشتراپاتی بهاوان
- گاندی سمریتی
- بازار چاندنی چوک
- رصدخانه انتار مانتار
- موزه یادبود ایندرا گاندی
- موزه ملی، دهلی نو
- پارک ملی جانورشناسی
- موزه ملی صنایع دستی
- موزه ملی راهآهن
- مجموعه حوض خاص
۱. قلعه سرخ
قلعه سرخ (Red Fort)، یکی از شاهکارهای معماری هند، توسط شاه جهان در سال ۱۶۴۸ ساخته شد و به عنوان مقر قدرت امپراتوری مغولها تا سال ۱۸۵۷ بود. این بنای تاریخی با دیوارهای قرمز رنگ و خندق اطراف، مساحتی بیش از دو کیلومتر مربع را پوشش میدهد. ورودی اصلی قلعه، دروازه لاهور (Lahore Gate) (به دلیل آنکه به سمت لاهور در پاکستان میباشد به این نام خوانده می شود) درحال که دروازه بزرگتر، دروازه دهلی (Delhi Gate)، برای مراسم استقبال رسمی امپراتور استفاده میشد.
با ورود از طریق دروازه لاهور، بازدیدکنندگان به چاتا چوک (Chhatta Chowk)، بازار سرپوشیدهای متعلق به قرن ۱۷ میرسند که میتوانند کالاهایی مانند ابریشم، جواهرات، سنگهای قیمتی و ظروف نقره را همراه با سوغات و مواد غذایی خریداری نمایند. نابوت کانا (Naubat Khana) داخل قلعه سرخ زمانی محل اقامت موسیقیدانانی بوده است که برای امپراطور می نواختند و گالریهای عالی آن هنوز حاوی بسیاری از آلات موسیقی جذابی همانند نقاره، ناقوس (زنگی که عبارت است از کاسه و چکشی که آهسته بران میزنند) و سنج میباشد. دیوان "من هستم" تالار مخاطبین عام محلی بوده که امپراطور موارد مربوطه را دریافت میکرده است؛ جایی که به خاطر سنگهای مرمر سفیدش ارزش دیدن دارد.
۲. قطب منار
قطب منار (Qutub Minar)، بلندترین منار آجری جهان، ساخته شده در قرن دوازدهم میلادی و به عنوان یکی از شاهکارهای معماری هند و میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. این بنای تاریخی با ارتفاع بیش از ۷۰ متر، گردشگران را با کندهکاریهای ظریف و پیچیدهاش که داستانهای تاریخی و آیات قرآنی را روایت میکنند، به خود جذب میکند. جنس سنگهای به کار رفته در ساخت این برج، تنوع جالبی دارد؛ سه طبقه پایین از سنگ ماسه قرمز و دو طبقه بالا از مرمر و سنگ ماسه ساخته شدهاند.
مجموعه قطب منار علاوه بر خود منار، شامل مسجد قوة الاسلام (Quwwat-ul-Islam Masjid)، دروازه تاریخی و مقبرههای چند تن از پادشاهان مغول است. همچنین، ستون آهنی ۲۰۰۰ ساله، یکی دیگر از جاذبههای این مجموعه تاریخی محسوب میشود. صعود به بالای قطب منار، تجربهای فراموشنشدنی است که مناظر پانورامای شهر دهلی را به نمایش میگذارد.
۳. باغ های لودی
باغهای لودی (Lodi Gardens) با وسعتی حدود ۹۰ هکتار، یکی از محبوبترین پارکهای نیو دهلی در میان مردم محلی است و قطعاً ارزش گنجاندن در برنامه سفر شما به دهلی را دارد. این پارک علاوه بر باغهای سرسبز، شامل آثار تاریخی متعددی از دوره لودی قبل از قرن شانزدهم، از جمله مقبرهها و خرابههای مهم است. از جمله نقاط برجسته معماری میتوان به آرامگاههای قرن پانزدهمی حاوی بقایای سلاطین لودی و همچنین یک مسجد سه گنبدی زیبا به نام گنبد لعابی (Glazed Dome) که به کاشیهای آبی رنگ آن معروف است و خرابههای یک گنبد عظیم متعلق به حدود سال ۱۴۹۰، اشاره کرد. حتماً به دنبال اتپوا (Athpula)، یک پل هشت پایه متعلق به قرن شانزدهم با ستونها و طاقهای جذاب آن که بر روی دریاچه پارک قرار دارد، بگردید.
باغهای لودی همچنین به دلیل پوشش گیاهی و جانوری خود، از جمله بیش از ۱۰۰ گونه درخت بومی، ۵۰ گونه پروانه و پرندگان فراوان شناخته شده است. همچنین، این پارک میزبان پارک ملی بونسای کشور است. در حین بازدید از این منطقه، پیادهروی کوتاه پنج دقیقهای تا بازار خان (Khan Market) محبوب را از دست ندهید. این منطقه شلوغ (و بسیار امن) در واقع در میان معتبرترین مناطق خرید جهان قرار دارد، جایی که برندهای لوکس در کنار فروشندگان خیابانی که غذاهای محلی میفروشند، قرار گرفته است.
۴. گوردوارا بنگلا صاحب
گوردوارا بنگلا صاحب (Gurudwara Bangla Sahib)، مهمترین مکان زیارتی سیکها در دهلی، در نزدیکی محله "کونات پلیس" دهلی (مرز دهلی نو و کهنه) با معماری باشکوه و فضای معنوی خود، هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود میکشاند. این گوردوارا که در قرن هجدهم میلادی ساخته شده، با استخر بزرگی به نام ساروار (Sarovar)، گنبد طلایی و دکل پرچم بلندش، چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند. ساختمان اصلی گوردوارا، گالری هنری و موزه کوچک آن، اطلاعات ارزشمندی درباره تاریخ و فرهنگ سیکها ارائه میدهند. بازدیدکنندگان در این مکان مقدس، میتوانند از یک غذای لذیذ و رایگان در آشپزخانه گوردوارا بهرهمند شوند و تمام آنچه که معبد از بازدیدکنندگان میخواهد پوشاندن موها و درآوردن کفشهاست. (روسری رایگان و کفشداری در محل وجود دارد.)
۵. معبد نیلوفر آبی
خانه عبادت بهائی (Bahá'í House of Worship)، که به دلیل ۹ ضلع و گنبد مرکزی خیرهکننده خود به معبد نیلوفر آبی (Lotus Temple) نیز معروف است، یک شاهکار معماری است. این سازه کاملاً از بتن سفید و مرمر ساخته شده است و به اندازه گلی که شبیه به آن است ظریف به نظر میرسد. این معبد از میان ۹ استخر آب اطراف خود، سر بر میآورد و تقریباً به نظر میرسد که ممکن است در هر لحظه شکوفا شود.
این معبد که در سال ۱۹۸۶ ساخته شده است، از آن زمان تاکنون بیش از ۷۰ میلیون بازدیدکننده جذب کرده است و یکی از پربازدیدترین جاذبههای جهان است. نکته جالب توجه این است که این مکان عبادت قابل توجه، هیچ بت، تصویر مذهبی یا نمادهای دینی را ندارد. معبد مدرن دیگری که ارزش بازدید دارد، معبد ایسکن (ISKCON Temple)، یکی از بزرگترین مجتمعهای معبد کریشنا در کشور است.
۶. دروازه هند
دروازه هند (India Gate) که کمی شبیه به طاق مشهور پیروزی پاریس (Arc de Triomphe) است، یک قوس سنگی باشکوه است که به عنوان یادبود سربازان هندی کشته شده در جنگ جهانی اول ساخته شده است. در زیر دروازه هند، یک شعله ابدی میسوزد که به یاد سربازان کشته شده روشن نگه داشته میشود. دیوارهای دروازه نیز با نامهای بیش از ۹۰ هزار سرباز هندی که در جنگ جان باختند، حک شده است.
این سازه که بر روی یک پایه از سنگ قرمز قرار دارد و دارای یک کاسه گنبدی کم عمق در بالای آن است (گاهی اوقات، معمولاً فقط در سالگردهای مهم، با روغن سوزان پر میشود) بر پارک اطراف خود نیز تسلط دارد. این منطقه همیشه شلوغ است و جمعیت زیادی از گردشگران و مردم محلی از پیک نیک یا صرفاً استراحت لذت میبرند. برای یک تجربه واقعی، سعی کنید دروازه هند را در شب ببینید، که یکی از بهترین کارهای رایگان در دهلی نو محسوب میشود. این منظرهای دیدنی است که در آن دروازه هند و فوارههای اطراف آن روشنایی دارند.
۷. مسجد جامع دهلی
مسجد جامع دهلی (Jama Masjid) یکی از بزرگترین مساجد هند و آخرین شاهکار معماری شاه جهان است. این بنای زیبا که در سال ۱۶۵۸ تکمیل شد، دارای سه دروازه، چهار برج زاویهدار و دو مناره ۴۰ متری ساخته شده با سنگ ماسه قرمز و مرمر سفید است که با خطوط متناوب جذاب عمودی ساخته شده است. بازدیدکنندگان میتوانند برای دیدن مناظر دیدنی دهلی قدیم به بالای مناره جنوبی بروند و سپس از استخر بزرگ مرکزی که قبل از نماز برای شستشو استفاده میشود، بازدید کنند. توجه داشته باشید: بازدیدکنندگان باید قبل از ورود کفشهای خود را درآورند و لباس مناسب بپوشند؛ غیرمسلمانان در هنگام نماز اجازه ورود ندارند.
پس از آن حتماً از چاندی چوک، شاهراه عظیم دهلی قدیم و فروشگاههای اطراف آن که مخصوص خرید و غذا خوردن هستند، بازدید نمایید. یکی از جاذبههای خاص این منطقه بازار نایا (Naya) و گادودیال (Gadodial) که بازارهای معروف ادویه هستند میباشد؛ جایی که شما صدها قلم جنس شامل بادیان رومی، زنجبیل، انار، زعفران، دانه نیلوفر آبی، ترشی و چاشنی غذا را خواهید یافت.
۸. آرامگاه همایون
آرامگاه همایون (Humayun's Tomb)، یکی از زیباترین و باشکوهترین بناهای تاریخی هند، در دل یک باغ سرسبز و آرام قرار دارد. این مقبره که به دستور همسر همایون، حاجی بیگم (Haji Begum)، ساخته شده است، نمونهای کامل از معماری مغولی و الهامبخش ساخت تاج محل بوده است. مرمر سفید و ماسه سنگ قرمز، مصالح اصلی به کار رفته در ساخت این آرامگاه هستند که به آن جلوهای بینظیر بخشیدهاند. اطراف آرامگاه، باغهایی زیبا و آرامگاههای دیگری از جمله آرامگاه عیسی خان، معمار تاج محل، قرار دارند. یکی از جذابترین ویژگیهای آرامگاه همایون، نورپردازی زیبای آن در شب است. دیدن این بنای باشکوه در نور مهتاب، تجربهای فراموشنشدنی خواهد بود.
۹. آکشاردام
معبد آکشاردام (Akshardham)، یکی از زیباترین و مدرنترین معابد هند، با معماری باشکوه و کندهکاریهای پیچیده خود، گردشگران بسیاری را به خود جذب میکند. این معبد که در سال ۲۰۰۷ افتتاح شد، با طراحی و ساختار منحصر به فرد خود، به یکی از نمادهای شهر دهلی تبدیل شده است. بنای اصلی معبد، با ارتفاع ۴۳ متر، از سنگ ماسه صورتی و مرمر ساخته شده است و با کندهکاریهای زیبا از حیوانات، گیاهان، خدایان و نوازندگان تزئین شده است.
نکته ویژه درباره این بنا، ۲۳۴ ستون پر نقش و نگاری است که نگهدارنده نه گنبد آن میباشند. همچنین حجاریهای سنگی خیره کننده از فیلها به منظور ادای احترام به این موجودات (در پایه بنا) به چشم میخورد که آذین مرکزی مجسمه عظیم سه هزار تنی یکی از این جانوران است. از دیگر ویژگیهای مورد توجه این معبد، سالن نمایش فیلمی از روند ساخت بنا، پانزده دقیقه قایق سواری مفرح به همراه شرح تصویری تاریخ غنی و فرهنگ گوناگون هند و فواره بزرگ موزیکال Yagnapurush Kund است که تماشای آن هنگامی که در شب نورافشانی می شود لذت خاصی دارد.
۱۰. پورانا قیلای
پورانا قیلای (Purana Qila) یا The Old Fort، یا قلعه قدیمی، یکی از جاذبههای کمتر شناخته شده اما بسیار ارزشمند در دهلی است. این قلعه با قدمتی بیش از ۲۵۰۰ سال، شاهد تاریخ پرفراز و نشیب این شهر بوده است. در داخل قلعه، میتوانید از مسجد کیلا-ای-کونا (Qila-i-Kuhna Mosque)، یکی از قدیمیترین مساجد هند، بازدید کنید. این مسجد، با معماری ساده و تاریخی خود، ارزش دیدن دارد. قلعه همچنین دارای دیوارهای ضخیم و سه دروازه بزرگ است که در شب، با نورپردازی زیبا، منظرهای دیدنی را خلق میکنند. پارک باستانشناسی مهراولی (Mehrauli Archaeological Park) نیز در نزدیکی قلعه قرار دارد و شامل آثار تاریخی مهمی از دورههای مختلف است. خرابههای قدیمی لال کوت و شواهدی از حضور بریتانیاییها در این منطقه، از جمله جاذبههای این پارک هستند.
۱۱. کاخ راشتراپاتی بهاوان
راج پات که با نام «راه شاه» نیز شناخته میشود، بلوار تشریفات سنتی دهلی نو است. با عبور از راش تراپاتی بهاوان، اقامتگاه رسمی رئیس جمهوری، مانند دیگر نقاط دیدنی شهر مانند «ویجای چوک» (Vijay Chowk) و دروازه هند تمام مسیر این خیابان عریض تا استادیوم ملی، در طرفین با درختان، چمن و حوضهایی تزیین شده که بیست و ششم هر ژانویه در طی رژهی روزِ جمهوری، هنگامی که هزاران نفر برای جشن گرفتن سالگرد استقلال کشور گرد هم میآیند، زنده میشود. در انتهای ضلع غربی راج پات محل اقامت رئیس جمهور (که پیشتر محل اقامت نایب السلطنه بریتانیا بوده است) بدون شک یکی از با شکوهترین ساختمانها در دهلی میباشد، یک ترکیب فوقالعاده از سبک معماری مغولی و اروپایی که حدوداً دارای ۳۴۰ اتاق با تزئینات غنی میباشد. یکی دیگر از جاذبههای خاص این منطقه موزه «راشتراپاتی بهاوان» است که اشیاء مربوط به رؤسای جمهور سابق را ارائه میدهد. نکته: اگر در مارچ و یا فوریه از بنا بازدید مینمایید، تماشای باغ مغولی مجاور بنا را که نمایش مسحور کنندهای از گیاهان اطراف اقامتگاه رئیس جمهوری میباشد را از دست ندهید.
۱۲. گاندی سمریتی
گاندی سمریتی (Gandhi Smriti)، موزهای برای یادبود مهاتما گاندی، در محل ترور این رهبر بزرگ هند واقع شده است. این موزه، با نمایشهای تاریخی و یادگاریهای شخصی گاندی، فرصتی برای آشنایی نزدیک با زندگی و مبارزات او فراهم میکند. در موزه، میتوانید اتاقی را که گاندی در آن به سر میبرد، مشاهده کنید. همچنین، موزه چندرسانهای ابدی گاندی (Eternal Gandhi Multimedia Museum)، اطلاعات ارزشمندی درباره دستاوردهای این رهبر بزرگ ارائه میدهد. پس از بازدید از موزه، میتوانید در باغهایی که گاندی در آنها قدم میزد، قدم بزنید. ستون شهدا، یادگاری از محل ترور گاندی است. همچنین، میتوانید از یادبود راج گات (Raj Ghat)، جایی که خاکستر گاندی به خاک سپرده شده است، دیدن کنید.
۱۳. بازار چاندنی چوک
چاندنی چوک (Chandni Chowk)، بازار تاریخی و پرجنبوجوش دهلی، یکی از جاذبههای اصلی این شهر است. این بازار قدیمی که در دوران مغولها ساخته شده است، با کوچههای باریک، مغازههای رنگارنگ و عطر ادویه جات، تجربهای فراموشنشدنی برای گردشگران فراهم میکند. در چاندنی چوک میتوانید انواع کالاها از جمله ادویه جات، پارچههای سنتی، جواهرات، صنایع دستی و شیرینیهای محلی را پیدا کنید. علاوه بر خرید، میتوانید از غذاهای خیابانی لذیذ این بازار نیز لذت ببرید.
چاندنی چوک نه تنها یک بازار، بلکه یک نماد تاریخی و فرهنگی است. این بازار شاهد رویدادهای مهمی در تاریخ هند بوده و هنوز هم روح و هویت دهلی قدیمی را در خود حفظ کرده است. اگر به دهلی سفر میکنید، بازدید از چاندنی چوک را از دست ندهید.
۱۴. رصد خانه جانتار مانتار
رصدخانه جانتار مانتار (Jantar Mantar)، یکی از زیباترین و قدیمیترین رصدخانههای هند، در قلب نیو دهلی قرار دارد. این رصدخانه که در سال ۱۷۲۵ توسط مهاراجه جای سینگ اول ساخته شده است، به عنوان یکی از شاهکارهای معماری و نجوم هند شناخته میشود. جانتار مانتار، مجموعهای از ابزارهای نجومی بسیار دقیق و بزرگ است که برای رصد خورشید، ماه، سیارات و ستارگان استفاده میشد. این ابزارها، با طراحی منحصر به فرد و زیبایی، به شما امکان میدهند تا با نحوه محاسبات نجومی در گذشته آشنا شوید. یکی از مشهورترین ابزارهای جانتار مانتار، ساعت آفتابی عظیمی است که به«شاهزاده ساعتها» (Prince of Dials) معروف است. این ساعت آفتابی، با دقت بسیار بالا، زمان را نشان میدهد و یکی از جذابترین بخشهای این رصدخانه است.
۱۵. موزه یادبود ایندرا گاندی
یکی دیگر از جاذبههای سیاسی مهم دهلی، موزه یادبود ایندرا گاندی (The Indira Gandhi Memorial Museum) میباشد که در محل سابق زندگی این زن مشهور قرار گرفته است (ایندرا دختر اولین نخست وزیر هند، جواهر لعل نهرو و از دوستان ماهاتما گاندی بود که البته نسبتی با یکدیگر نداشتند). جاذبههای این موزه عبارت از عکسهایی است که زندگی او و زمان نخست وزیری او را روایت میکند، متعلقات شخصی مانند ساری که او در زمان ترور بر تن داشته، به همراه بریده جراید و نامهها می باشند. باغی با درختان کهنسال و گیاهان شکوفا ساختمان را در برگرفته است و مسیر آن یادآور محلی است که ایندرا گاندی در آن ترور شد. اتاقهای متعددی به پسر او، راجیو گاندی اختصاص داده شده است، کسی که در سال ۱۹۹۱ ترور شد. موزه و افلاکنمای جالب جواهر لعل نهرو (مورتی بهاوان) که به پدر ایندرا گاندی اختصاص داده شده و در محل سابق اقامت او قرار گرفته است. این موزه زندگی و کار این رهبر را ارائه می دهد از جمله آنچه مربوط به مبارزات آزادی خواهی او بوده، اتاق خوابش، اتاق نقاشی و مطالعاتی که بیانگر نکات برجسته کار او میباشد.
۱۶. موزه ملی، دهلی نو
گالری موزه ملی، دهلی نو (The National Museum, New Delhi)، یکی از بزرگترین موزههای هند، یک توالی تاریخی با تمام دورههای مهم را تعقیب و ارائه میکند. از جاذبههای آن میتوان به یافتههای باستان شناسی همراه با نمایشگاهی از اسباب بازی، عکس ها و اشعار، جواهرات، ادوات مسی و برنزی، مجسمهها، آلات موسیقی، پردههای منقش، ماسکهای قبیلهای، شمشیرها و نقاشیهای دیواری اشاره نمود. برجستهترین گالری، نمایشگاه مرکزی آسیا شامل پرچمهای ابریشم و نقاشهای دیواری، مجسمهها و آثار هنری مرتبط با زندگی در جاده تاریخی ابریشم که راه ارتباط بین اروپا و چین بوده، میباشد. ازجمله موزههای دیگری که ارزش بازدید دارند می توان به مرکز ملی علوم، یکی از بزرگترین مراکز علمی دنیا و موزه شگفتانگیز تاریخ طبیعی با تمرکز بر روی گیاهان و جانوران غنی این کشور، اشاره کرد.
۱۷. پارک ملی جانورشناسی
پارک ملی جانور شناسی (National Zoological Park) که بهعنوان یکی از بهترین باغ وحشهای آسیا شهرت دارد، در سال ۱۹۵۹ تأسیس گردید و شامل ۱۵۰۰ گونه از جانوران و پرندگان میباشد. حیات وحش آن از تمام قاره ها از جمله افریقا، استرالیا و آسیا، گردآوری شدهاند. از ویژگیهای خاص باغ وحش، شمار متعدد شامپانزهها به همراه اسبهای آبی، میمونهای عنکبوتی، گورخرها، کفتارها، آهو، جگوار و ببرها میباشد. یکی از جاذبههای ویژه برای کودکان، مجموعه زیرزمینی خزندگان است که گونههای مختلفی از مارها از جمله شاه کبری مرگبار را در خود جای داده است.
۱۸. موزه ملی صنایع دستی
موزه هنرهای دستی که رسماً موزه ملی هنرهای دستی و بافندگی (The National Crafts Museum) نامیده میشود، در دهلی نو ارائه دهنده طیف گستردهی صنایع دستی از سراسر هندوستان میباشد. از میان بسیاری از ویژگیهای جالب آن، شانس تماشای صنعتگران ماهری است که مهارتهای چند صدساله خود را ارائه مینمایند. همچنین میتوان مجموعهای از منسوجات، صنایع چوب و سرامیک را بازدید کرد. از دیگر جاذبهها نمایشگاه، معماری چندین روستای منطقهای از جمله کلبه گل معطر و چوبی «هاوالی» با ابعاد واقعی (فرمی از خانه های مجلل) با طراحی گجراتی (Gujarat) و هنر سنتی مردمی و حکاکیهای چوبی نفیس، نقاشی، خمیر کاغذ و قلاب دوزی میباشد.
۱۹. موزه ملی راه آهن
موزه ملی راهآهن (The National Rail Museum) که وسعتی برابر با ۵۴۰۰ متر مربع دارد، در برگیرنده بیش از ۳۰ لوکوموتیو و چندین واگن قدیمی است که بیشتر آنها کمیاب میباشند. به گفته همگان بیش از ۱۴۰ سال از تاریخ راهآهن هند در این مکان شگفت انگیز حفظ شده است، از جمله موتوری که در سال ۱۸۸۵ ساخته شده و همچنین موتور بخار Fairy Queen که قدمت آن به سال ۱۸۸۵ باز میگردد. از دیگر جاذبهها میتوان به چندین مورد منحصر به فرد مانند مجموعهای از ماشینهای اتاق بزرگ متعلق به ماهاراجههای قدرتمند پیشین، ازجمله کالسکه از جنس چوب ساج و پوشیده شده با عاج فیل متعلق به مهاراجه میسور، کابین شاهزاده ولز از سال ۱۸۷۶ و درشکه ای که خاکستر گاندی را پس از ترورش حمل کرده است اشاره کرد. جمجمه یک فیل که با قطار باری در سال ۱۸۹۴ برخورد کرده است نیز به نمایش گذاشته شده است. برای کودکان، سواری بر روی یک قطار بخار باریک تجربه یک لذت تمام عیار خواهد بود.
۲۰. مجموعه حوض خاص
مجموعه «حوض خاص» (The Hauz Khas Complex) یک روستای جذاب شهری، کمی پایینتر از دهلی نو میباشد. علاوه بر آثار باستانی سنگی متعدد آن، تمامی روستا پوشیده از شمار متعددی مقبرههای گنبدی شکل اقلیت مسلمان سلطنتی است که از قرن ۱۴ تا ۱۶ در این مکان به خاک سپرده شدهاند. از دیگر نکات برجسته این مکان میتوان به بقایای کالج باستانی و مقبره فیروز شاه، حاکم دهلی در قرن ۱۴، همچنین مسجد کی (Ki Masjid)، مسجدی بینظیر که در سبک معماری لودی ساخته شده است، اشاره کرد. این مکان همچنین شامل گالریهای هنری متعدد، رستورانهای مد روز و بوتیکها میباشد.
پرسشهای متداول
{{totalCount}} دیدگاه